Δωρεάν Wi-fi σε δημόσιους χώρους

Ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει δημιουργία σημείων wifi σε δημόσιους χώρους.
Δωρεάν Wi-fi σε δημόσιους χώρους
Υλοποιώντας την εξαγγελία του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το Σεπτέμβριο 2016 για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στα κυριότερα κέντρα της δημόσιας ζωής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε προ μερικών ημερών τη δικτυακή πύλη WiFi4EU.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.

Μετά την αναγγελία της Επιτροπής, οι δήμοι σε όλη την Ευρώπη καλούνται να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους εν όψει της πρώτης πρόσκλησης υποβολής σχεδίων στα μέσα Μαΐου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τη σχετική χρηματοδότηση της ΕΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Insider.gr ανάμεσα στους δήμους που θα κάνουν αίτηση για την χρηματοδότηση και την εγκατάσταση δικτύου δωρεάν πρόσβασης WiFi σε πολίτες συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Αθηναίων.

Μέχρι στιγμής, ο δήμος Αθηναίων προσφέρει δωρεάν WiFi στην περιοχή του Σεράφειου και της Τεχνόπολης, το οποίο και αξιοποιούν πάνω από 1.000 άτομα, ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ θα προχωρήσει στην εγκατάσταση δικτύων σε ακόμα τριάντα σημεία σε όλη την πόλη για να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες των δημοτών.

Η πρώτη πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιευτεί στα μέσα Μαΐου. Οι εγγεγραμμένοι δήμοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη σειρά 1.000 κουπονιών WiFi4EU. Στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τους 1.000 δήμους που θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω της πρώτης πρόσκλησης. Συνολικά, κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων χρόνων αναμένεται να δημοσιευτούν τέσσερις ακόμη προσκλήσεις του προγράμματος.

Πηγές: In.gr, Insider.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v