ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook θα αποκτήσει επιτέλους "dislike";

Ξεχάστε το dislike, καλωσορίστε το downvote, που σας επιτρέπει να «κρύψετε» σχόλια που δεν σας αρέσουν σε δημόσια posts.

Το Facebook θα αποκτήσει επιτέλους

Ένα από τα παλαιότερα αιτήματα των χρηστών του Facebook, το “dislike” που κάπως παρακάμφθηκε με τα reactions πριν από κάμποσο καιρό, επανέρχεται τώρα στο προσκήνιο, με μια νέα λειτουργία που αφήνει τους χρήστες να κάνουν “downvote”, να «ρίχνουν» δηλαδή αρνητική ψήφο σε σχόλια.

Το κουμπί downvote είναι, από κοντά, έτσι:Δεν θα το βρίσκετε κάτω από post, status ή σχόλια φίλων σας σε δικά σας ποσταρίσματα, αλλά μόνο κάτω από σχόλια άλλων χρηστών σε posts σελίδων. Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του Facebook στο TechCrunch, το κίνητρο για τη δημιουργία του downvote ήταν να δοθεί στον κόσμο η δυνατότητα να ενημερώνει το Facebook πότε ένα σχόλιο είναι ανάρμοστο, προσβλητικό ή αποπροσανατολιστικό.

Η επίσημη ανακοίνωση του Facebook αναφέρει σχετικά: «Δεν δοκιμάζουμε ένα κουμπί dislike. Αναπτύσσουμε τη δυνατότητα να μας στέλνουν οι χρήστες feedback σχετικό με τα σχόλια άλλων χρηστών στα posts δημόσιων σελίδων. Προς το παρόν, η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ μόνο».

Όταν πατηθεί, το downvote κάνει το επίμαχο σχόλιο hide, και δίνει στον χρήστη που το πάτησε τη δυνατότητα να διευκρινίσει αν το σχόλιο ήταν «Προσβλητικό», «Αποπροσανατολιστικό» ή «Εκτός θέματος». Το Facebook διαθέτει ήδη την επιλογή “hide” για προσβλητικά/ ανάρμοστα σχόλια κάτω από post δημόσιων σελίδων –αυτή, όμως, είναι «κρυμμένη» στις τελίτσες δίπλα από το σχόλιο, και όχι άμεσα clickable, όπως θα είναι τώρα.

Πηγή: TechCrunch 

SPONSORED LINKS

"Αν θες να πεις στους ανθρώπους την αλήθεια, κάν’ τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν."

Όσκαρ Ουάιλντ, Ιρλανδός συγγραφέας

  • 1864 - Το Ιωνικό κράτος ενώνεται με την Ελλάδα.

© 2002-2018 MEDIA2DAY