Τα πιο «έξυπνα» gadgets για το smartphone σου

Gadgets τελευταίας τεχνολογίας και… πρώτης χρηστικότητας για να ενισχύσετε το smartphone σας.
Τα πιο «έξυπνα» gadgets για το smartphone σου
του Χρήστου Τζώρτζη

Τα gadgets που θα βρείτε στη συνέχεια, δεν είναι συνηθισμένα. Πρόκειται για συσκευές που αλληλεπιδρούν με το smartphone ή το tablet σας μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών, προσφέροντας εξειδικευμένες λύσεις υψηλής τεχνολογίας.

Σε κάθε περίπτωση αναφέρουμε τις βασικές πληροφορίες για το εκάστοτε gadget, αλλά δυστυχώς, δεν μπορούμε να επεκταθούμε με περισσότερες – πολύ ενδιαφέρουσες, είναι η αλήθεια - λεπτομέρειες. Θα σας προτείναμε όμως ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε τα URLs που συνοδεύουν τα gadgets, για να αποκτήσετε την πλήρη εικόνα όλων των συσκευών που προτείνουμε.

Hone

Τα κλειδιά συνήθως έχουν την τάση να εξαφανίζονται κάθε φορά που τα ψάχνουμε. Το Hone είναι μια Bluetooth συσκευή για το iPhone και το iPod η οποία θα σας βοηθήσει να τα βρείτε εύκολα κάθε φορά που τα αναζητάτε. Η χρήση του είναι πολύ απλή υπόθεση. Τοποθετήστε το απλά στο μπρελόκ με τα κλειδιά σας και πατήστε στη συνέχεια το πλήκτρο Find της σχετικής εφαρμογής στο iPhone για να φωτίσει και να εκπέμψει έναν ήχο που θα σας βοηθήσει να προσανατολιστείτε και να βρείτε τα κλειδιά σας.

Τιμή: $49

Lockitron

Το Lockitron σας επιτρέπει να κλειδώσετε την πόρτα με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης του smartphone σας, αλλά παράλληλα σας ειδοποιεί όταν κάποιος χτυπάει την πόρτα σας! Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, μπορείτε ακόμα να το προγραμματίσετε ώστε να ξεκλειδώνει την πόρτα όταν πλησιάζετε σε αυτήν, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν γυρίζετε από ψώνια και έχετε γεμάτα τα χέρια σας.

Τιμή: $179

Square Register

Το Square Register είναι μια επαναστατική συσκευή που στοχεύει να βελτιώσει το σύστημα πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών. Στην πραγματικότητα καθιστά το smartphone σας την απόλυτη συσκευή ηλεκτρονικών πληρωμών, επιτρέποντάς του να “δεχθεί” οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα, οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Ο αγοραστής υπογράφει στο smartphone για να πιστοποιήσει την πληρωμή, ενώ όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται πριν αποσταλούν στο Διαδίκτυο, για απόλυτη ασφάλεια.

Τιμή: Δ/Α

Geode

Το Geode μπορεί να μετατρέψει όλες τις φυσικές πιστωτικές κάρτες σας σε ψηφιακές πληροφορίες. Η συσκευή χρησιμοποιεί μια δικιά της εξειδικευμένη κάρτα με σκοπό να αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες από τις πιστωτικές κάρτες που θα θελήσετε να περάσετε σε αυτήν. Εσείς θα χρειαστεί απλώς να επιλέξετε κάθε φορά την πιστωτική κάρτα με την οποία θα πληρώσετε και να εισάγετε την κάρτα του Geode στο τερματικό - σε κάποιο κατάστημα - για να πραγματοποιηθεί η πληρωμή.

Τιμή: $159

Tōd

Πρόκειται για μικρές σε μέγεθος συσκευές εντοπισμού τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα παιδιά, το κατοικίδιο, ακόμα και το αυτοκίνητό σας. Μέσω της ειδικής εφαρμογής μπορείτε να απαιτήσετε την αποστολή e-mail ή SMS όταν το Tōd παρεκκλίνει από κάποια συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία που έχετε ορίσει, ή απλά απομακρυνθεί από εσάς.

Τιμή: $32

Pico Genie A100

Οι μεγάλοι, ογκώδεις projectors δίνουν σιγά σιγά τη θέση τους σε μικρότερες σε μέγεθος συσκευές που προσφέρουν όμως σε αρκετές περιπτώσεις παραπλήσιες επιδόσεις. Ο λόγος για το Pico Genie A100, έναν projector σε μέγεθος iPhone, ο οποίος χρησιμοποιεί ως πηγή σήματος το smartphone σας, ενώ διαθέτει μάλιστα και ενσωματωμένο ηχείο. Η οθόνη που μπορεί να “παράξει” έχει μέγεθος 60’’, ενώ χάρις στις μικρές του διαστάσεις μπορείτε να το έχετε μαζί σας σε όλες τις παρουσιάσεις σας.
  
Τιμή: $262

Botiful

Ένας πρωτότυπος τρόπος για να μιλάτε στο Skype από το smartphone σας. To Botiful είναι ουσιαστικά ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο καροτσάκι στο οποίο προσαρμόζετε το smartphone σας για να το χρησιμοποιήσετε ως βάση στήριξης για τη συνομιλία σας στο Skype. Μέσω ειδικής εφαρμογής από τον υπολογιστή μπορείτε μάλιστα να το ελέγχετε και να το μετακινείτε καθιστώντας το μια ευέλικτη κάμερα για την αποστολή βίντεο και ήχου στο συνομιλητή σας.

Τιμή: $199

Scanbox

Μια απλή σε σύλληψη και εκτέλεση - αλλά τόσο χρήσιμη - συσκευή για το smartphone σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Scanbox σε περίπτωση που συνηθίζετε να “σκανάρετε” πολλά QR Codes. Πρόκειται για μία “βάση” για το smartphone σας, η οποία θα το διατηρήσει σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της σάρωσης. Στο κάτω τμήμα του Scanbox υπάρχουν επίσης φωτάκια LED για να φωτίζουν το θέμα της σάρωσης με αποτέλεσμα τα βέλτιστα αποτελέσματα.
 
Τιμή: $15

NODE Chroma

Μια συσκευή που θα λατρέψουν οι γραφίστες, οι web designers και γενικότερα όλοι όσοι ασχολούνται με την ψηφιακή σχεδίαση. Το NODE Chroma είναι ένα “φυσικό” Photoshop color picker. Τοποθετήστε τη συσκευή επάνω σε κάποιο χρωματιστό αντικείμενο για να εμφανιστεί το χρώμα του στην οθόνη του smartphone σας στα format RGB, HEX, CMYK και LAB. Η ιδανική λύση για να ψηφιοποιείτε φυσικά χρώματα όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται!

Τιμή: $149

Sensordrone

Πρόκειται για έναν πολύ-αισθητήρα ο οποίος είναι σε θέση να συλλέξει σημαντικές πληροφορίες από το περιβάλλον, όπως είναι η ποιότητα του αέρα, οι διαρροές αερίων, η θερμοκρασία, η υγρασία και πολλά ακόμα – πρακτικά οτιδήποτε μπορεί να “ανιχνευθεί” στην ατμόσφαιρα! Ιδανικό για ανθρώπους που χρειάζονται αντίστοιχες μετρήσεις στην εργασία τους, ανά πάσα στιγμή.

Τιμή: $175

Crash Sensor

Πολύ χρήσιμο smartphone gadget, αν ασχολείστε με extreme sports – και όχι μόνο. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αισθητήρα “τρακαρίσματος”, ο οποίος σε περίπτωση ατυχήματος θα ειδοποιήσει αυτόματα τις επαφές που έχετε επιλέξει, ενώ θα στείλει και τις γεωγραφικές συντεταγμένες μέσω GPS, όσον αφορά το σημείο που βρίσκεστε.
  
Τιμή: Δ/Α

Misfit Shine

Το Misfit Shine θα σας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες όσον αφορά τη σωματική σας δραστηριότητα μέσα στην ημέρα. Τοποθετήστε το σε κάποιο σημείο του σώματός σας για να καταγράψει τις ημερήσιες κινήσεις σας και να σας συμβουλέψει όσον αφορά το αν χρειάζεστε περισσότερη άσκηση για να διατηρήσετε την ευεξία σας.

Τιμή: $79

Withings Blood Pressure Monitor & Medisana ThermoDock

Πρόκειται για δύο διαφορετικές συσκευές οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την παρακολούθηση της πίεσης τους αίματος (η πρώτη) και της θερμοκρασίας (η δεύτερη). Όλα τα ιστορικά δεδομένα αποθηκεύονται μέσω της εφαρμογής VitaDock για να τα αναζητήσετε όποτε τα χρειαστείτε.

Τιμή: $158, $80

Deeper

Μάλλον δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ ότι το smartphone μας θα μπορούσε να ανιχνεύσει την κίνηση των ψαριών κάτω από το νερό, αλλά αυτό είναι σήμερα εφικτό με τη βοήθεια του Deeper. Πρόκειται για ένα σόναρ το οποίο μπορεί να μας πληροφορήσει για την ύπαρξη υδρόβιων οργανισμών σε απόσταση μέχρι και 50m, ενώ θα εμφανίσει και τις κινήσεις τους στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου!

Τιμή: $149

iPhly

Αν ψάχνετε συνεχώς να βρείτε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης στο σαλόνι, ή απλώς χρησιμοποιείτε τόσα πολλά τήλε-χειριστήρια που… τελικά μπερδεύεστε, το iPhly μπορεί να σας βοηθήσει. Πρόκειται για μία “θήκη” για το iPhone/iPod Touch το οποίο προσφέρει λειτουργίες universal remote control στο smartphone σας, καθιστώντας το ικανό να τήλε-χειριστεί πολλές από τις καθημερινές οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές.

Τιμή: $70

SkyLight

Οι επίδοξοι… βιοπαθολόγοι που μαγεύονται από τον μικρόκοσμο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο gadget για να απεικονίσουν το μεγεθυμένο μέσω μικροσκοπίου θέμα τους, στην οθόνη του smartphone. Το SkyLight συνεργάζεται φυσικά μόνο με συγκεκριμένα μικροσκόπιο που είναι συμβατά με αυτό.

Τιμή: $65


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v