Τα καλύτερα video games του 2016

Αυτά είναι τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς που πέρασε και λάτρεψαν οι video gamers – ή θα λατρέψουν και θα «κολλήσουν» όσοι τα ανακαλύψουν τώρα.
Τα καλύτερα video games του 2016
του Χρήστου Τζώρτζη

Η δημιουργία μιας λίστας με τα καλύτερα παιχνίδια ανά πλατφόρμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα παιχνίδια πολλά και τα γούστα διαφέρουν. Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι τίτλοι που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε, αλλά – όπως αντιλαμβάνεστε - δεν μπορούσαν να χωρέσουν όλοι στις λίστες με τα καλύτερα παιχνίδια του έτους.

Παρακάτω έχουμε δημιουργήσει δύο κοινές λίστες με παιχνίδια για PC / PS4 / Xbox One και Android / iOS, καθώς συναντήσαμε αλληλοκάλυψη ανάμεσα σε αυτές τις πλατφόρμες. Υπάρχουν παρόλα αυτά και ορισμένα παιχνίδια που κυκλοφορούν σε όλες τις παραπάνω πλατφόρμες (π.χ. NBA 2K17 και Final Fantasy IX) τα οποία παρουσιάζουν όμως μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις για τις “δυνατές” κονσόλες / PC και τις αντίστοιχες για τις mobile συσκευές. Με απλά λόγια, δε θα πρέπει να περιμένετε να έχετε την gaming εμπειρία του NBA 2K17 της έκδοσης για PC στην οθόνη του Android ή του iOS, αφού ούτως ή άλλως υπάρχει περιορισμός στο hardware.

PC / PS4 / Xbox One


Rise of the Tomb Raider (PC, PS4, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 28 Ιανουαρίου

Η διάσημη Lara Croft ταξιδεύει αυτή τη φορά στη Σιβηρία, σε αναζήτηση της θρυλικής πόλης Kitezh, αντιμετωπίζοντας παράλληλα μια παραστρατιωτική οργάνωση που βρίσκεται στη χώρα για τον ίδιο σκοπό.

XCOM 2 (PC, PS4, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 5 Φεβρουαρίου

Ένα εξαιρετικό turn based strategy game στο οποίο αντιμετωπίζετε μια άγνωστη εξωγήινη απειλή.

Dark Souls III (PC, PS4, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 11 Απριλίου

Το τρίτο μέρος της σειράς της Bandai Namco Entertainment, αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα fantasy action role-playing games που κυκλοφόρησαν ποτέ. Μόνο για “σοβαρούς” και υπομονετικούς παίκτες.

Ori and the Blind Forest: Definitive Edition (PC, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 27 Απριλίου

Μία από τις εκπλήξεις της περσυνής χρονιάς, κυκλοφόρησε φέτος σε νέα “εμπλουτισμένη” έκδοση. Βοηθήστε τον χαριτωμένο Ori να σώσει το δάσος, σε αυτό το platform game με τα παραμυθένια γραφικά.

Uncharted 4: A Thief's End (PS4)
Ημ. κυκλοφορίας: 10 Μαΐου

Στον επίλογο της πετυχημένης σειράς για την κονσόλα της Sony, αναλαμβάνετε για άλλη μια φορά το ρόλο του “κλέφτη” Nathan Drake εξερευνώντας το τρισδιάστατο περιβάλλον προς αναζήτηση νέων προκλήσεων.

DOOM (PC, PS4, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 13 Μαΐου

Η αναβίωση του θρυλικού DOOM με σύγχρονα γραφικά. Το ερευνητικό κέντρο Union Aerospace Corporation (UAC) στον Άρη έχει κατακλυστεί από δαίμονες και είναι δουλειά σας, ως Doom Marine, να ελέγξετε την κατάσταση.

Overwatch (PC, PS4, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 23 Μαΐου

To ντεμπούτο της Blizzard στο χώρο των multiplayer FPS games, σημείωσε τεράστια επιτυχία και ήδη αριθμεί εκατομμύρια συνδρομητές.

The Witcher 3: Wild Hunt (PC, PS4, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 30 Μαΐου

Η τρίτη περιπέτεια του Witcher, Geralt, διαθέτει εξαιρετικά γραφικά, συγκλονιστική πλοκή και μια ιστορία που κάλλιστα θα μπορούσε να γυριστεί ταινία. Δε νοείται hardcore role playing gamer που να μην έχει παίξει Witcher.

INSIDE (PC, PS4, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 29 Ιουνίου

Μπορεί τα απλοϊκά του γραφικά να μη σας προδιαθέτουν εξ’ αρχής, αλλά στην πραγματικότητα το INSIDE είναι ένα από τα καλύτερα puzzle-platformers που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2016. Αναλαμβάνετε το ρόλο ενός μικρού αγοριού προσπαθώντας να λύσετε τα πρωτότυπα puzzles που θα συναντήσετε.

World of Warcraft: Legion (PC)
Ημ. κυκλοφορίας: 30 Αυγούστου

Το έκτο expansion για το δημοφιλέστατο MMO της Blizzard, προσφέρει πλέον τη δυνατότητα να παίξετε χαρακτήρα demon hunter, ανεβάζει το όριο του leveling στο 110, ενώ “ανοίγει” παράλληλα μια νέα περιοχή προς εξερεύνηση, τα Broken Isles.

NBA 2K17 (PC, PS4, Xbox One, Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 16 Σεπτεμβρίου

Το καλύτερο basketball game, το οποίο μάλιστα διατίθεται σε όλες τις πλατφόρμες. Οι φίλοι του αθλήματος το γνωρίζουν και θα έχουν σπεύσει ήδη να το προμηθευτούν.

Forza Horizon 3 (PC, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 23 Σεπτεμβρίου

Στο νέο αυτό racing game, ξεχωρίζει η δυνατότητα να προσαρμόσετε πάρα πολλές πτυχές του παιχνιδιού στα μέτρα σας, από τον οδηγό, το αυτοκίνητο, μέχρι και τη μουσική που θα ακούτε. Συμπεριλαμβάνονται συνολικά περισσότερα από 350 αυτοκίνητα για να επιλέξετε.

Battlefield 1 (PC, PS4, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 21 Οκτωβρίου

Το νεότερο μέλος της διάσημης σειράς πολεμικών FPS. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε χρονικά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου με τη συνεργασία άλλων παικτών θα κληθείτε να φέρετε εις πέρας μιας σειρά από επικίνδυνες αποστολές.

Sid Meier's Civilization VI (PC)
Ημ. κυκλοφορίας: 21 Οκτωβρίου

Κλασικό turn-based strategy game, όπου ένας ή περισσότεροι παίκτες ανταγωνίζονται ενάντια στον υπολογιστή για την πρόοδο του πολιτισμού του “λαού” τους και τον έλεγχο των πόρων του πλανήτη.

Titanfall 2 (PC, PS4, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 28 Οκτωβρίου

Ένα ακόμα FPS παιχνίδι με μοναδική πρωτοτυπία το γεγονός, ότι, εκτός από τον χαρακτήρα σας ελέγχετε παράλληλα και ένα τεράστιο ρομπότ με μια σειρά από μοναδικές δυνατότητες.

Dishonored 2 (PC, PS4, Xbox One)
Ημ. κυκλοφορίας: 10 Νοεμβρίου

Το βασικό χαρακτηριστικό που κάνει το Dishonored 2 να ξεχωρίζει συγκριτικά με τα υπόλοιπα action-adventure παιχνίδια, είναι το γεγονός, ότι, μπορείτε να το ολοκληρώσετε αποφεύγοντας συστηματικά τους εχθρούς σας, χωρίς να χρειαστεί να σκοτώσετε κανέναν από αυτούς.

Android / iOS


Clash Royale (Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 4 Ιανουαρίου

Το Clash Royale προέρχεται από τους δημιουργούς του δημοφιλούς Clash of Clans. Μονομαχήστε με πραγματικούς παίκτες - με τη βοήθεια καρτών - για τον έλεγχο των πόλεων του εχθρού αλλά και την προστασία των δικών σας.

Crashlands (PC, Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 21 Ιανουαρίου

Αναλάβετε το ρόλο του Flux Dabes έναν… διαγαλαξιακό οδηγό φορτηγού, του οποίο το εμπόρευμα πέφτει στα χέρια του εξωγήινου Hewgodooko. Ένα εξαιρετικό strategy/role playing με μεγάλο βάθος και αμέτρητες επιλογές.

Dungelot: Shattered Lands (Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 21 Ιανουαρίου

Ένα από τα κλασικά παιχνίδια εξερεύνησης μπουντρουμιών (dungeon crawlers), στο οποίο έχετε να αντιμετωπίσετε ποικιλία αντιπάλων όπως είναι για παράδειγμα αγελάδες ζόμπι, διαβολικά μανιτάρια και να βρείτε το δρόμο σας ανάμεσα από λαβύρινθους.

Final Fantasy IX (PC, PS4, Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 9 Φεβρουαρίου

Η ένατη συνέχεια ενός από τα πιο δυνατά role playing games όλων των εποχών. Σε αυτό το παιχνίδι αναλαμβάνετε το ρόλο του Zidane Tribal, ενός κλέφτη, στην προσπάθειά του νικήσει – με τη βοήθεια και άλλων χαρακτήρων – την Queen Brahne of Alexandria, υπεύθυνη για τον πόλεμο που ξέσπασε στην περιοχή.

Fading Light (Android)
Ημ. κυκλοφορίας: 10 Μαρτίου

Σε αυτό το πρωτότυπο παιχνίδι ελέγχετε ένα φωτεινό τετραγωνάκι προσπαθώντας να βρείτε το δρόμο σας ανάμεσα σε λαβυρίνθους, συλλέγοντας ταυτόχρονα κρυστάλλους που χρησιμοποιούνται ως “καύσιμο” για να τη διατήρηση του φωτός στην οθόνη σας.

Slither.io (Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 25 Μαρτίου

Το κλασικό παραδοσιακό φιδάκι εξελίσσεται σε ένα άκρως εθιστικό multiplayer παιχνίδι με το οποίο θα περάσετε ατέλειωτες ώρες διασκέδασης.

Star Knight (Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 12 Ιουλίου

Αν ψάχνετε για ένα ελκυστικό platform game με ένα σωρό λειτουργίες και δυνατότητες για να ξεκλειδώσετε και να αναβαθμίσετε το χαρακτήρα σας, το Star Knight είναι αυτό ακριβώς που θέλετε.

Severed (iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 28 Ιουλίου

Η ιστορία ενός θηλυκού μονόχειρα πολεμιστή εν ονόματι Sasha, που κρατάει ένα ζωντανό σπαθί, στο ταξίδι της μέσα από έναν εφιαλτικό κόσμο για να βρει την οικογένειά της.

Brothers: A Tale of Two Sons (PC, PS4, Xbox One, Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 7 Αυγούστου

Ένα εξαιρετικό adventure game στο οποίο παίρνετε τον έλεγχο δύο αδερφών στην προσπάθειά τους να σώσουν τον πατέρα τους που είναι άρρωστος.

Reigns (Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 11 Αυγούστου

Ιδανικό παιχνίδι για όσους ήθελαν πάντα να διοικήσουν ένα βασίλειο. Με τη βοήθεια των συμβούλων σας, των πολιτών και άλλων σημαντικών χαρακτήρων, θα πρέπει να φέρετε εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή.

Space Marshals 2 (Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 24 Αυγούστου

Μια περιπέτεια τύπου “wild west” που εξελίσσεται στο διάστημα. Ο σερίφης Burton έχει αφιερώσει τη ζωή του στον αγώνα ενάντια στα εγκληματικά στοιχεία του διαστήματος.

Banner Saga 2 (PC, PS4, Xbox One, Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 28 Σεπτεμβρίου

Οδηγήστε τη φυλή των Vikings σας ανάμεσα από εχθρικές χώρες, πάρτε τολμηρές ηγετικές αποφάσεις, διανείμετε σωστά τους πόρους και πολεμήστε γενναία σε αυτό το εξαιρετικό παιχνίδι στρατηγικής.

Plants vs. Zombies Heroes (Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 18 Οκτωβρίου

Το αγαπημένο Plants vs. Zombies μπαίνει σε άλλη λογική με αυτή του τη συνέχεια, αφού πλέον μετατρέπεται σε παιχνίδι ψηφιακών καρτών (card game), τις οποίες πρέπει να συλλέξετε για να στήσετε τα καλύτερα decks.

SteamWorld Heist (PC, PS4, Xbox One, Android, iOS)
Ημ. κυκλοφορίας: 9 Νοεμβρίου

Ένα διαστημικό turn-based στρατηγικό παιχνίδι, το οποίο διαθέτει εξαιρετικά φουτουριστικά γραφικά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v