Όσα θέλατε να μάθετε για τα νέα smartphone της Google

Η Google λανσάρει τα πρώτα high end smartphone της, Pixel και Pixel XL, θέλοντας να «χτυπήσει» τις ναυαρχίδες της Apple και της Samsung. Δείτε… αν έχει τα φόντα.
Όσα θέλατε να μάθετε για τα νέα smartphone της Google
του Χρήστου Τζώρτζη

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google επιχειρεί να εισέλθει στο χώρο των συσκευών. Μέχρι τώρα αυτό το εγχείρημα το έκανε σε (φανερή) συνεργασία με κάποιον κατασκευαστή. Το μοντέλο Nexus έχει περάσει από τα χέρια της LG και της Asus, ωστόσο για το νέο smartphone που λανσάρει η Google, η στρατηγική είναι διαφορετική.

Στην περίπτωση του Pixel, η Google συνεργάστηκε με την HTC αλλά η συνεργασία αυτή δεν προβάλλεται τόσο όσο σε λανσαρίσματα του Nexus. Ωστόσο, αυτά δεν πολύ-απασχολούν τους καταναλωτές, οι οποίοι ζητούν το καλύτερο δυνατό, στην καλύτερη τιμή.

Το Google Pixel κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις, Pixel και Pixel XL και όπως δείχνει ο εξοπλισμός και η τιμή των συσκευών, η τοποθέτηση τους είναι στη λεγόμενη high end κατηγορία, απέναντι στο iPhone και iPhone Plus και απέναντι στα high end μοντέλα της Samsung.

Το σώμα τόσο του Pixel όσο και του Pixel XL είναι από μέταλλο και γυαλί, γεγονός που προσδίδει μια ισχυρή αίσθηση πολυτέλειας αλλά και αισθητικής. Ο σχεδιασμός δεν είναι πρωτότυπος αλλά αποδεκτός – αν και τα μεγάλα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη (ειδικά το κάτω που φαίνεται γυμνό) θα μπορούσαν να περιοριστούν.

Όσο αφορά το… απλό Pixel, η διάσταση της οθόνης του είναι 5 ίντσες ανάλυσης Full HD, τεχνολογίας AMOLED και με επίστρωση προστασίας Gorilla Glass 4. Ο επεξεργαστής που "φοράει" η συσκευή είναι ο 64μπιτος Qualcomm Snapdragon 821 στα 2.15GHz, ενώ η μνήμη φτάνει τα 4GB μνήμης RAM. Το Pixel δεν διαθέτει υποδοχή κάρτας μνήμης και κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο στα 32 GB και τα 128 GB.

Η συσκευή διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία που έχει χωρητικότητα 2770 mAh battery και της επιτρέπει να μείνει σε stand-by λειτουργία για 456 ώρες με το 3G ενεργοποιημένο. Ο χρόνος φόρτισης – σύμφωνα με τη Google – δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά.

Το Pixel XL έρχεται με τον ίδιο επεξεργαστή αλλά ως XL έχει μεγαλύτερη οθόνη QHD AMOLED 5,5 – και αυτή με προστασία Gorilla Glass 4. Το "μεγάλο αδελφάκι" του Pixel έχει επίσης και μεγαλύτερη μπαταρία η οποία φτάνει τα 3.450 mAh.



Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί από την Google στο θέμα της κάμερας, γνωρίζοντας ότι αποτελεί σοβαρό κριτήριο επιλογής ενός smartphone. Η κύρια κάμερα του Pixel είναι ανάλυσης 12.3 MP με f/2.0, phase detection και laser autofocus, διαθέτει διπλό LED flash (dual tone), μέγεθος σένσορα 1/2.3" sensor size, και λειτουργίες γεωγραφικού εντοπισμού, touch focus, face detection, HDR+ και panorama. Στην πράξη – και σύμφωνα με την Google – η κάμερα του Pixel είναι η καλύτερη κάμερα smartphone αυτή τη στιγμή, διαθέτοντας εξαιρετική ταχύτητα, ακρίβεια και ποιότητα λήψης. Επιπλέον διαθέτει δυνατότητα καταγραφής βίντεο 2160p στα 30fps, 1080p στα 30/60/120fps και 720p στα 240fps.

To λειτουργικό σύστημα που επέλεξε η Google για τη συσκευή της δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτε άλλο από τη νεότερη διαθέσιμη έκδοση του Android, δηλαδή την έκδοση 7.1 Nougat με το Pixel Launcher.

Ωστόσο, η software προίκα της Google για τη συσκευή με τη οποία επιθυμεί να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς από σημαντικούς "παίκτες" δεν περιορίζεται στην νεότερη έκδοση του Android. To Pixel είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει το νέο Google Assistant, έναν εικονικό ψηφιακό βοηθό για smartphone ο οποίος μπορεί με φυσικό τρόπο να πιάνει κουβέντα με τον χρήστη.

Όσον αφορά τα… παρελκόμενα αξεσουάρ, το Pixel υποστηρίζει το Daydream View, ένα κιτ εικονικής πραγματικότητας από την Daydream, με το οποίο μπορείτε να απολαύσετε με μοναδικό και συναρπαστικό τρόπο από τις λειτουργίες της κάμερας έως ταινίες και φυσικά παιχνίδια.

Η διάθεση του Pixel και Pixel XL έχει ξεκινήσει από τις 20 Οκτωβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Βρετανία και θα συνεχιστεί στις επόμενες χώρες. Το κόστος του φτάνει τα 650 δολάρια για την έκδοση των 32GB και τα 750 δολάρια για την έκδοση των 128GB, ενώ το Pixel XL θα κοστίζει 770 δολάρια στην έκδοση των 32GB και 870 δολάρια στην έκδοση των 128GB. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα: Quite Black, Really Blue και Very Silver.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v