HTC 10: Εξαιρετικό smartphone… με αξιώσεις

Η HTC καταφέρνει να μπει στην «μεγάλη κατηγορία» των smartphones, με μια εξαιρετική συσκευή αξιώσεων. Δείτε τα χαρακτηριστικά και την τιμή του.
HTC 10: Εξαιρετικό smartphone… με αξιώσεις
του Χρήστου Τζώρτζη

Έχοντας πλέον αποκτήσει τεράστια εμπειρία στο χώρο των smartphones, μαθαίνοντας παράλληλα και από τα λάθη του παρελθόντος, η HTC παρουσιάζει το HTC 10, “παίζοντας” με αξιώσεις, στη “μεγάλη” κατηγορία.

Το HTC 10 είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από μέταλλο, διαθέτοντας παράλληλα εντυπωσιακές καμπύλες στο βασικό του σώμα, οι οποίες, εκτός από καλαισθησία, προσφέρουν και πολύ καλά “κρατήματα”. Η οθόνη του, σαφώς αναβαθμισμένη συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο One M9, έχει μέγεθος 5.2’’ τεχνολογίας LCD 5ης γενιάς, ενώ διαθέτει και τεράστια ανάλυση 2560 x 1440 pixels (quad-HD resolution). Η χρωματική απεικόνιση είναι άψογη, αν και συγκριτικά με άλλες οθόνες AMOLED, αποδίδει ελάχιστα χειρότερα. Ο επεξεργαστής που επέλεξε να χρησιμοποιήσει στο συγκεκριμένο μοντέλο η HTC, είναι ο Quad Core, 64bit, Snapdragon 820 με συχνότητα λειτουργίας μέχρι και τα 2.2GHz, ενώ η μνήμη RAM ανέρχεται στα 4GB!



Η καινοτομία ωστόσο, του HTC 10, σχετίζεται με το λογισμικό του. Η HTC αποφάσισε να περιορίσει σημαντικά το bloatware που συναντάμε στα περισσότερα Android smartphones, την ίδια στιγμή που σε συνεργασία με την Google προσέθεσε καινούριες λειτουργίες στις κλασικές εφαρμογές της τελευταίας. Η εφαρμογή Gallery για παράδειγμα, υποστηρίζει πλέον την απεικόνιση φωτογραφιών τύπου RAW, αλλά και τύπου Zoe, το αντίστοιχο δηλαδή της HTC για τις Live Photos της Apple.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα εφαρμογή είναι το Boost+ το οποίο και είναι επιφορτισμένο με τον καθαρισμό του τηλεφώνου από άχρηστα αρχεία, αλλά και το κλείδωμα εφαρμογών μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος.



Η τεχνολογία BoomSound της HTC για τον ήχο, χρησιμοποιείται και εδώ, με το βασικό ηχείο να βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεφώνου, ενώ στην κορυφή θα συναντήσουμε εξειδικευμένα tweeter και subwoofer για την βέλτιστη απόδοση του ηχητικού αποτελέσματος. Ο ήχος μέσα από ακουστικά είναι ακόμα καλύτερος, καθώς υποστηρίζεται Hi-Res Audio (24-bit), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για upscaling μουσικής χαμηλότερης ανάλυσης, ώστε να ακούγεται καλύτερα.

Όσον αφορά τη βασική κάμερα, διαθέτει ανάλυση 12 Megapixels, τα οποία όμως αναφέρονται ως Ultrapixels. Αυτή η τεχνολογία περιλαμβάνει αισθητήρα με μεγαλύτερα σε μέγεθος pixels (Ultrapixels), τα οποία επιτρέπουν να περάσει περισσότερο φως στο φακό με αποτέλεσμα πιο φωτεινές φωτογραφίες και καλύτερο φωτογραφικό αποτέλεσμα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η εφαρμογή που είναι υπεύθυνη για τη φωτογράφιση, είναι ιδιαίτερα γρήγορη, υποστηρίζει λήψη φωτογραφιών σε μορφή RAW, ενώ το περιβάλλον εργασίας περιλαμβάνει μεγάλα εικονίδια για να επιλέγετε τις λειτουργίες της εύκολα.

Η μπαταρία διαθέτει χωρητικότητα 3.000mAh, με αποτέλεσμα – σύμφωνα πάντα με την HTC – να σας χαρίζει δύο ολόκληρες ημέρες αυτονομία χωρίς περιορισμούς στη χρήση. Στην πραγματικότητα για να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε ορισμένες λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας, όπως είναι για παράδειγμα η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης και η μερική απενεργοποίηση ασύρματων σημάτων (GPS, 4G, Wi-Fi).

Η HTC τέλος, επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως θύρα φόρτισης και δεδομένων το νέο πρωτόκολλο USB-C, ενώ υποστηρίζεται παράλληλα η τεχνολογία γρήγορης φόρτισης μέσω της συγκεκριμένης θύρας, με αποτέλεσμα το τηλέφωνο να φορτίζει σε λιγότερο από μία ώρα.



Πρόκειται για ένα εξαιρετικό από όλες τις απόψεις smartphone, το οποίο, αν και δέχεται ισχυρό ανταγωνισμό από άλλα πανίσχυρα μοντέλα αυτής της κατηγορίας (π.χ. Galaxy S7, LG G5), τα καταφέρνει και ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις των καιρών.

Τιμή: €532 (32GB)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v