Samsung Curved Smart LED: Ultra HD με… καμπύλες

Με ανάλυση 4K, όμορφη εμφάνιση και σειρά προηγμένων τεχνολογιών, η πρόταση της Samsung στα μεσαίες τηλεοράσεις αξίζει τα λεφτά της.
Samsung Curved Smart LED: Ultra HD με… καμπύλες
του Χρήστου Τζώρτζη

Ορισμένες από τις προηγμένες τεχνολογίες τηλεοράσεων όπως είναι η κυρτή οθόνη και η ανάλυση 4K παγιώνονται σιγά σιγά, και συμπεριλαμβάνονται σε όλο και πιο οικονομικά μοντέλα της αγοράς. Η KU6500 της Samsung με μέγεθος 43’’ που παρουσιάζουμε εδώ, ανήκει σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία.

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη σε εμφάνιση τηλεόραση, με κυρτή οθόνη, η οποία προσδίδει εκτός από – θεωρητικά τουλάχιστον - καλύτερες γωνίες θέασης, και καλαισθησία στη συσκευή. Η κομψή, λεία και μινιμαλιστική σχεδίασή της, συμπληρώνεται άψογα από μία εξίσου κομψή βάση η οποία είναι μικρή σε μέγεθος αλλά πολύ σταθερή. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της KU6500, είναι τεχνολογίες που έχουμε συναντήσει και σε προηγούμενα 4K μοντέλα της Samsung, όπως είναι για παράδειγμα η έξυπνη πλατφόρμα Tizen, το Smart Hub, αλλά και τα υψηλής ποιότητας display panels. Παράλληλα, εδώ θα συναντήσουμε και δυνατότητα για upscaling του περιεχομένου που προβάλλει η τηλεόραση σε 4K, κάτι το οποίο λειτουργεί εξαιρετικά, τόσο για περιεχόμενο SD και 720p, όσο και για Full HD αλλά και Blu Ray.

Η πλατφόρμα Tizen παρουσιάζεται βελτιωμένη με ακόμα πιο απλοποιημένο μενού, καλύτερη εμπειρία χρήσης και μεγαλύτερη αλληλεπίδραση των λειτουργιών με τον θεατή. Υποστηρίζονται παράλληλα νέες λειτουργίες εύκολης πρόσβασης σε περιεχόμενο από εξωτερικές πηγές, μέσω του Smart Hub, ενώ θα συναντήσετε επίσης και ειδικό “τμήμα” στην πλατφόρμα για παιχνίδια που μπορείτε να κατεβάσετε πλέον κατευθείαν μέσα από το app store της τηλεόρασης.

Όσον αφορά την ποιότητα της οθόνης, η KU6500 τα καταφέρνει ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αναλογικά πάντα με την κατηγορία της. Η αντίθεση των χρωμάτων είναι πολύ καλή, με το μαύρο χρώμα να αναπαράγεται με το απαραίτητο “βάθος”, ενώ και τα υπόλοιπα χρώματα παρουσιάζονται σε ρεαλιστικούς τόνους. Σημειώστε, ότι, η KU6500 προσφέρει άμεσο backlighting με LED τα οποία είναι “απλωμένα” σε ολόκληρη την οπίσθια επιφάνεια της οθόνης. Παρόλο που τα συγκεκριμένα LEDs είναι λιγότερα από όσα θα συναντήσουμε για παράδειγμα σε μία τηλεόραση τεχνολογίας full-array 4K, η γενικότερη ποιότητα του backlighting είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική.

Η συνδεσιμότητα τέλος, είναι κάπως περιορισμένη, αναφορικά πάντα με τις non-SUHD 4K TVs που είδαμε μέσα στο 2015 από τη Samsung. Στην KU6500 συνολικά θα συναντήσουμε 3 HDMI 2.0 ports και 2 USB ports, τα οποία αν και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν “λίγα”, σίγουρα είναι λιγότερα από ότι είχαμε συνηθίσει από τις τηλεοράσεις αυτής της κατηγορίας. Αν παρόλα αυτά χρειαστείτε περισσότερες θύρες για να συνδέσετε τις εξωτερικές συσκευές σας, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ειδικό “κουτί” που ονομάζεται One Connect και το οποίο συνδέεται στην τηλεόραση προσφέροντας ακόμα περισσότερες θύρες.

Εν κατακλείδι, αν ψάχνετε για τηλεόραση μεσαίας κατηγορίας με προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και ικανοποιητική – για αυτά που προσφέρει – τιμή, το συγκεκριμένο μοντέλο της Samsung θα πρέπει να είναι μέσα στις επιλογές σας.

Τιμή: €795
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v