Epson Expression Premium XP-530: Όλα σε ένα (σπίτι)

Με χαμηλό κόστος και πληθώρα βασικών λειτουργιών ο εκτυπωτής της Epson καλύπτει ικανοποιητικά τις οικιακές μας ανάγκες.
Epson Expression Premium XP-530: Όλα σε ένα (σπίτι)
του Χρίστου Τζώρτζη

Όσο και αν η εποχή μας είναι… full of digital, η εκτύπωση ζει και βασιλεύει. Η οικιακή εκτύπωση είναι πάντα μια συνάρτηση κόστους και δυνατοτήτων, η οποία πρέπει να βασιστεί στις πραγματικές ανάγκες όλων όσων θα χρησιμοποιήσουν τον εκτυπωτή.

Η λύση των All-in-one συσκευών είναι η πλέον ενδεδειγμένη για οικιακή χρήση, καθώς το scan-αρισμα και η αντιγραφή (φωτοτυπία) εγγράφων είναι μια ανάγκη που προκύπτει κάθε τόσο και δεν είναι λίγες οι φορές που μια φωτοτυπία είναι άκρως απαραίτητη τη δεδομένη στιγμή.

Το κριτήριο της φθηνής εκτύπωσης ναι μεν υφίσταται αλλά οι σύγχρονες ανάγκες επιβάλλουν ασύρματα… χαρακτηριστικά, δυνατότητα εκτύπωσης από φορητές συσκευές κ.ά.

Το All-In-One (ή πολυμηχάνημα) Epson Expression Premium XP-530, μπορεί με άνεση να καλύψει τις ανάγκες ενός σπιτιού, τόσο σε εκτυπώσεις εγγράφων, όσο και σε εκτυπώσεις φωτογραφιών – λόγω του πεντάχρωμου σετ μελανιών pigment Claria Premium που διαθέτει.

Όσο αφορά το κόστος εκτύπωσης το "All-In-One" της Epson τυπώνει ασπρόμαυρες σελίδες με κόστος 8,28 λεπτά ανά σελίδα και έγχρωμες με κόστος 20,19 λεπτά ανά σελίδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία.

Πέρα από τα 5 ανεξάρτητα μελάνια, σημαντικός σύμμαχός στη μείωση του κόστους εκτύπωσης είναι και η δυνατότητα αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης. Το κόστος των αυθεντικών χρωματιστών μελανιών δεν ξεπερνά τα 11€ ενώ το μαύρο κοστίζει λίγο παραπάνω από 14€. Εγκαθιστώντας ένα νέο σετ μελανιών για όλα τα χρώματα τότε θα εκτυπώσετε γύρω στις 250-270 σελίδες, ανάλογα πάντα με την επικάλυψη των όσων τυπώνετε.

Η ανάλυση εκτύπωσης του Epson Expression Premium XP-530 φτάνει τα 5760 x 1440 dpi και μπορεί να τυπώνει έως 32 σελίδες/λεπτό.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να εκτυπώσετε φωτογραφίες από το card reader που βρίσκεται στο μπροστά μέρος της συσκευή, τότε η έγχρωμη οθόνη διάστασης 1,5" θα φανεί χρήσιμη για να κάνετε στοιχειωδώς τη δουλειά σας.

Η σύνδεση του Epson Expression Premium XP-530 με τον υπολογιστή ή με το laptop σας μπορεί να γίνει ενσύρματα μέσω USB θύρας ή ασύρματα μέσω Wi-Fi. Η σύνδεση του smartphone ή/και του tablet σας είναι εφικτή μέσω Wifi direct και με τη βοήθεια της εφαρμογής iPrint.

Εξίσου σημαντικό με την ασύρματη σύνδεση είναι και οι "μαζεμένες" διαστάσεις της συσκευής αλλά και το γεγονός ότι η τροφοδοσία χαρτιού γίνεται από μπροστά. Αυτά τα χαρακτηριστικά σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε τη συσκευή σε θέση που σας εξυπηρετεί χωρίς να είναι οπωσδήποτέ κοντά στον υπολογιστή.

Με κόστος τα 105€ το πολυμηχάνημα της Epson είναι βέβαιο ότι θα καλύψει τις ανάγκες οικιακής χρήσης αλλά και ενός γραφείου που δεν έχει απαιτήσεις και μεγάλο όγκο εκτυπώσεων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v