Sony Xperia XΑ: Το ουτσάιντερ που έγινε φαβορί

Το Xperia XA της Sony προσφέρει άνεση στη χρήση, εντυπωσιακή κάμερα και σούπερ σχέση ποιότητας- τιμής.
Sony Xperia XΑ: Το ουτσάιντερ που έγινε φαβορί
του Χρήστου Τζώρτζη

Σε έναν τόσο ανταγωνιστικό χώρο, όπως είναι τα smartphones, είναι μάλλον αναγκαίο για κάθε brand που "παίζει" στην αγορά να υπάρχει και ένα χαρακτηριστικό που έχει "κάτσει" στις συνειδήσεις των καταναλωτών.

Για τη Sony αυτό το χαρακτηριστικό είναι η φωτογραφική κάμερα όσον αφορά τα smartphones που λανσάρει η εταιρεία. Ωστόσο με το Xperia XA η Sony δεν "επαναπαύεται" στην κάμερα αλλά προσφέρει μια ολοκληρωμένη συσκευή τόσο σε επιδόσεις όσο και σε σχεδιασμό – και αυτά σε μια κατηγορία τιμής (269€) άκρως ανταγωνιστική, όπου name και no-name συσκευές "κονταροχτυπιούνται".

Στο εσωτερικό του Sony Xperia XA αναλαμβάνει… δράση ο 8πύρηνος επεξεργαστής της Mediatek χρονισμένος στα 2.0 GHZ, ενώ η μνήμη RAM φτάνει στα 2 GB και ο αποθηκευτικός χώρος τα 16 GB.

Η τελευταία έκδοση του Android η 6.0 γνωστή και ως Marshmallow παίζει χωρίς δυσκολίες στο Xperia XA, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις εφαρμογές αλλά και τα καινούρια παιχνίδια που εμφανίζονται όλο και πιο απαιτητικά σε υπολογιστική ισχύ (φευ, τα παιχνίδια να αλλάξουν ποτέ συνήθειες;).

Στο μπροστινό μέρος της συσκευής, η οθόνη των 5" καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιφάνεια της συσκευής. Η οθόνη είναι τεχνολογία IPS με συνέπεια να αποδίδει όμορφα και ζωντανά χρώματα ενώ η ανάλυση της φτάνει τα 1280 x 720 pixels.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα πλαϊνά περιθώρια της συσκευής είναι πολύ μικρά και αυτό μειώνει δραστικά το πλάτος της και βοηθά σημαντικά στο "κράτημα" της συσκευής.

Μιας και αναφερθήκαμε στο σασί και τις διαστάσεις, είναι σκόπιμο να κάνουμε μια αναφορά στα διαθέσιμα χρώματα. Βγάζοντας απ' έξω το γενικά άχαρο μαύρο προσωπικά δυσκολεύομαι να επιλέξω ποιο από τα τρία χρώματα (ανοιχτό πράσινο, λευκό, ροζ) είναι πιο ωραίο.

Η κάμερα του Sony Xperia XA φτάνει τα 13 MP ανάλυσης με f/2.0, και διαθέτει αυτόματη εστίαση προσώπου και φλας LED. Ο αισθητήρας είναι 1/3" διαθέτει λειτουργία γεωγραφικού εντοπισμού (geo-tagging), touch focus, και λειτουργίες HDR και panorama, ενώ μπορεί να κάνει λήψη βίντεο 1080p στα 30fps.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με το κουμπί φωτογράφισης στο πλάι της συσκευής σας εξασφαλίζουν όμορφες φωτογραφίες, σας βοηθούν να αποφύγετε τις θολές φωτογραφίες και γενικά θα σας δημιουργήσουν την αίσθηση ότι: ό,τι κινείται… φωτογραφίζεται.

Η μπροστά κάμερα είναι ανάλυσης 8 MP με f/2., αισθητήρα 1/4" και λειτουργίες autofocus και HDR, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακές και καθαρές selfie.

Η σύνδεση σας στο Internet μπορεί να γίνει είτε σε δίκτυα 4G είτε σε Wi-Fi ενώ τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας συμπληρώνονται Wi-Fi Direct το DLNA, το Bluetooth, το NFC, το GPS (A-GPS, GLONASS) και φυσικά τη θύρα microUSB.

Η ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου είναι χωρητικότητας 2300 mAh και ανάλογα με τη χρήση θα σας δώσει μια αυτονομία έως 2 ημέρες.
Στα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνεται η εξαιρετική απόδοση ήχου αλλά και η ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης, καθώς το μεταλλικό πλαίσιο και το polycarbonate πίσω μέρος δημιουργούν εξαιρετική αίσθηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v