Dell Inspiron 15: Λάπτοπ… εγγύηση

Το νέο laptop της σειράς 7000 της Dell χαρακτηρίζεται από υψηλές αποδόσεις και ποιότητα… μέσα κι έξω. Δείτε τα χαρακτηριστικά του Inspiron 15.
Dell Inspiron 15: Λάπτοπ… εγγύηση
του Χρήστου Τζώρτζη

Η καθιέρωση την Dell στην ελληνική αγορά προήλθε από την αξιοπιστία και το εξαιρετικό after sales services στα μοντέλα της εταιρείας. Όσο αφορά τα καταναλωτικά προϊόντα η εταιρεία διαθέτει ένα σταθερό κοινό και ένα (σχεδόν) σταθερό μερίδιο αγοράς. Η σειρά Inspiron είναι ένα brand που εδώ και αρκετά χρόνια έχει βγάλει "ασπροπρόσωπη" την εταιρεία. Τα νέα laptop Dell Inspiron 15 της σειράς 7000 διαθέτουν εξελιγμένα χαρακτηριστικά απόδοσης και ποιότητας, όπως άλλωστε συμβαίνει στα περισσότερα μοντέλα της οικογένειας Inspiron.

Κατ’ αρχάς – και όπως είναι λογικό – η σειρά 7000 βασίζεται σε επεξεργαστές Quad Core Intel 6ης γενιάς και συγκεκριμένα τους Core i5-6300HQ με 6MΒ Cache και χρονισμό που φτάνει έως τα 3.20 GHz και τον πιο ισχυρό Core i7-6700HQ με 6MΒ Cache και χρονισμό έως τα 3.50 GHz και τεχνολογία Intel Hyper-Threading Technology, η οποία προσφέρει επιπλέον απόδοση στην παράλληλη επεξεργασία δεδομένων του επεξεργαστή και έχει σαν αποτέλεσμα την ταχύτερη απόδοση του συστήματος σε πιο "βαριές" εργασίες.

Η σειρά 7000 κυκλοφορεί σε configuration με κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 960M η οποία διαθέτει 4 GB αποκλειστικής μνήμης GDDR5. Η μνήμη RAM ανάλογα το μοντέλο είναι στα 8 ή 16GB ενώ οι επιλογές στα μέσα αποθήκευσης είναι ο υβριδικός σκληρός δίσκο χωρητικότητας 1TB με 8GB μνήμης cache ή το διπλό σύστημα αποθήκευσης 1ΤΒ και την προσθήκη δίσκου SSD M.2 128 GB.

Η οθόνη σε όλα τα μοντέλα είναι διάστασης 15,6" και οι επιλογές είναι ανάμεσα στην αντιθαμβωτική IPS με ανάλυση FullHD (1920 x 1080) ή στην οθόνη αφής 4K Truelife LED Backlit με ανάλυση Ultra HD 4K (3840 x 2160).

Στο σώμα του laptop ενσωματώνεται ένα πολύ καλής απόδοσης σύστημα ηχείων ενώ η μπαταρία χωρητικότητας 74 Whr σε συνδυασμό με τους επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Core i5 και i7 που διαθέτουν βελτιωμένες επιδόσεις και έχουν χαμηλότερη κατανάλωση, δίνουν μεγάλη αυτονομία στη συσκευή.

Η σειρά 7000 σχεδιαστικά είναι ουδέτερη, διαθέτοντας ωστόσο γραμμές και λεπτομέρειες που κάνουν τα laptop της σειράς ελκυστικά. Διαθέτει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και πολύ καλό φινίρισμα ενώ το πάχος του είναι μικρότερο της μίας ίντσας.

Το λειτουργικό σύστημα σε όλη τη σειρά είναι τα Windows 10 Home, ενώ δεν μπορεί να μην αναφερθεί το γεγονός ότι καλύπτεται από εγγύηση επισκευής 2 ετών Dell Next Business Day, με επίσκεψη του τεχνικού την επόμενη εργάσιμη ημέρα στο χώρο του πελάτη (διαθεσιμότητα ανάλογα με την περιοχή).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v