ΖΤΕ Blade V580: Μοντέρνο smartphone… κάτω από 200€

Η κινεζική εταιρία παρουσιάζει ένα μοντέρνο smartphone με ωραίο design και ικανοποιητικές λειτουργίες, μια ιδανική λύση στην οικονομική κατηγορία… ως 200€.
ΖΤΕ Blade V580: Μοντέρνο smartphone… κάτω από 200€
του Χρήστου Τζώρτζη

Η ΖΤΕ έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά αρκετά αξιόλογα smartphones και tablets. Αν και τα πρώτα μοντέλα της εταιρίας που είδαμε στη χώρα μας (πριν από περίπου 6-7 χρόνια) διέθεταν “βασικές” λειτουργίες και επιδόσεις, αυτό έχει πλέον αλλάξει: Η κινέζικη εταιρία κυκλοφορεί σήμερα προϊόντα με σύγχρονο hardware, ικανοποιητικές επιδόσεις (για την κατηγορία τους) και άκρως ελκυστικές τιμές.

Σε αυτά τα πλαίσια κυμαίνονται και τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου ΖΤΕ Blade V580 που διατίθεται στην ελληνική αγορά από τα καταστήματα Γερμανός. Το highlight της συσκευής είναι αναμφισβήτητα το fingerprint reader που θα συναντήσετε στο οπίσθιο μέρος και με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να έχετε ασφαλή πρόσβαση στο τηλέφωνο. Η οθόνη του smartphone έχει μέγεθος 5.5’’ και ανάλυση 1080x1920 (Full HD), ενώ το σώμα του είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας μέταλλο και γυαλί.

Ιδιαίτερα καλαίσθητο είναι όμως και το design του τηλεφώνου, κάτι που, όπως και τα hardware χαρακτηριστικά του, συναντάμε συνήθως σε τηλέφωνα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Αναλυτικότερα, στο εσωτερικό θα συναντήσετε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek (MT6753) χρονισμένο στα 1.3GHz ενώ η μνήμη RAM ανέρχεται στα 2GB, ποσό που έχει πάντα θετικές επιπτώσεις στις επιδόσεις των φορητών συσκευών. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 16GB, ενώ υπάρχει φυσικά η δυνατότητα να τον αυξήσετε ακόμα περισσότερο μέσω κάρτας microSD μεγέθους μέχρι και 32GB.

Οι φωτογραφικές δυνατότητες του V580 είναι τυπικές για την κατηγορία του, με την οπίσθια κάμερα να έχει ανάλυση 13MP (περιλαμβάνεται LED flash), ενώ η εμπρόσθια, που προορίζεται για selfies, ανάλυση 5MP. Η συσκευή είναι σε θέση να δεχθεί 2 SIM, με το δεύτερο SIM slot να μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον και για κάρτα microSD.

Το smartphone περιλαμβάνει στερεοφωνικό σύστημα ηχείων, βύσμα 3.5mm για σύνδεση με ακουστικά, ενώ όσον αφορά τις δυνατότητες ασύρματης συνδεσιμότητας θα συναντήσετε 4G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth και GPS. Η τροφοδοσία, τέλος, αλλά και η σύνδεση με τον υπολογιστή, γίνεται μέσω της κλασικής θύρας microUSB v2.0. Το V580 περιλαμβάνει μπαταρία με χωρητικότητα 3000mAh, ενσωματώνει λειτουργικό σύστημα Αndroid Lollipop (5.1), ζυγίζει 165 γραμμάρια, ενώ είναι διαθέσιμο σε γκρι και ασημί χρώμα.

Στην αγορά των smartphones θα συναντήσετε σήμερα μια τεράστια γκάμα από μοντέλα για όλες τις ανάγκες και… όλα τα βαλάντια. Σε γενικές γραμμές το ρητό “ό,τι πληρώσεις παίρνεις”, ισχύει εδώ σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα τηλέφωνα από το V580 τα οποία όμως κοστίζουν αρκετά ακριβότερα. Για την κατηγορία όμως των συσκευών “μέχρι €200”, το νέο τηλέφωνο της ZTE, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές αυτή τη στιγμή.

Τιμή: €199


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v