LG K8: Νέα είσοδος στη μεσαία κατηγορία

Με καλαίσθητη εμφάνιση και αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά, το νέο LG K8 στοχεύει να κερδίσει μερίδιο αγοράς στη “μεσαία κατηγορία” των smartphones.
LG K8: Νέα είσοδος στη μεσαία κατηγορία
του Χρήστου Τζώρτζη

Η διαθεσιμότητα στην ελληνικά αγορά του συγκεκριμένου έξυπνου τηλεφώνου - το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους – ανακοινώθηκε πρόσφατα από την LG Electronics. Πρόκειται για μια κομψή συσκευή, η οποία διαθέτει τον σχεδιασμό “2.5D Arc Glass”, με λεπτή, καμπυλωτή οθόνη, ενώ η “πλάτη” είναι επενδυμένη από υφασμάτινο κάλυμμα, το οποίο προσδίδει μια αίσθηση πολυτέλειας στο τηλέφωνο. Παράλληλα, το υλικό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για το οπίσθιο μέρος επιτρέπει καλύτερο κράτημα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την ασφάλεια της συσκευής.

Οι φωτογραφικές δυνατότητες των smartphones είναι σήμερα ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό, κάτι που έχει φροντίσει να λάβει υπ’ όψιν της η LG στο συγκεκριμένο μοντέλο. Όσον αφορά το “hardware”, το K8 ενσωματώνει οπίσθια κάμερα ανάλυσης 8ΜΡ και μπροστινή κάμερα ανάλυσης 5MP. Καινοτομίες όμως θα συναντήσουμε περισσότερο στον “τρόπο” που μπορείτε να φωτογραφίζετε με το κινητό τηλέφωνο.

Αναλυτικότερα, η συσκευή ενσωματώνει τις απλές στη χρήση και δημοφιλείς λειτουργίες “Gesture Interval Shot” καθώς και “Gesture Shot”, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επίδοξους “φωτογράφους” να τραβούν φωτογραφίες με μία απλή κίνηση, ανοιγοκλείνοντας την παλάμη τους μπροστά στο φακό. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό, με τη βοήθεια του οποίου, επιταχύνεται κατά πολύ η διαδικασία της λήψης. Διαθέτει επίσης flash για φωτογραφίες “selfie” στη μπροστινή κάμερα, καθιστώντας δυνατή τη λήψη ακόμα και στο σκοτάδι. Τέλος, η οπίσθια κάμερα με ανάλυση 8 MP, ενσωματώνει τη λειτουργία της αυτόματης εστίασης, για πιο σταθερές φωτογραφίσεις με λιγότερα “κουνήματα” και “θολώματα”.

Το K8 έχει μέγεθος 144.6 x 71.5 x 8.7 χιλ., ζυγίζει 157 γραμμάρια, ενώ ενσωματώνει οθόνη 5’’ ανάλυσης 720 x 1280 pixels. Στο εσωτερικό θα συναντήσετε τετραπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek (MT6735) με συχνότητα λειτουργίας στα 1.3GHz, ενώ η μνήμη RAM ανέρχεται στο 1.5GHz. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 8GB, αλλά μπορείτε φυσικά πάντα να τον αυξήσετε με τη βοήθεια κάρτας microSD. Το λειτουργικό σύστημα που έχει εγκατεστημένο η συσκευή είναι το Android 6.0 (Marshmallow), ενώ η μπαταρία της έχει χωρητικότητα 2125mAh. Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί μονή κάρτα SIM τύπου micro-SIM, ενώ όσον αφορά τη συνδεσιμότητα περιλαμβάνεται Wi-Fi, GPS, Bluetooth, NFC, FM radio αλλά και 4G. Ενσωματώνονται, τέλος, αισθητήρας εγγύτητας (proximity sensor), αισθητήρας φωτισμού, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο, ενώ τα διαθέσιμα χρώματα είναι δύο, το λευκό και το indigo.

To Κ8 αποτελεί μια καλή λύση για όσους επιθυμούν μια αξιόπιστη συσκευή με πρωτοποριακές φωτογραφικές λειτουργίες, όμορφη εμφάνιση και σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η τιμή του κρίνεται ικανοποιητική για αυτά που προσφέρει.

Τιμή: €138
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v