Οι κορυφαίες εφαρμογές για fitness και υγεία

Θέλετε να ξέρετε πόσες θερμίδες καταναλώνετε καθημερινά; Θέλετε να κάψετε λίπος; Να δυναμώσετε; Να ξυπνάτε ξεκούραστοι; Επτά εφαρμογές που πρέπει να κατεβάσετε.
Οι κορυφαίες εφαρμογές για fitness και υγεία
Οι εφαρμογές που κυκλοφορούν πλέον για smartphones καλύπτουν κυριολεκτικά τα πάντα: από μέρη για να φάτε μέχρι τις κινήσεις των άστρων και τις στάσεις στο σεξ. Δε θα μπορούσαν λοιπόν να μην καλύπτουν και τον τομέα της άσκησης/ευεξίας στην καθημερινότητά μας. Εκατοντάδες εφαρμογές ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, όμως λίγες είναι εκείνες που ξεχωρίζουν.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε επτά από αυτές. 

Fitness Builder
Με παραπάνω από 1.000 προπονήσεις για γυμναστήριο με πάσης φύσεως εξοπλισμό και 7.000 φωτογραφίες και βίντεο με τεχνική ασκήσεων, το Fitness Builder είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες εφαρμογές για όσους θέλουν να δυναμώσουν, να κάψουν λίπος και να αποκτήσουν μυϊκή μάζα. Διαθέτει logs για να καταγράφετε τα κιλά που χρησιμοποιήσατε σε κάθε προπόνηση/άσκηση, χρονόμετρο για να μετράτε τα διαλείμματα και ένα σωρό ακόμα «καλούδια» για όσους αγοράσουν την Plus έκδοση (από 4€/ μήνα). Διατίθεται για iPhone και Android. 

Myfitnesspal 
Πολύ χρήσιμο πρόγραμμα για όσους θέλουν να καταγράφουν την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων. Έχει τεράστια βάση δεδομένων με φαγητά, γεύματα από εστιατόρια, fast food και συμπληρώματα, ενώ αν κάποια τροφή δεν υπάρχει στην βάση δεδομένων του μπορείτε να την προσθέσετε εσείς, συμπληρώνοντας θερμίδες, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη κτλ. Έτσι, στο τέλος της ημέρας έχετε το σύνολο θερμίδων που καταναλώσατε. Διατίθεται δωρεάν για iPhone, Android και Windows Phone συσκευές. 

Run Keeper
Αν είστε λάτρεις των outdoor αθλημάτων (τρέξιμο, ποδήλατο, πεζοπορία κτλ.), τότε το RunKeeper είναι η εφαρμογή που δεν πρέπει να λείπει από το κινητό σας. Δουλεύει με το GPS του smartphone και αφού το ρυθμίσετε ανάλογα με το άθλημα που κάνετε, όταν τελειώσετε την προπόνηση σας εμφανίζει αναλυτικά την απόσταση που διανύσατε, τις θερμίδες που «κάψατε», την διαδρομή σας σε Google Maps και πληροφορίες για το βήμα, την μέγιστη και ελάχιστη ταχύτητα, ακόμα και το υψόμετρο. Διατίθεται δωρεάν για iPhone και Android συσκευές, ενώ διαθέτει και premium πακέτα (από 7€) με έξτρα παροχές όπως σύγκριση προπονήσεων, έτοιμες προπονήσεις για όσους θέλουν να αυξήσουν τις επιδόσεις τους και online προπονητή. 

Moves 
Παγκόσμιοι οργανισμοί υγείας κατά καιρούς έχουν επισημάνει πόσο σημαντικό είναι να κινούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πώς όμως μπορούμε να το εξακριβώσουμε αυτό; Η συγκεκριμένη εφαρμογή εξετάζει τη φυσική σας δραστηριότητα χρησιμοποιώντας GPS και κρατά ιστορικό με τις κινήσεις σας, δίνοντας πληροφορίες όπως ποιο είναι το σύνολο των βημάτων που κάνατε μέσα στην ημέρα και πόσες θερμίδες κάψατε. Μάλιστα αναγνωρίζει αυτόματα τη δραστηριότητα που κάνατε (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο κ.α.), αρκεί να έχετε φυσικά το smartphone μαζί σας. Διατίθεται δωρεάν για iPhone και Android.

Instant Heart Rate
Αν γυμνάζεστε σοβαρά, γνωρίζετε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας παλμό, για να ξέρετε σε τι επίπεδα κυμαίνεται και σε πιο σημείο αρχίζετε να «καίτε» λίπος. Ακριβές, εύκολο στην χρήση και τεσταρισμένο από ιατρικό team. To Instant Heart Rate χρησιμοποιώντας μια εξαιρετικά έξυπνη ιδέα, δείχνει με ακρίβεια τους καρδιακούς σας παλμούς στην οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου, μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας μπροστά από την κάμερα του κινητού και η εφαρμογή χρησιμοποιώντας το φως από το φλας και ανιχνεύοντας τις αλλαγές στην αιμάτωση του δαχτύλου βγάζει με ακρίβεια τους παλμούς. Διατίθεται για Android, Windows Phone και iPhone και κοστίζει 0,70€. 

Sleep Cycle 
O ύπνος είναι το άλφα και το ωμέγα για όσους ασκούνται – αλλά και για οποιονδήποτε άνθρωπο. Το Sleep Cycle λειτουργεί ως… παρατηρητής και αφήνοντάς το πάνω στο στρώμα του κρεβατιού σας ενώ κοιμάστε αναλύει το πόσο ήρεμος ή ανήσυχος ήταν ο ύπνος σας το βράδυ, ενώ φροντίζει να σας ξυπνήσει τη στιγμή που ο ύπνος σας είναι πιο «ελαφρύς». Το αποτέλεσμα; Ξυπνάτε πιο ξεκούραστοι από ποτέ! Διατίθεται για iPhone και Android και κοστίζει 0,70. 

Fitnet
Χρησιμοποιείτε την κάμερα του κινητού σας μόνο για selfies; Κακώς. Εφαρμογές όπως το Fitnet την χρησιμοποιούν για να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους fit στόχους σας. Βλέποντας βίντεο με προπονήσεις από personal trainers, η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού σας για να εκτιμήσει πόσο καλά ανταποκρίνεστε σε κάθε προπόνηση, ενώ παρέχει real time ενημέρωση για να βελτιώνετε συνεχώς τις επιδόσεις σας. Διατίθεται δωρεάν για iPhone και Android.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v