Τα καλύτερα αξεσουάρ για το smartphone σας

Τα καλύτερα αξεσουάρ για να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του smartphone ή του tablet σας, προσθέτοντας πολλές εντυπωσιακές λειτουργίες στην αγαπημένη σας συσκευή.
Τα καλύτερα αξεσουάρ για το smartphone σας
του Χρήστου Τζώρτζη

Όταν ακούμε τον όρο smartphone ή tablet accessories, έρχονται στο μυαλό μας θήκες, φορητά ηχεία, πληκτρολόγια και άλλα παρόμοια αξεσουάρ που βρίσκονται πλέον σε αφθονία στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Υπάρχουν όμως και ορισμένα – ίσως όχι και τόσο δημοφιλή – gadgets τα οποία μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν το smartphone ή το tablet μας και να του προσδώσουν λειτουργίες που ούτε θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Η ανοιχτή αρχιτεκτονική του Android επιτρέπει σε πολλές εταιρίες να δημιουργήσουν εντυπωσιακά gadgets για αρκετά δημοφιλή μοντέλα, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι οι συσκευές της Apple υπολείπονται σε αυτόν τον τομέα. Η αρχή έχει ήδη γίνει με τα gadgets για το fitness και τα ρολόγια χειρός, αλλά η αγορά σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται μόνο στα παραπάνω.

BubbleScope

Η λήψη πανοραμικών φωτογραφιών γίνεται σήμερα πολύ εύκολα, ακόμα και με ένα απλό smartphone και το κατάλληλο λογισμικό. Για τα βέλτιστα αποτελέσματα παρόλα αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το BubbleScope, ένα έξυπνο gadget που προσδίδει τη δυνατότητα στο κινητό σας τηλέφωνο να συλλάβει φωτογραφίες αλλά και βίντεο, περιμετρικά (360ο). Για να χρησιμοποιήσετε το BubbleScope, θα χρειαστεί να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή BubblePix App και να δημιουργήσετε λογαριασμό στο site της εταιρίας. Κυκλοφορεί για iPhone, Samsung Galaxy SIII και BlackBerry Z10.
Τιμή: €65

Deskpets Carbot

Τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο παιχνίδι για τα παιδιά, ενώ, στο ίδιο κλίμα, τα Deskpets Carbot είναι μικρά αυτοκινητάκια τα οποία μπορείτε να χειρίζεστε ασύρματα μέσα από το smartphone ή το tablet σας. Εναλλακτικά, στο site της κατασκευάστριας εταιρίας θα βρείτε εκτός από αυτοκίνητα και αρκετά ακόμα gadgets-ρομπότ τα οποία μπορείτε να ελέγχετε με τον ίδιο τρόπο.
Τιμή: €26

Tinké
Το Tinké είναι ένα health monitor που σας επιτρέπει να βλέπετε τους σφυγμούς της καρδιάς σας, την κατάσταση του αναπνευστικού σας συστήματος καθώς και τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα σας. Ελέγχοντας τα παραπάνω τακτικά, μπορείτε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη φυσική σας κατάσταση. Το Tinké διατίθεται για συσκευές iOS σε εκδόσεις (30-pin και lightning connector), αλλά και για το Android (Bluetooth).
Τιμή: €103 (iOS), €112 (Android)

Mophie Juice Pack

Η ταχεία κατανάλωση μπαταρίας είναι ένα από τα συνηθέστερα “παράπονα” των κατόχων smartphones και tablets. Το Mophie Juice Pack προσφέρει μία πρωτότυπη όσο και αρκετά αποτελεσματική λύση σε αυτό το πρόβλημα, συνδυάζοντας μια προστατευτική θήκη και μια εφεδρική μπαταρία για smartphone, σε μια κομψή και ιδιαίτερα λεπτή “συσκευή”. To Mophie Juice Pack προορίζεται για το iPhone (μοντέλα από 4 έως 6), το Samsung Galaxy S και το HTC one M7, ενώ είναι διαθέσιμο σε διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα τη χωρητικότητα της μπαταρίας.
Τιμή: Από €69 

Alcohoot Smartphone Breathalyzer

Το Alcohoot Smartphone Breathalyzer είναι ένα φορητό σύστημα για αλκοτέστ που συνδέεται στο smartphone σας και σας επιτρέπει να μετρήσετε τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα σας, με τη βοήθεια και της σχετικής εφαρμογής. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ελέγχετε συνεχώς την επιρροή του ποτού στον οργανισμό σας όταν βρίσκεστε σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ και να αποφύγετε να οδηγήσετε σε περίπτωση που αυτό δεν ενδείκνυται.
Τιμή: €86

Smart Baby Monitor

Ένας έξυπνος και αποτελεσματικός τρόπος για να ελέγχετε από μακριά το παιδικό δωμάτιο. Έπειτα από την εγκατάσταση, το Smart Baby Monitor θα ξεκινήσει να αποστέλλει ζωντανά εικόνα και ήχο μέσα από μια ασφαλή ασύρματη σύνδεση. Η συσκευή η οποία διαθέτει αισθητήρα κίνησης, συνεργάζεται με την εφαρμογή WithBaby, η οποία επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν το μωρό μέσα από το smartphone, ενώ προσφέρει και δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας αλλά και της υγρασίας του δωματίου.
Τιμή: €216

Breffo Spiderpodium

Βάσεις στήριξης του smartphone για το αυτοκίνητο υπάρχουν πολλές, οι οποίες συνήθως προσαρμόζονται στο παρμπρίζ με βεντούζα. Το Breffo Spiderpodium παρόλα αυτά, διαθέτει τον δικό του “χαρακτήρα”. Θυμίζοντας μια αράχνη με μακριά εύκαμπτα πόδια σε εμφάνιση, είναι σε θέση να στερεωθεί σε πάρα πολλά σημεία στο αυτοκίνητο – και όχι μόνο – χωρίς να αφήνει σημάδια, ή να χρησιμοποιηθεί απλά ως stand για το smartphone ή το tablet σας. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι προσαρμόζεται εύκολα στις διαστάσεις της φορητής συσκευής, “διπλώνοντας” κάθε φορά κατάλληλα. Η Breffo Spiderpodium είναι διαθέσιμη σε δύο μεγέθη (για smartphone και GPS ή tablet), ενώ κυκλοφορεί και σε αρκετά χρώματα.
Τιμή: Από €17.99 

Aiptek MobileCinema i55 Pico Projector

Το MobileCinema i55 της Aiptek είναι ένας φορητός projector για το iPhone 5/5s/6 με δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο αλλά και φωτογραφιών σε “οθόνη” μέχρι και 60’’. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να προβάλετε media περιεχόμενο από το iPhone με φωτεινότητα 50 ANSI lumens, ενώ το DLP chip που ενσωματώνει, προσφέρει πλούσια χρώματα και αντίθεση χρωμάτων 1000:1. Ενσωματώνει επίσης είσοδο HDMI για να συνδέσετε σε αυτόν οποιαδήποτε άλλη συσκευή εικόνας (π.χ. media player). Το Aiptek MobileCinema i55 μπορεί παράλληλα να χρησιμοποιηθεί και ως power bank, “δανείζοντας” την μπαταρία του (3000mAh Li‐polymer) στο iPhone και επεκτείνοντας την αυτονομία του smartphone μέχρι και 2 ώρες. 
Τιμή: €220 

iHealth Lite

Την εποχή της πληροφορικής, ακόμα και οι ζυγαριές είναι online! Έτσι, από τη στιγμή που θα συνδέσετε την iHealth Liteμε το smartphone σας μέσω Bluetooth, αυτή θα ενημερώσει την εφαρμογή iHealth MyVitals με την οποία και συνεργάζεται και θα εισάγει στο προφίλ σας το τρέχον βάρος αλλά και τον δείκτη μάζας του σώματός σας (BMI). Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα μέλη της οικογένειας μπορούν να βλέπουν άμεσα την πρόοδο αλλά και το ιστορικό τους όσον αφορά την απώλεια (ή μη) βάρους και να οργανώνουν καλύτερα τη διατροφή τους. 
Τιμή: €69

Thumbs Up Dual Power Bank

Το Thumbs Up Dual Power Bank είναι ένα μια εξαιρετική λύση για να φορτίζετε τις φορητές συσκευές σας. Διαθέτει χωρητικότητα 6600 mAh, αρκετή για να φορτίσετε πλήρως το smartphone σας 3 φορές, ενώ παράλληλα μπορεί να προσφέρει “ενέργεια” σε tablets, mp3 players, eBook readers και πολλές ακόμα φορητές συσκευές. Το Thumbs Up Dual Power Bank είναι συμβατό με όλες τις συσκευές που φορτίζουν μέσω USB, ενώ μπορεί να φορτίσει ακόμα και 2 συσκευές ταυτόχρονα!
Τιμή: €55

LG Pocket Photo Printer PD233

Το LG Pocket Photo Printer PD233 αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους και γρήγορους τρόπους για να τυπώνετε τις φωτογραφίες από το smartphone ή το tablet σας… στο σπίτι. Ο εκτυπωτής της LG επικοινωνεί ασύρματα με τη φορητή σας συσκευή με Bluetooth/NFC χωρίς να απαιτούνται καλώδια ή η συνδρομή του υπολογιστή. Παράλληλα, με τη βοήθεια της σχετικής εφαρμογής της LG, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας πριν τις εκτυπώσετε, βελτιώνοντας την ποιότητά τους, ή προσθέτοντας ενδιαφέροντα εφέ.
Τιμή: €60



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v