TP-Link AV500 Starter Kit: Όλο το σπίτι ένα δίκτυο

Το Tp-Link προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν ένα ολοκληρωμένο wi-fi δίκτυο στο σπίτι, χωρίς την ταλαιπωρία των καλωδιώσεων.
TP-Link AV500 Starter Kit: Όλο το σπίτι ένα δίκτυο
του Χρήστου Τζώρτζη

Η πρόσβαση στο Internet είναι πλέον μια ανάγκη που εκφράζεται σε πολλές φάσεις της καθημερινότητας μας και σε πολλούς χώρους. Οι φορητές ή σταθερές συσκευές μας, laptop, tablet, smartphone, desktop PC, τηλεοράσεις "απαιτούν" πρόσβαση στο Internet από παντού.

Στο χώρο του σπιτιού, η πρόσβαση γίνεται συνήθως έχοντας ανοιχτό το Wi-Fi του router και μοιράζοντας στις συσκευές μας πρόσβαση στο Internet. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν μια ολοκληρωμένη λύση οικιακού δικτύου και προφανώς δεν θέλουν (ή δεν μπορούν) σε καμία περίπτωση να περάσουν μια δομημένη καλωδίωση δικτύου σε όλο το σπίτι. Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί που δεν επιθυμούν επιπλέον επιβάρυνση της οικιακής τους "ατμόσφαιρας" με ένα επιπλέον ασύρματο δίκτυο, δηλαδή μια ακόμη πηγής ακτινοβολίας – μικρής και ακίνδυνης μεν, υπαρκτής δε.

Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι το υπάρχον δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος. Η τεχνολογία Powerline σας επιτρέπει να μετατρέψετε οποιαδήποτε πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος σε πρίζα δικτύου.

Το starter kit της TP-Link TL-PA4010PKIT σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το οικιακό σας δίκτυο. Αποτελείται από δυο συσκευές που τοποθετούνται στις πρίζες ρεύματος και με το πάτημα ενός κουμπιού (pair button) οι πρίζες αυτές συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν την "υποδομή" ενός τοπικού δικτύου.

Η μια εκ των δυο συσκευών τοποθετείται κοντά στο router και συνδέεται με αυτό με καλώδιο δικτύου ενώ την άλλη συσκευή θα την τοποθετήσετε στο σημείο που σας βολεύει και θέλετε να έχει πρόσβαση το laptop σας ή μια άλλη συσκευή.

Φυσικά και μπορείτε να αλλάξετε θέση στη δεύτερη συσκευή και να αποκτήσετε πρόσβαση στο οικιακό δίκτυο από άλλο σημείο του σπιτιού ή να αγοράσετε επιπλέον συσκευές και να αποκτήσετε περισσότερα του ενός σημεία πρόσβασης στο τοπικό σας δίκτυο.

Το Starter Kit της TP-Link κοστίζει σχεδόν 50 ευρώ και υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 500Mbps και σε απόσταση έως 300 μέτρα, ενώ κάθε συσκευή του kit περιλαμβάνει 2 θέσεις (πρίζες) δικτύου, καλύπτοντας έτσι πλήρως τις ανάγκες οικιακής δικτύωσης.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι συσκευές του συγκεκριμένου kit δεν "καταργούν" την πρίζα ρεύματος που συνδέονται, καθώς διαθέτουν υποδοχή πρίζας ρεύματος, δίνοντας σας την ευκαιρία να συνδέσετε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή χωρίς κανένα πρόβλημα. Να διευκρινίσουμε ότι το συγκεκριμένο kit υποστηρίζει μόνο ενσύρματη δικτύωση. Αν θέλετε να επεκτείνετε το Wi-Fi σας σε κάποιο "τυφλό" σημείο, τότε θα πρέπει να "δείτε" λύση που υποστηρίζουν Wi-Fi. Φυσικά μπορείτε να το κάνετε και συνδυαστικά, δηλαδή στο υπάρχον ενσύρματο kit να προσθέσετε μια συσκευή που υποστηρίζει και Wi-Fi.

Με το TL-PA4010PKIT μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα ένα ασφαλές τοπικό δίκτυο - κρυπτογράφηση 128-bit AES, με το πάτημα του πλήκτρου Pair. Στο τοπικό δίκτυο που θα δημιουργήσετε μπορείτε να φυσικά να "μοιράσετε" πρόσβαση στο Internet σε οποιαδήποτε συσκευή ,αλλά επίσης μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία μεταξύ των υπολογιστών που συνδέονται στο δίκτυο, να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν κοινό εκτυπωτή από διαφορετικά σημεία ή να μεταδώσετε ήχο και εικόνα (IPTV streaming) από μια συσκευή σε άλλη.

Το kit είναι οικονομικά προσιτό, είναι εύκολο στην εγκατάσταση και τη λειτουργία και το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να επεκταθεί, αν οι ανάγκες οικιακής δικτύωσης αυξηθούν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v