Lenovo ThinkPad 8: Tablet… για επαγγελματίες

Η Lenovo παρουσιάζει ένα tablet που φιλοδοξεί να γίνει το ιδανικό εργαλείο για την δουλειά σας – και όχι μόνο. Δείτε τα specs και την τιμή του.
Lenovo ThinkPad 8: Tablet… για επαγγελματίες
του Χρήστου Τζώρτζη

Η χρήση ενός tablet σε επαγγελματικό περιβάλλον είναι μια ανάγκη η οποία έχει προκύψει τα τελευταία 1-2 χρόνια. Ανάγκη απόλυτα λογική αν σκεφτεί κανείς ότι από τη στιγμή που μια συσκευή ελαφριά και εύχρηστη μπορεί να ικανοποιήσει σχεδόν απόλυτα τις ανάγκες επικοινωνίας, γιατί να μην είναι εφικτό αυτή η συσκευή να γίνει και επαγγελματικό εργαλείο;

Όταν όμως αναφερόμαστε σε επαγγελματικές ανάγκες δεν αναφερόμαστε σε ανάγκες μόνο επαγγελματιών σε μεγάλες ή πολύ μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και σε μικρομεσαίους ή μικρούς επαγγελματίες.

Θέματα ασφάλειας, η λογική ελέγχου διά της αφής, αλλά και η ασυμβατότητα των λειτουργικών συστημάτων είναι πολλές φορές ανασταλτικοί παράγοντες για να χρησιμοποιηθεί ένα tablet στο χώρο εργασίας. Αν για παράδειγμα μιλάμε για iOS ή Android tablet, τότε η χρήση των επαγγελματικών εφαρμογών που είναι – συνήθως – σε Windows, καθίσταται αδύνατη - άρα η πιο ενδεδειγμένη επαγγελματική λύση για ένα tablet, ταιριάζει καλύτερα σε ένα tablet με Windows και δη σε ένα tablet με Windows Pro.

Σε αυτό το πλαίσιο η λύση της Lenovo με το ThinkPad 8 μοιάζει να "κερδίζει πόντους" καθώς συνδυάζει "επαγγελματικές" αρετές και διαθέτει αμιγώς "tablet-ικο" χαρακτήρα.



Η συσκευή είναι ουδέτερη σχεδιαστικά και λόγω του πάχους των σχεδόν 9 χιλιοστών, δείχνει – και είναι - κομψή και εύχρηστη από άποψη μεγέθους.

Τα Windows 8.1 είναι φυσικά το λειτουργικό σύστημα της συσκευής και μάλιστα υπάρχουν εκδόσεις με Windows 8.1 Professional για ασφαλέστερη χρήση τοπικών δικτύων αλλά και για καλύτερη διαχείριση επαγγελματικών εφαρμογών.

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Atom Z3770 2,4 GΗz δεν δείχνει να ζορίζεται με τα Windows και τις εφαρμογές, ενώ στη διατήρηση της αποδοτικής λειτουργίας συνδράμουν σημαντικά η μνήμη των 2 GB αλλά και η μονάδα αποθήκευσης eMMC4 των 64 GB. Η εκκίνηση των Windows γίνεται άμεσα και η ανταπόκριση στις εφαρμογές είναι χωρίς περιπλοκές.

Το κυρίαρχο στοιχείο ωστόσο σε ένα tablet είναι η οθόνη, καθώς αποτελεί ταυτόχρονα το μέσο εξόδου (προβολή) αλλά και εισόδου (εντολές αφής). Η 8άρα οθόνη του ThinkPad 8 είναι τεχνολογίας IPS και ανεβάζει ανάλυση έως 1920x1200 Pixels. Στην πράξη είναι φωτεινή, δεν προβληματίζει ακόμη και αν βλέπετε υπό μεγάλη γωνία θέασης, ενώ υποστηρίζει και χρήση 10 δαχτύλων στις εντολές αφής, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν και πολλές εφαρμογές που θα σας κάνουν να τοποθετήσετε και τα δυο σας χέρια πάνω στην οθόνη.

Από τη συσκευή δεν λείπουν οι κάμερες: Η μπροστινή κάμερα φτάνει τα 2MP η οποία σε επαγγελματικό mood είναι κατάλληλη για video conference και VoIP, ενώ σε "χαλαρό" mood είναι κατάλληλη για selfies. Στο πίσω μέρος, η ανάλυση της κάμερας φτάνει τα 8 MP με αυτόματη εστίαση και LED flash, που προφανώς είναι κατάλληλη για φωτογραφίσεις ή για την καταγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Η σύνδεση σας σε δίκτυα μπορεί να γίνει μέσω Wi-Fi, ενώ οι θύρες που θα βρείτε περιμετρικά της συσκευής είναι: 1 θύρα USB 3.0, 1 θύρα Micro HDMI για σύνδεση με οθόνες, projectors ή τηλεοράσεις αλλά και slot για την είσοδο κάρτας μνήμης microSD, μέσω της οποίας μπορείτε να αναβαθμίσετε τις αποθηκευτικές δυνατότητες της συσκευής. Η τιμή της συσκευής με Windows 8, Wi-Fi και 64 GB storage κυμαίνεται στα 500€, ενώ οι εκδόσεις με 3G και Windows 8 Pro κοστίζουν πιο πολύ.



Η εξαιρετική οθόνη και η ποιότητα κατασκευής, είναι δυο δυνατά σημεία του Lenovo ThinkPad 8 που θα "μετρήσει" ο επαγγελματίας. Γεγονός είναι ότι η συσκευή πείθει ότι μπορεί να αποτελέσει εργαλείο δουλειάς, ενώ παράλληλα δεν στερεί από τον κάτοχό της την απολαυστική λειτουργία και τις φορητές διευκολύνσεις που έχει ένα tablet. To Lenovo ThinkPad στοχεύει να γίνει το καθημερινό gadget, το οποίο προσφέρει παντού και πάντα τις υπηρεσίες του και εξακολουθεί να το κάνει όταν είναι η ώρα για δουλειά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v