Κάντε follow το in2life και κερδίστε ένα tablet!

Κάντε follow το in2life στο Twitter και κερδίστε το νέο οκτάρι tablet της Lenovo που εντυπωσιάζει με την οθόνη, το design και τη λειτουργικότητά του!
Κάντε follow το in2life και κερδίστε ένα tablet!
 Νικητής του διαγωνισμού του In2life στο Twitter, που κερδίζει το  tablet Lenovo A5500 8 ιντσών,  ανακηρύχθηκε ο χρήστης v violetta .  Συγχαρητήρια! Βρείτε το In2life στο Twitter- έρχονται περισσότερα δώρα! 
 
του Χρήστου Τζώρτζη

Ο τρόπος που ο καθένας διαλέγει το tablet του θα πρέπει να σχετίζεται άμεσα με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις του και το ποσό που θα πρέπει να διαθέσει. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που λειτουργεί κανείς λίγο αντίστροφα. Δηλαδή πρώτα διαπιστώνει ότι ένα "μηχάνημα" του αρέσει και μετά αρχίζει να κατανοεί το γιατί.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το A5500. Το 8άρι tablet της Lenovo μόλις το πάρεις στα χέρια σου δύσκολα το αποχωρίζεσαι και τελικά το μόνο που θα καθορίσει αν θα το αποκτήσεις ή όχι είναι αν θες (ή αν μπορείς) να δαπανήσεις περί τα 159€ για να το αγοράσεις.

Προσωπικά εξακολουθώ να "συμπαθώ" τη διάσταση των 8 ιντσών για tablet, διευκρινίζοντας ότι αναφέρομαι μόνο σε tablet και όχι σε convertible tablet/laptop όπου οι 10 ίντσες είναι must. Και αυτό, λόγω του ότι η μία παραπάνω ίντσα από τα 7άρια κάνει τη διαφορά στην άνετη προβολή εφαρμογών και κυρίως web, ενώ το βάρος του δεν σε κουράζει όσο ένα 10αρι.

Το A5500 έχει ένα επιπλέον ατού, που σχετίζεται με το design του. Θα το χαρακτήριζα απλό και λειτουργικό - ό,τι πρέπει δηλαδή για μια καθημερινή συσκευή. Η 8άρα οθόνη διαθέτει ζωντανά και φωτεινά χρώματα χάρη στην τεχνολογία IPS και υποστηρίζει ανάλυση 1280x800 pixels, που φτάνει περίπου την ανάλυση ενός τυπικού laptop με οθόνη 15 ιντσών.



Το εγκατεστημένο λειτουργικό του A5500 είναι το Google Android 4.2, ωστόσο μέσω δικαιώματος δωρεάν αναβάθμισης, μπορείτε να αποκτήσετε στο tablet σας την νεότερη έκδοση του 4.4 Android γνωστή και ως KitKat. Είτε με Android Jelly Bean είτε με έκδοση KitKat, ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Cortex A7 στα 1.30 GHz ανταπεξέρχεται πλήρως στα καθήκοντα που ανατίθενται από εντολές αφής ή λειτουργίες των εφαρμογών.

Η εσωτερική δυνατότητα αποθήκευσης φτάνει τα 16GB - χώρος αρκετός που ενδεχομένως όμως να χρειαστεί επέκταση μέσω κάποιας κάρτας μνήμης στην περίπτωση που θέλετε να βλέπετε prive ταινίες στο tablet σας, αντιγράφοντας μεγάλα αρχεία βίντεο format 3GP, MP4, AVI, H.264 ή H.263.

Από τον εξοπλισμό του Lenovo A5500-F 8" δεν λείπουν το GPS, ο δέκτης ραδιοφώνου FM, η υποστήριξη Bluetooth 4.0 και Wi-Fi 802.1, αλλά και οι δυο κάμερες - η μπροστινή κάμερα στα 2MP και η πίσω κάμερα στα 5MP.

Η έκδοση που διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης μόνο σε Wi-Fi δίκτυα διαθέτει ένα ενσωματωμένο ηχείο, ενώ η έκδοση με υποστήριξη 3G περιλαμβάνει δύο ηχεία. Ωστόσο η απόδοση είναι παραπάνω από ικανοποιητική, τόσο σε διαύγεια ήχου, όσο και σε ένταση.

Στη διάθεση μας είχαμε την… σοβαρή μπλε έκδοση, αλλά το Lenovo A5500-F 8" κυκλοφορεί και σε έντονους χρωματισμούς του κόκκινου και του κίτρινου.

Το Lenovo A5500 είναι μια καθ' όλα τίμια πρόταση. Δεν πρόκειται να απογοητεύσει τον αγοραστή του και ενδεχομένως να εντυπωσιάσει – για διαφορετικούς λόγους - όσους έχουν χρησιμοποιήσει 7άρι ή 10αρι tablet. 

Νικητής του διαγωνισμού του In2life στο Twitter, που κερδίζει το tablet Lenovo A5500 8 ιντσών, ανακηρύχθηκε ο χρήστης v violetta. Συγχαρητήρια! 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v