Tablet και smartphone… σε καιρούς κρίσης

Θέλετε ένα tablet ή ένα smartphone αλλά (νομίζετε ότι) το budget σας δεν τα σηκώνει; Ιδού δέκα οικονομικότατες επιλογές που ξεκινούν από 69€.
Tablet και smartphone… σε καιρούς κρίσης
του Χρήστου Τζώρτζη 

Οι μεγάλες εταιρείες του χώρου παρουσιάζουν όλο και πιο εξελιγμένα μοντέλα tablets και smartphones, με πλούσια χαρακτηριστικά και εντυπωσιακές δυνατότητες. Μοναδικό τους μειονέκτημα, συνήθως, είναι το εξής ένα: Η τιμή!

Ιδίως σε καιρούς κρίσης, το μειονέκτημα αυτό καθίσταται πρωτεύουσας σημασίας για μια μεγάλη μερίδα αγοραστικού κοινού. Σε τελική ανάλυση, δεν χρειάζεστε απαραίτητα την “αιχμή” της τεχνολογίας για να κάνετε τη δουλειά σας ή κάποια βασικά πράγματα. Για το σκοπό αυτό, σας προτείνουμε κάποια μοντέλα που είναι οικονομικά και ίσως σας προσφέρουν τη λύση που αναζητάτε.

Η κυριαρχία των tablets και των smartphones στην αγορά της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια είναι κάτι προφανές. Δεδομένης όμως της οικονομικής κατάστασης, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές αναρωτιούνται κατά πόσον μπορούν να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα των συσκευών αυτών, με το μικρότερο όμως δυνατό κόστος. Παρακάτω, παρουσιάζουμε 5 συσκευές tablet και 5 smartphone, με κοινό παρονομαστή την ανταγωνιστική τους τιμή.

Tablets

e-STAR MID7114
Τιμή: €89 

Ένα από τα πιο οικονομικά tablets της αγοράς, το MID7114 διαθέτει οθόνη 7 ιντσών, τεχνολογίας Capacitive, 16:10 (ανάλυση 800x480), για όσους επιθυμούν μια φορητή συσκευή. Ενσωματώνει το μονοπύρηνο επεξεργαστή Boxchip A13 (σχετικά παλιός) στα 1.2 GHz, με μνήμη 512 RAM, ενώ στα 4GB αποθηκευτικού χώρου του, θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τα multimedia αρχεία σας. Το MID7114 τρέχει ως λειτουργικό σύστημα την έκδοση 4.0 του Google Android, διαθέτει Wi-Fi για να συνδεθείτε άμεσα στο Internet, κάμερα 0.3Mpixels, καθώς και μία θύρα USB και θύρα επέκτασης μνήμης για κάρτες MicroSD.

Bitmore Tab 745
Τιμή: €89

Το tablet της Bitmore είναι σίγουρα οικονομικό και διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα, δίνοντας έμφαση στη φορητότητα. Διαθέτει multitouch οθόνη 7 ιντσών, ανάλυσης 800x480 και κάμερα 0.3Mpixels. Το Tab 745 ενσωματώνει τον κλασικό μονοπύρηνο επεξεργαστή Boxchip A13, χρονισμένο στα 1.2 GHz, καθώς και 4GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου στα 32GB μέσω της Card Reader Slot. Η συσκευή τρέχει την έκδοση 4.0 του Google Android, ενώ διαθέτει θύρα USB αλλά και το κλασικό WiFi για σύνδεση στο Internet.

Intenso Tablet 714
Τιμή: €99

Ένα ακόμα φορητό και εύχρηστο tablet, σε οικονομική τιμή, από την Intenso, το οποίο προσφέρει LCD multitouch οθόνη 7 ιντσών, τεχνολογίας Capacitive, με ανάλυση 800x480. Το tablet ενσωματώνει τον μονοπύρηνο επεξεργαστή Cortex A8, χρονισμένο στα 1.0 GHz, με μνήμη 512 RAM DDR3. Τα 4GB αποθηκευτικού χώρου του μπορούν να επεκταθούν μέσω microSD κάρτας. Η συσκευή τρέχει το λειτουργικό Android 4.0, διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 0.3Mpixels, θύρα Micro USB και WiFi.

Archos Arnova 7C G2
Τιμή: €179

Κομψό, φορητό και ελαφρύ (περίπου 490 γραμμάρια), το Arnova 7c G2 είναι ένα ποιοτικό tablet στην οικονομική κατηγορία. Διαθέτει οθόνη 7 ιντσών multitouch, τεχνολογίας Capacitive, με ανάλυση 800x480 και λόγο πλευρών 16:9. Ενσωματώνει επεξεργαστή QUALCOMM MSM7227, στα 600 MHz και 1GB RAM. Το Arnova 7c G2 προσφέρει επαρκή αποθηκευτικό χώρο 4GB, ενώ τρέχει το λειτουργικό σύστημα Google Android 2.3. Η συσκευή διαθέτει εμπρόσθια VGA κάμερα, και παράλληλα με το απαραίτητο Wi-Fi προσφέρει δυνατότητα 3G δικτύωσης για σύνδεση στο Internet όπου και εάν βρίσκεστε. Τέλος, διαθέτει θύρα USB και θύρα επέκτασης μνήμης για κάρτες MicroSD.

Lenovo IdeaTab A2109
Τιμή: €299

Εξαιρετικό Android tablet, λίγο πιο ακριβό από το… οικονομικό προφίλ που έχουμε θέσει, το οποίο όμως αξίζει τα παραπάνω χρήματα. Πλέον έχουμε περάσει σε πιο απαιτητική κατηγορία, με οθόνη TFT 9 ιντσών, η οποία είναι τεχνολογίας LED backlight, και η ανάλυση της αγγίζει τα 1280x800 pixels. Το A2109 ενσωματώνει επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 Quad-Core στα 1.2 GHz, ο οποίος εγγυάται υψηλές επιδόσεις, 1GB μνήμης, καθώς και αποθηκευτικό χώρο 16GB. Το tablet διαθέτει δύο κάμερες εμπρός και πίσω (3 και 1.3Mpixels αντίστοιχα), ενώ τρέχει την έκδοση 4.0 του Google Android. Επιπλέον, διαθέτει δέκτη GPS, θύρες micro HDMI, MicroUSB και microSD, καθώς και Wi-Fi αλλά και δέκτη Bluetooth.

Smartphones

Alcatel OT-720
Τιμή: €67 

Πρόκειται για ένα από τα φτηνότερα smartphones της αγοράς, το οποίο προσφέρει φυσικά ένα … μίνιμουμ χαρακτηριστικών. Η οθόνη του OT-720 είναι αφής 2.8 ιντσών και ανάλυσης 240 x 320 pixels, μέγεθος και ανάλυση μάλλον “λίγα” για να μπορείτε να απολαύσετε τις δυνατότητες που προσφέρει ένα smartphone. Εντούτοις, η συσκευή διαθέτει κάμερα 2Mpixels, ενσωματωμένη μνήμη 2MB, επεκτάσιμη μέσω κάρτας microSD, Wi-Fi και Bluetooth για ασύρματη επικοινωνία. Επιπλέον, το OT-720 είναι Dual Sim, ώστε να μπορείτε να έχετε δύο διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς σε μία συσκευή.

LG Optimus T385
Τιμή: €69

Μια ενδιαφέρουσα και οικονομική λύση από την LG, σε μέγεθος slim, με πάχος μόλις 10 χιλιοστά. Το T385 διαθέτει ικανοποιητική οθόνη πολλαπλής αφής 3.2 ιντσών, τεχνολογίας Capacitive, και ανάλυση 320x240 pixels. Η συσκευή ενσωματώνει εσωτερική μνήμη 50MB, καθώς και θύρα για κάρτες microSD, ώστε να την επεκτείνετε έως και τα 16GB. Ο ενσωματωμένος δέκτης Wi-Fi σας επιτρέπει να συνδέεστε σε διάφορα Wi-Fi Hotspots, ενώ η κάμερα των 2Mpixels για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, συμπληρώνει τη θετική εικόνα, λαμβανομένης πάντα υπόψιν της τιμής της συσκευής.

Nokia Asha 305
Τιμή: €89 

Έχει καταγραφεί ως ένα από τα καλύτερα “entry-level” smarthones στην κατηγορία του, τουλάχιστον κάτω από το “ψυχολογικό όριο” των €100. Το Asha 305, όπως όλες οι συσκευές της Nokia, τρέχουν το δικό τους λειτουργικό, το Symbian, και αυτό είναι ένα ζήτημα για πολλούς καταναλωτές που έχουν συνδέσει τα smartphones με το Android. Σε κάθε περίπτωση, είναι απλά θέμα συνήθειας και γούστου. Η συσκευή διαθέτει οθόνη αφής 3 ιντσών, τεχνολογίας LCD, με ανάλυση 400x240 pixels και 16bit βάθος χρώματος, καθώς και μονοπύρηνο επεξεργαστή. Η εσωτερική του μνήμη είναι 10MB, επεκτάσιμη μέσω microSD στα 32GB. Το Asha 305 ενσωματώνει επίσης κάμερα 2Mpixels, με δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 176x144 pixels στα 10fps. Επιπλέον, είναι Dual Sim για να έχετε δύο διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς σε μία συσκευή. Τέλος, η δυνατότητα 2G GPRS εγγυάται την απρόσκοπτη σύνδεση με το Internet.

Huawei Ascend Y100
Τιμή: €94 

Μια οικονομική πρόταση από τη Huawei, είναι το εν λόγω Android smartphone. Η συσκευή προσφέρει κομψή σχεδίαση, με οθόνη αφής 2.8 ιντσών και ανάλυση 320x240 pixels. Στα πλεονεκτήματά του Υ100 σίγουρα συγκαταλέγεται ο μονοπύρηνος επεξεργαστής Cortex-A5, χρονισμένος στα 800 Μhz, η κάρτα γραφικών Adreno 200 και το chipset Qualcomm MSM7225A (Snapdragon). Επιπλέον, το smartphone ενσωματώνει 512MB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου μέσω καρτών microSD, καθώς και κάμερα 2Mpixels, με δυνατότητες Geo-tagging και εγγραφής βίντεο VGA στα 30fps. Τέλος, το Υ100 διαθέτει 3G και Wi-Fi για σύνδεση στο Internet, αλλά και A-GPS, ραδιόφωνο και MP3 Player ως πρόσθετα χαρακτηριστικά.

Samsung Galaxy Y
Τιμή: €109 

Με τιμή λίγο επάνω από το όριο των €100, το Galaxy Y είναι ένα smartphone που κερδίζει τις εντυπώσεις στη σχέση απόδοσης προς τιμή. Διαθέτει ποιοτική οθόνη αφής 3 ιντσών, τεχνολογίας Capacitive, με ανάλυση 320 x 240 pixels που περιλαμβάνει και επιταχυνσιόμετρο, για να περιστρέφεται ανάλογα με την κίνηση του χεριού σας. Η συσκευή ενσωματώνει μονοπύρηνο επεξεργαστή με συχνότητα λειτουργίας τα 832 MHz, εσωτερική μνήμη 170MB, ενώ στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται κάρτα 2GB. Το Galaxy Y τρέχει το λειτουργικό Android 2.3 Gingerbread, ενώ χάρη στην υποστήριξη Wi-Fi και 3G, μπορείτε να συνδεθείτε στο Internet οπουδήποτε και εάν βρίσκεστε. Επιπλέον, το smartphone διαθέτει κάμερα 2Mpixels και δυνατότητα εγγραφής βίντεο VGA στα 15fps, καθώς και Geo-tagging και aGPS.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v