Sony Xperia T: My name is Phone, Smart Phone

Εγγραφή Full 1080p HD video, διπύρηνος επεξεργαστής 1.5GHz τελευταίας γενιάς, κάμερα 13 megapixel. H νέα ναυαρχίδα της Sony Mobile είναι εδώ και εμείς… κατασκοπεύουμε όλες τις εντυπωσιακές λειτουργίες του Sony Xperia T.
Sony Xperia T: My name is Phone, Smart Phone
του Χρήστου Τζώρτζη

Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) το γνωρίζουν ως το smartphone του James Bond. Η τελευταία ταινία του "007", το Skyfall, σημειώνει μεγάλη εισπρακτική αλλά και καλλιτεχνική επιτυχία και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις τα gadget του Bond απολαμβάνουν και αυτά τη δική τους εμπορική επιτυχία. James Bond.

Προφανώς η Sony δεν θα μπορούσε να εξοπλίσει τον James Bond με ένα smartphone που δεν θα ικανοποιεί τις συνθήκες: κομψότητα, δύναμη και δυνατότητες. Ωστόσο, εκτός από την ταινία, το Sony Xperia T ικανοποίει τις συνθήκες (κομψότητα, δύναμη και δυνατότητες) και στην πραγματική ζωή και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι τα ισχυρά "χαρτιά" του Sony Xperia T, είναι η HD οθόνη, η κάμερα και η ποιότητα κατασκευής.

Ξεκινώντας από την οθόνη να αναφέρουμε καταρχάς ότι η διάσταση της είναι στις 4,55 ίντσες, είναι ανθεκτική στις γρατζουνιές, αποδίδει 16 εκατομμύρια χρώματα και υποστηρίζει ανάλυση1280x720 pixel. Αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την τεχνολογία Mobile BRAVIA Engine, εξασφαλίζουν ζωντανά χρώματα. Καθαρές και διαυγείς απεικονίσεις και εν τέλει προσφέρει εμπειρία απόλαυσης, όταν σερφάρετε στο Internet, όταν τρέχετε κάποια εφαρμογή και κυρίως όταν βλέπετε μια ταινία.

Η συσκευή εξοπλίζεται με δυο κάμερες. Η μπροστινή είναι ανάλυσης 1,3 Megapixels και είναι κατάλληλη για βιντεοκλήσεις, ενώ η πίσω κάμερα είναι ανάλυσης 13 Megapixels, διαθέτει φλάς και μπορεί να βιντεοσκοπήσει video Full HD (1080p).

Το επόμενο στοιχείο που κάνει το Sony Xperia T να ξεχωρίσει, είναι η ποιότητα κατασκευής. Η ποιότητα των υλικών είναι η ενδεδειγμένη, ενώ αντιλαμβάνεσαι εύκολα ότι πρόκειται για μια συμπαγή συσκευή. Στο τελευταίο χαρακτηριστικό (συμπαγής συσκευή) συμβάλλει σημαντικά το γεγονός ότι η συσκευή είναι κλειστή και δεν διαθέτει πίσω καπάκι, άρα δεν διαθέτει και δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας. Οπτικά –κατά γενική ομολογία - είναι κομψό και διακριτικό, ενώ το γεγονός ότι η συσκευή είναι πολύ λεπτή στο μέσο της, βοηθά σημαντικά στο κράτημα και το χειρισμό.

Για λειτουργικό σύστημα το Sony Xperia T "φοράει" προς το παρόν Android 4.0.4, ωστόσο η Sony έχει ανακοινώσει ότι πολύ σύντομα το Sony Xperia T θα μπορεί να αναβαθμιστεί στην έκδοση Android Jelly Bean. Ο διπύρηνος επεξεργαστής στα 1,6GHz και το 1GB RAM δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα να τρέξει το υπάρχον λειτουργικό σύστημα και όπως φαίνεται το ίδιο θα ισχύει και όταν η συσκευή "φορέσει" το Android Jelly Bean. Η εσωτερική μνήμη ανέρχεται στα 16GΒ, ενώ υπάρχει και δυνατότητα τοποθέτησης κάρτας μνήμης Microp SD (έως 32GB).



Εκτός από τις συνήθεις δυνατότητες συνδεσιμότητας (Bluetooth, Wi-Fi και HSDPA) το Sony Xperia T έχει και δυνατότητα σύνδεσης με τηλεοράσεις μέσω DLNA, ενώ υποστηρίζει και το πρότυπο NFC (Near Field Communication), με το οποίο επιτρέπεται η ανταλλαγή δεδομένων δια της στιγμιαίας επαφής με μια άλλη συσκευή που υποστηρίζει επίσης το πρότυπο NFC.

Το ζητούμενο για το Sony Xperia T είναι αν τα 600 ευρώ που κοστίζει, πιάνουν "τόπο" ή αν μέσα σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται και η αίγλη ή το marketing αν προτιμάτε, του James Bond. Η απάντηση είναι ότι η συσκευή αξίζει τα λεφτά της μέχρι το τελευταίο ευρώ και είναι άκρως ανταγωνιστική με συσκευές που δεν έχει ασχοληθεί ο "007". Πέρα από τεχνικά χαρακτηριστικά διαθέτει και υψηλή ποιότητα κατασκευής και είστε fan του "007", τότε έχετε απλώς έναν ακόμη λόγο να το αγοράσετε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v