SmartBox 100: Ουδέν… Crypto στην TV

Ολοκληρωμένο media player με πλήρες λειτουργικό σύστημα, δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών, δυνατότητα Internet browsing, ελέγχου email και κοινωνικής δικτύωσης. Το SmartBox 100 της Crypto τα κάνει όλα και συμφέρει.
SmartBox 100: Ουδέν… Crypto στην TV
του Χρήστου Τζώρτζη

Η τάση των Smart TV είναι φυσικά αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά ωστόσο παραμένει λίγο ακριβή. Ειδικά αν πρόσφατα έχετε προχωρήσει ήδη στην επένδυση ενός ποσού για την αγορά μιας επίπεδης τηλεόρασης. Ποια είναι η λύση; Τι άλλο από ένα media player και γιατί όχι ένα Android media player, το οποίο θα αναλάβει να κάνει την τηλεόραση σας πιο… smart.

Τo Crypto SmartBox 100 είναι ένα κλασικός media player, δηλαδή συνδέεται στην τηλεόραση σας ή σε οποιαδήποτε οθόνη και έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων ήχου και βίντεο (1080p). Πέραν όμως των media player χαρακτηριστικών, το SmartBox 100 συμπεριφέρεται προσφέρει επιπλέον επιλογές, λόγω του λειτουργικού συστήματος Android, που ενσωματώνει.

Η Ελληνική εταιρεία Crypto, έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην κατασκευή media players, οπότε το SmartBox 100 δεν πρόκειται να σας προβληματίσει στην αναπαραγωγή διαφόρων format μουσικής και βίντεο ή στην εμφάνιση ελληνικών υποτίτλων.

Η συσκευή αναγνωρίζει τα βίντεο format: RM/RMVB, MPEG-1/2,MPEG-4 ASP, Divx,AVC/H.264,VC-1, WMV, H-263, MKV, TS,m2ts,MOV, AVI, FLV, τα audio fotrmat MP3, WMA, WAV, OGG, FLAC,AAC, AC-D, Real Audio, Digital surround down mix, αρχεία εικόνας JPEG, BMP, GIF, PNG, ενώ από αρχεία υποτίτλων αναγνωρίζει αρχεία, SRT, SUB, IDX, ASS/SSA, SMI, PGS.



Στην μπροστά όψη της μικρής λευκής συσκευής βρίσκονται δυο θύρες USB, μία είσοδο για κάρτες μνήμης SD, διάφορα φωτάκια λειτουργιών και ενδείξεων και ο δέκτης σήματος από το τηλεκοντρόλ. Στις USB θύρες μπορείτε μα συνδέσετε οποιαδήποτε USB συσκευή (εξωτερικό σκληρό δίσκο, πληκτρολόγιο, ποντίκι κ.ά.) ενώ στην θύρα αναγνώστη καρτών μπορείτε να συνδέσετε κάρτες μνήμης με χωρητικότητα έως 32GB.

Στην πίσω όψη του SmartBox 100 βρίσκεται θύρα δικτύου LAN και η θύρα HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση. Να σημειώσουμε ότι η συσκευή διαθέτει και δυνατότητα σύνδεσης στο Internet μέσω Wi-Fi.

Στο εσωτερικό της συσκευής, ο μονοπύρηνος επεξεργαστής Cortex-A9 στα 800MHz και τα 512 μνήμης RAM επαρκούν για τις βασικές εργασίες του Android 2.3.4 Gingerbread, όπως Internet Browsing, αναπαραγωγή media αρχείων και η εκτέλεση εφαρμογών και παιχνιδιών. Ο διαθέσιμος εσωτερικός χώρος για εφαρμογές είναι 2GB και γι την επέκταση θα πρέπει να καταφύγετε σε κάρτες μνήμης ή σε USB εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Ο έλεγχος των λειτουργιών γίνεται εύκολα από την άνεση του καναπέ σας, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της συσκευής

Έτσι, δαπανώντας λιγότερα από 140 ευρώ, έχετε ολοκληρωμένο media player με πλήρες λειτουργικό σύστημα, δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών, δυνατότητα Internet browsing, ελέγχου email, κοινωνικής δικτύωσης και άλλων, σε μια συσκευή διακριτικών διαστάσεων (105x100x27 χιλιοστά) και ουδέτερης αισθητικής.

Το μοναδικό χαρακτηριστικό που θα σας προβληματίσει είναι κάτι που το έχουμε συναντήσει και σε tablet με Android και δεν είναι άλλο από την μη υποστήριξη του Google Play. Της βασικής δηλαδή πηγής εφαρμογών για Android. Έτσι θα πρέπει να καταφύγετε σε "τρίτα" sites εφαρμογών για Android ή στην μεταφορά αρχείων κατάληξης .APK από ένα Android Smartphone στο SmartBox 100.

Mην ξεχάσετε επίσης, να επισκεφτείτε τη σελίδα του προϊόντος στο site της Crypto  όπου εκτός από πληροφορίες για τη συσκευή θα βρείτε και χρήσιμες εφαρμογές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v