Road trip gadgets: Τα όπλα σας για το μεγάλο ταξίδι

Ετοιμάζεστε για road trip; Μετατρέψτε την κούραση των πολλών ωρών μέσα στο αυτοκίνητο σε ένα απολαυστικό ταξίδι, παίρνοντας μαζί σας gadgets που θα κρατήσουν το ηθικό ψηλά και το κέφι αμείωτο.
Road trip gadgets: Τα όπλα σας για το μεγάλο ταξίδι
Όσοι από εσάς ετοιμάζεστε να οργώσετε τους ελληνικούς δρόμους φέτος το καλοκαίρι, παρέα με όλη την οικογένεια, τα κατοικίδια και μερικούς τόνους μπαγκάζια να ξεχειλίζουν από το πορτ μπαγκάζ, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε είναι πώς θα διασκεδάσετε τα πλήθη σε ένα τέτοιο ταξίδι που αναμένεται να περιλαμβάνει γκρίνια, τσακωμούς, παράφωνα χορωδιακά άσματα και στιγμές απόλυτης μουγκαμάρας. Το σκεφτήκαμε εμείς για εσάς. Και βρήκαμε τα ιδανικά «όπλα» που θα διασκεδάζουν και θα κρατούν ήσυχους τους συνταξιδιώτες σας, όταν εσείς θα αναζητάτε την επόμενη πινακίδα προς την… σωτηρία.

GPS: Το άλφα και το ωμέγα για το ταξίδι σας αν δεν θέλετε να φτάσετε στον προορισμό σας ρωτώντας και αρκετές ώρες αργότερα. Επειδή, ως γνωστών, οι γυναίκες έχουν… θέμα με τους χάρτες και οι άνδρες ένα άλλο θέμα με το να ζητούν διευκρινήσεις σε περαστικούς, πάρτε μαζί σας ένα καλό GPS και ακολουθήστε άφοβα τις οδηγίες. Θα γλυτώσετε πολλά παραπάνω χιλιόμετρα και ακόμα περισσότερη γκρίνια του τύπου «στο έλεγα εγώ να στρίψουμε εκεί». Το TomTom One map Share, για παράδειγμα, με χάρτη της Ελλάδας και μεγάλο δυνατό ραδιόφωνο είναι μία καλή πρόταση (τιμή: 100,99 ευρώ από το Kotsovolos.gr).

Mobile internet: Τι πιο απλό, όταν βρίσκεστε στην μέση του πουθενά και δεν έχετε ιδέα για το πού να πάτε και τι να κάνετε, από το να ψάξετε στο ίντερνετ περισσότερες πληροφορίες για το μέρος. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το laptop ή το netbook σας, με φορτιστή κατάλληλο για την μπαταρία του αυτοκινήτου, και ένα μικρό usb stick που θα τοποθετήσετε στην κατάλληλη υποδοχή, αποκτώντας άμεση πρόσβαση στον μαγικό κόσμο του Ίντερνετ. Θα το βρείτε, μεταξύ άλλων, στα καταστήματα Vodafone με χρεώσεις που ξεκινούν από 15,50 ευρώ τον μήνα.

Φορητή τηλεόραση
: Μπορεί το μουντιάλ να τελείωσε, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όμως τώρα αρχίζουν και δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να χάσετε άλλον έναν αγώνα της αγαπημένης σας ομάδας επειδή έτυχε να διανυκτερεύσετε στο πιο απομακρυσμένο, ακριτικό χωριό. Η λύση βρίσκεται στην φορητή τηλεόραση, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στο αυτοκίνητό σας και να χαρίσει αρκετές ώρες απασχόλησης στην οικογένεια, όταν το μακρύ ταξίδι θα τους έχει κουράσει. Ξεχωρίσαμε την Roadstar LCD-7085KDVB, με οθόνη 7 ιντσών, αναλογικό και ψηφιακό δέκτη DVB-T, εισόδους USB και SD με δυνατότητα ανάγνωσης MP4/MP3/JPEG, EPG, ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ακουστικά, βάση αυτοκινήτου και τρία παιχνίδια (τιμή: 81 ευρώ από το e-lianos.gr).

Φωτεινή πινακίδα: Μετά από πολλές ώρες κουραστικής οδήγησης, είναι δικαιολογημένο να χάνουμε την υπομονή και την ψυχραιμία μας. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα όρια κάνοντας άσεμνες χειρονομίες στους άλλους οδηγούς. Αυτό μπορεί κάλλιστα να το αναλάβει η φωτεινή πινακίδα που θα τοποθετήσουμε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μας και που με το πάτημα ενός κουμπιού θα μεταφέρει με χιούμορ τα συναισθήματά μας στους «πίσω» μας, πολύ πιο πολιτισμένα. Μία τέτοια βρήκαμε στο Ouaou.gr με κόστος 35,95 ευρώ.

ΜP3 ράδιο-cd: Το πλέον απαραίτητο gadget όταν κανένας ραδιοφωνικός σταθμός δεν «πιάνει» είναι ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου, το οποίο θα μπορεί να αναπαράγει ατελείωτες ώρες μουσικής, χωρίς να αναγκάζεστε να ακούτε τα ίδια cd ξανά και ξανά. Την λύση βρήκαμε, μεταξύ άλλων, στο Kenwood KDC-W4644UAY, το οποίο αναπαράγει MP3/WMA/AAC, RDS και Radio Text, έχει πρόσθιες θύρες AUX, USB, δυνατότητα σύνδεσης bluetooth και ipod, καθώς και τηλεχειριστήριο για να αφήνετε σε άλλους την μάχη του τύπου «αυτό θέλω να ακούσω τώρα» (τιμή: 119 ευρώ από το Progressive.gr).

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v