Οι τάσεις της μόδας για την φετινή άνοιξη

Τα τσαντάκια μικραίνουν, τα τακούνια κονταίνουν, τα 80s επιστρέφουν. Όλες οι τάσεις της μόδας που θα φορεθούν τον Μάιο –και το καλοκαίρι.
Οι τάσεις της μόδας για την φετινή άνοιξη
Τολμηρές και ταυτόχρονα ανάλαφρες, με περισσότερο κέφι και λιγότερο φλοράλ ήταν φέτος οι ανοιξιάτικες πασαρέλες. Και στα ράφια των πιο «γήινων» καταστημάτων έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται οι επιρροές τους. Ιδού, λοιπόν, όσα θα φορέσουμε τον επόμενο μήνα, και το καλοκαίρι που έ-έ-έρχεται.

Τα Bralettes



Σίγουρα τα έχετε δει ήδη σε online και μη ράφια, παντού –από το H&M ως το νεοαφιχθέν στην Αθήνα Forever 21. Είναι αυτά που στα 80s και τα 90s λέγαμε χαριτωμένα «μπουστάκια», ή τέλος πάντων η σύγχρονη εκδοχή τους, κάτι ανάμεσα σε τοπ και σουτιέν, όπως την εμπνεύστηκαν και την παρουσίασαν στις πασαρέλες τους μεγάλοι και τρανοί οίκοι σαν τον Alexander McQueen, τον Alexander Wang και τη Miu Miu.

Το φούξια



Τολμηρή και ζωηρή, η εντονότερη απόχρωση του ροζ ταιριάζει γάντι στην άνοιξη –και βάζουμε στοίχημα ότι ειδικά φέτος θα τη βλέπετε παντού. Την τίμησαν στις πασαρέλες τους οι πάντες, από κορυφαίους οίκους μόδας σαν τους Balenciaga, Bottega Veneta και Hermes, μέχρι το λαοφιλές βρετανικό Topshop –που εννοείται έχει ήδη γεμίσει τα ηλεκτρονικά του ράφια με τις αντίστοιχες προτάσεις.

Το πουκάμισο… αλλιώς



Ασύμμετρα κοψίματα, τεράστιοι γιακάδες ή πλήρης απουσία γιακάδων, πουκάμισα που αφήνουν τον έναν ώμο ακάλυπτο, και γενικώς… πουκαμισο-φαντασία είδαμε στις πασαρέλες των Victoria Beckham, Monse, Tome και Alexander Wang για την φετινή άνοιξη.

Τα kitten heels



Λυπούμαστε που θα στεναχωρήσουμε τις λάτρεις της δυσθεώρητης πλατφόρμας, όμως φέτος οι σχεδιαστές συμφωνούν πως τα πόδια μας χρειάζονται ξεκούραση. Έτσι, τα τριών-και-κάτω εκατοστών kitten heels πρωταγωνίστησαν στις επιδείξεις των Prada, Chanel, Dior και Loewe, και αναμένονται να κατακτήσουν τις ανοιξιάτικες βιτρίνες της Ερμού.

Τα 80s



Δεν είναι πια μυστικό πως η δεκαετία της καρδιάς μας έκανε φέτος δυναμική επιστροφή –το είδαμε και στις χειμωνιάτικες πασαρέλες. Για την άνοιξη, το glitter παραμένει, αλλά «ηρεμεί» κατά κάποιο τρόπο, και τα λουλούδια κάνουν δυναμική επιστροφή (ριζοσπαστικό, που θα έλεγε και η Μιράντα Πρίσλεϊ) όπως είδαμε στις πασαρέλες των Balenciaga, Gucci, Dior και Alexander Wang.

Το τούλι



Οι τουτού που ονειρεύεται κάθε ρομαντική ψυχή θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας όλο τον Μάιο, πιθανότατα και το καλοκαίρι, όπως φάνηκε στις ανοιξιάτικες πασαρέλες των Dior, Dries Van Noten και Rochas.

Τα μικρά τσαντάκια



Πρακτικά δεν τα λες, είναι όμως στιλάτα και πανέμορφα –και στο κάτω-κάτω, πόσα πράγματα χρειάζεστε μαζί σας ένα ανοιξιάτικο βράδυ; Τα μικροσκοπικά τσαντάκια σαν αυτά που παρουσίασαν οι Valentino, Hermes, Chloe και Louis Vuitton έρχονται να αντικαταστήσουν τις ογκώδεις τσάντες που μας βάραιναν όλο τον χειμώνα.

Πηγή: Vogue

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v