Ανδρική μόδα: Όσα θα φορεθούν το 2014

Συγκεντρώνουμε τα 10 κορυφαία trends στον χώρο της ανδρικής μόδας για το 2014, έτσι όπως τα παρουσίασαν οι διασημότεροι οίκοι του κόσμου.
Ανδρική μόδα: Όσα θα φορεθούν το 2014
Οι αποχρώσεις «ανοίγουν» επικίνδυνα, το army look επιστρέφει, η δεκαετία του ’50 ξαναχτυπά και τα φαρδιά σακάκια αντικαθιστούν την στενή γραμμή που επικρατούσε μέχρι τώρα. Οι παρουσιάσεις ανδρικής μόδας των διασημότερων οίκων στις πασαρέλες που στήθηκαν τους προηγούμενους μήνες μας έδωσαν μια σαφή εικόνα για το τι θα φορεθεί την προσεχή σεζόν μέχρι και το καλοκαίρι του 2014, κι εμείς συγκεντρώνουμε τις 10 κυριότερες τάσεις που πιθανότατα θα επηρεάσουν τις ανδρικές γκαρνταρόμπες τους επόμενους μήνες.



*Επιστροφή στο λευκό
Αν είστε επιρρεπείς στο να… λερώνεστε, φέτος δεν θα είναι η χρονιά σας: Οι μεγαλύτεροι designers φρόντισαν να επαναφέρουν το λευκό στους δρόμους, προωθώντας το στιλ «άσπρη ενδυμασία από την κορυφή ως τα νύχια», που προφανώς θα φορεθεί περισσότερο όσο πλησιάζει το καλοκαίρι.

*Ποντάρετε στις φαρδιές ρίγες
Την προηγούμενη σεζόν ήταν τα φαρδιά καρό, αυτήν είναι οι μεγάλες ρίγες: Στις πασαρέλες δόθηκε το σύνθημα για μια χρονιά με ρίγες στα ρούχα πάνω από τη μέση: Από τα t-shirts μέχρι τα σακάκια, η τάση είναι… αποχρώσεις σε φαρδιές λωρίδες.

*Τολμήστε το φλοράλ
Μπορεί να παρουσιάστηκαν με τη συνήθη τους υπερβολή στις πασαρέλες των διασημότερων σχεδιαστών (Gucci, Prada, Sacai, Burberry), αλλά το νόημα το πιάσαμε: Τα λουλουδάτα σχέδια επιστρέφουν στη μόδα για τους πιο τολμηρούς που δεν θα διστάσουν να βάλουν λίγη… Χαβάη στην καθημερινότητά τους.



*Ξεχάστε τα στενά σακάκια
Μέχρι πέρυσι, η μόδα πρόσταζε πουκάμισα και σακάκια στενής γραμμής, που να διαγράφουν το σώμα, αλλά αυτή τη χρονιά οι σχεδιαστές επαναστατούν και προτείνουν σακάκια και πανωφόρια καλοραμμένα πάνω στο σώμα του άνδρα μεν, φαρδιάς γραμμής δε.

*Επιστροφή στα ‘50s
Οι δεκαετίες του ’40 και του ’50, και το στιλ τους όπως καθιερώθηκε από τα τότε αμερικανικά πρότυπα, έχουν φέτος την τιμητική τους, καθώς οίκοι όπως αυτοί των Ermenegildo Zegna, Louis Vuitton, Nicole Farhi, Missoni, Canali, αποφάσισαν να δώσουν σαφείς νότες ρετρό στα ενδύματά τους, με αναφορές στα ανδρικά ρούχα εκείνης της εποχής: Μην εκπλαγείτε αν ξαναδείτε τους fashionistas να φορούν παντελόνια με ψηλό καβάλο που κουμπώνουν αρκετά πάνω από το κανονικό, καθώς και φαρδιά κοντομάνικα t-shirts ή πουκάμισα με τον γιακά να ξεπροβάλλει πάνω από το πέτο του σακακιού.

*Παράταση για την μακριά καπαρντίνα
Τα μακριά παλτό αλλά και οι εξίσου μεγάλου μήκους καπαρντίνες, ακόμη κι όταν ο καιρός «ανοίξει» θα συνεχίσουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στον τομέα «πανωφόρια», αν κρίνουμε από τις επιλογές οίκων όπως οι Fendi, Carven και Z Zegna, οι οποίοι προτείνουν μακριές (να φτάνουν κάπου μεταξύ αστραγάλου και γόνατου) αλλά ελαφριές καπαρντίνες που δένουν μπροστά, σε φωτεινά κυρίως χρώματα.



*Leather… αλλά light
Το δέρμα έκανε αισθητή την παρουσία του πάνω στα ανδρικά σώματα σε όλες τις πασαρέλες της χρονιάς ως τώρα, αλλά στην πιο «ελαφριά» μορφή του: Δερμάτινα παντελόνια που διαγράφουν ελαφρώς τα πόδια, μπλουζάκια από ελαφρύ δέρμα χωρίς ραφές ή παπούτσια που συνοδεύουν τα παραπάνω.

*Η ελαφρύτερη από τις αποχρώσεις του γκρίζου
Το γκρι, ιδιαίτερα στην υπόθεση «κοστούμι», είναι μία από τις κλασικότερες αλλά και πιο στιλάτες επιλογές τους ανοιξιάτικους μήνες. Παρ’ όλα αυτά, η τάση που διαφαίνεται στον χώρο της μόδας, όπως θα καταλάβατε και από το πρώτο, κατάλευκο trend που καταγράψαμε πιο πάνω, είναι οι πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Επομένως, το χρώμα του πάγου ή του «τσιμέντου» θα είναι φέτος ασφαλής επένδυση.

*Τα υπόλοιπα χρώματα που θα φορεθούν
Όσο ακόμα βρισκόμαστε στο χειμώνα, καλά κρατεί η… παντοκρατορία του βουργουνδί, της βαθιάς αυτής κόκκινης απόχρωσης που έγινε η πιο hot τάση της σεζόν μέχρι στιγμής. Με το που θα μπει όμως η άνοιξη, πιθανότατα θα δείτε μια σαφή μετατόπιση… προς το ροζ. Είτε παστέλ είτε σε κάποια πιο «έντονη» απόχρωση, το ροζ βρέθηκε στις κορυφαίες επιλογές οίκων όπως αυτοί των Richard James, Tom Ford, Alan Taylor και Paul Smith.

*Ξανά… στη σκοπιά
Το στρατιωτικό look κάνει comeback και θα εγκατασταθεί για άλλη μια σεζόν είτε στα πεντελόνια, τα t-shirt, τα πουλόβερ και τα μπουφάν, είτε σε ανδρικά αξεσουάρ όπως τσάντες και backpacks.

Πηγή φωτογραφιών: GQ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v