Γυαλιά ηλίου: Οι τάσεις για το 2013 σε ανδρικά και γυναικεία

Δείτε τάσεις και προτάσεις στα γυαλιά ηλίου, ανδρικά και γυναικεία, που θα ντύσουν τα μάτια σας αυτό το καλοκαίρι.
Γυαλιά ηλίου: Οι τάσεις για το 2013 σε ανδρικά και γυναικεία
Τα γυαλιά ηλίου είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα υγείας των ματιών μας. Ο ήλιος του καλοκαιριού απειλεί με τις UVA και UVB ακτίνες του τα μάτια μας, γι’ αυτό και τα γυαλιά αποτελούν βασικό «όπλο» μας για τους προσεχείς μήνες.

Αφού ξεκαθαρίσαμε τα βασικά, μπορούμε να περάσουμε στο προκείμενο: Τα γυαλιά, όπως κάθε αξεσουάρ που αποτελεί απαραίτητο μέρος της καθημερινής μας εμφάνισης, υπακούν στις επιταγές της μόδας. Και για το καλοκαίρι του 2013, η μόδα μίλησε (διά στόματος των μεγαλύτερων fashionistas) και «επέβαλε» τις τάσεις της για άνδρες και γυναίκες, τις οποίες σας παρουσιάζουμε παρακάτω, μαζί με μοντέλα γυαλιών τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε σε οικονομικές ή ελαφρώς πιο τσουχτερές τιμές.

5 (προ)τάσεις για γυναικεία γυαλιά

Τα κυκλικά, τα ευμεγέθη, τα γυαλιά-καθρέφτης και αυτά με τις διακοσμητικές λεπτομέρειες είναι τα χαρακτηριστικά που θα επικρατήσουν αυτή τη χρονιά στις παραλίες (και όχι μόνο).

*Ray ban Clubmaster


Το κλασικό πλέον μοντέλο Clubmaster της Ray Ban αποκτά νέο εντελώς καλοκαιρινό χρώμα, ενώ το «σύρμα» κάτω από τους φακούς του δίνει ιδιαίτερο στιλ. Ελαφρώς ρετρό, αλλά διαχρονικά, ήταν σε παλιότερες δεκαετίες η επιλογή των διανοούμενων.

Τιμή: 122€ από τo Eye-Shop.gr 


*Oakley Frogskins

Ο φακός-καθρέφτης είναι η τελευταία επιταγή της μόδας, ενώ τα ποπ χρώματα του σκελετού κάνουν την νέα συλλογή της Oakley να ξεχωρίζει.

Τιμή: 119€ από το Eye-shop.gr 




*Le Specs Plastic Aviator

Ο πλαστικός σκελετός είναι ιδιαίτερα λεπτός και βολικός, καθώς διαθέτει στρογγυλεμένες άκρες ώστε να μην κουράζει τα σημεία επαφής του με το κεφάλι σας, ενώ οι φακοί τύπου «teardrop» και το γνωστό στιλ «αεροπόρου» που επέστρεψε από τα ‘80s ολοκληρώνει το μοδάτο οπτικό αποτέλεσμα.

Τιμή: 63,62€ από το Asos.com 



*Mango Basic Cateye


Ελαφρώς πιο εκκεντρικά, τα cat eye γυαλιά των καταστημάτων Mango διαθέτουν πολύ ελαφρύ σκελετό αλλά και πλήρη προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Διατίθενται και σε μαύρο χρώμα.


Τιμή: 17,99€ από τα καταστήματα Mango 



*Emporio Armani 4007


Ελαφρώς τετραγωνισμένο για να κάνετε τη διαφορά, το συγκεκριμένο μοντέλο γυαλιών ηλίου του Emporio Armani διαθέτει κοκάλινο σκελετό και ντεγκραντέ φακούς.

Τιμή: 109€ από το OtticaCenter 


5 (προ)τάσεις για ανδρικά γυαλιά

Πίσω στον χρόνο επιστρέφουν οι σημαντικότεροι οίκοι μόδας όσον αφορά τα ανδρικά γυαλιά ηλίου, καθώς τα περισσότερα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στις φετινές επιδείξεις διαθέτουν κλασικές έως «παλιομοδίτικες» γραμμές, με τάση προς το διαχρονικό. Καθαρές γραμμές στο σχέδιο, επιστροφή στο στιλ του «αεροπόρου» και αποχή από τα περιττά διακοσμητικά στοιχεία είναι τα χαρακτηριστικά που θα επικρατήσουν.


*Persol Aviator


Κλασικό στιλ «αεροπόρου» με κλασικό κοκάλινο σκελετό και ντεγκραντέ κρυστάλλινο φακό διαθέτει το συγκεκριμένο μοντέλο της Persol.


Τιμή: 140€ από το OtticaCenter.gr 



*ASOS Aviator

Οι φακοί-καθρέφτης θα φορεθούν και από τους άνδρες αυτό το καλοκαίρι, και στο e shop του ASOS εντοπίσαμε την οικονομική επιλογή αυτού του μοντέλου που συνδυάζει αυτού του είδους τους φακούς σε πορτοκαλί απόχρωση με το aviator στιλ. Διαθέτει ελαφρύ σκελετό καθώς και μαλακά στηρίγματα μύτης.

Τιμή: 15,91 από το ASOS.com 


*H&M


Οικονομικότατα, αλλά κοντά στις επιταγές της μόδας γα κλασικές γραμμές και απλά χρώματα, τα συγκεκριμένα γυαλιά τα εντοπίσαμε στα καταστήματα H&M σε μαύρο και καφέ ιριδίζον χρώμα. Διαθέτουν φιμέ φακούς και προστασία UV.


Τιμή: 7,95€ από τα H&M 


*Ray Ban New Wayfarer

Τα κλασικά Warefarer της Ray Ban δεν θα φύγουν ποτέ από την μόδα. Αντίθετα, επιστρέφουν συνεχώς ανανεωμένα, όπως στην περίπτωση των New Wayfarer που εντοπίσαμε στα καταστήματα Φασμα σε διάφορα καλοκαιρινά χρώματα.

Τιμή: Από 93€ από τα καταστήματα Φάσμα 


*Mark by Mark Jacobs MMJ 357/S

Όμορφα, κλασικά με διακριτικό μοντέρνο στιλ, το μοντέλο του Mark by Mark Jacobs διατίθεται σε μαύρο με γκρίζες λεπτομέρειες στην «γέφυρα» και τις απολήξεις του σκελετού.

Τιμή: 104€ από το Edel-optics.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v