Πέδιλα: Δαχτυλάκια έξω

Ξύλινα τσόκαρα, σχοινένιες πλατφόρμες, δερμάτινα σανδάλια και ψηλοτάκουνα πέδιλα, σε έντονα χρώματα και πρωτότυπα σχέδια θα φλερτάρουν, φέτος το καλοκαίρι, με τις απαιτητικές πατούσες μας.
Πέδιλα: Δαχτυλάκια έξω
της Έλενας Μπούλια

Τα mules συναντούν τα clogs και ταξιδεύουν παρέα πάνω σε αλμυρισμένα καταστρώματα. Φτάνουν στο νησί και παρέα με τις σαγιονάρες κάνουν βόλτα σε ασβεστωμένα στενά. Από την γωνία εμφανίζονται παρέα δύο πανύψηλα gladiator sandals, τα οποία όμως προσπερνιούνται γρήγορα από τέσσερις πολύχρωμες, σχοινένιες πλατφόρμες που δείχνουν να αψηφούν τα σνομπ ψηλοτάκουνα πέδιλα που στέκονται αγέρωχα μπροστά από το hip μπαράκι της Χώρας. Μα πού πάνε όλα αυτά τα παπούτσια;

Διακοπές! Αφήνουν πίσω τα πάνινα μποτάκια και τις ανοιξιάτικες μπαλαρίνες που ζεσταίνουν πλέον τα κατάλευκα δαχτυλάκια μας και βγάζουν εισιτήριο με επιστροφή τρεις μήνες μετά. Γιατί φέτος το καλοκαίρι κάτω από κοντά σορτσάκια και εμπριμέ τουνίκ θα στήνουν χορό κάθε λογής πέδιλα και σαγιονάρες, τα οποία θα συναγωνίζονται σε άνεση, χρώμα, στιλ και τιμή. Ξεχωρίσαμε δέκα από τα εντυπωσιακότερα -φλατ και ψηλοτάκουνα- καλοκαιρινά υποδήματα, σε τιμές που δεν ξεπερνούν το budget σας. 

Benetton- Ξύλινα τσόκαρα
Τα ξύλινα τσόκαρα -στην διάλεκτο της μόδας γνωστά και ως clogs- αποτελούν το φετινό outsider στα καλοκαιρινά παπούτσια, καθώς μπορεί να μην μοιάζουν τόσο αναπαυτικά ή εύκολα στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς, όμως όλα δείχνουν πως όσες τολμήσουν και τα φορέσουν σωστά θα κερδίσουν πολλούς πόντους στο στιλ τους. Τι σημαίνει σωστά; Τα ξύλινα τσόκαρα, προερχόμενα από αγροτικές ρίζες, θα πρέπει να συνδυάζονται με αντίστοιχο look που θυμίζει cow-girl: denim σορτς ή σαλοπέτα και φλοράλ αέρινα φορέματα. Τα ψηλοτάκουνα τσόκαρα της Benetton ανεβάζουν τον πήχη της δυσκολίας, κερδίζουν όμως τελικά σε στιλ και τιμή.
Θα τα βρείτε: Καταστήματα Benetton υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Για τις ακριβείς διευθύνσεις τους δείτε εδώ.
Τιμή: 39,90 ευρώ

Fullah Sugah– Κόκκινες πλατφόρμες
Η άνεση επί ποδός. Ό,τι πιο βολικό για τις ώρες εντός και εκτός γραφείου, με pin-up girl διάθεση και super τιμή. Συνδυάστε τις με denim σορτσάκι, αέρινα φορέματα, αλλά και σκισμένο τζιν με καρό πουκάμισο. Διατίθενται ακόμα σε ασπρόμαυρο polka dot ύφασμα –αλλά το κόκκινο μας αρέσει πιο πολύ.
Θα τις βρείτε: Στα καταστήματα Fullah Sugah -δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις εδώ - ή θα τις αγοράσετε online από εδώ.
Τιμή: 39,90 ευρώ (για αγορά online – χωρίς έξοδα μεταφοράς). 

La Redoute– Έθνικ σανδάλια
Το έθνικ αποτελεί μία από τις επικρατέστερες τάσεις της σεζόν, με τα φαρδιά εμπριμέ παντελόνια και τα κεντητά πουκάμισα να κερδίζουν έδαφος στα καταστήματα casual ένδυσης και ως εκ τούτου στην ντουλάπα μας. Όλα αυτά, βέβαια, δεν θα μπορούσαν να μην συνοδεύονται από τα κατάλληλα υποδήματα, όπως τα σανδάλια της φωτογραφίας από σουέντ δέρμα, με μεταλλικές χάντρες και φλουριά.
Θα τα βρείτε: Μόνο online από το www.laredoute.gr
Τιμή: 47,90 ευρώ (χωρίς τα έξοδα μεταφοράς). 

Birkenstock– Σχέδιο: Gizeh (Pink coral)
Η εταιρία Birkenstock, με την τεράστια ιστορία στα αναπαυτικά mules, πηγαίνει τα clogs ένα βήμα παραπέρα. Αντικαθιστά τις ξύλινες σόλες με σούπερ ανατομικό υλικό από δέρμα και φελό, διατηρεί το προφίλ τους χαμηλό -τόσο όσο- και τελικά διαφοροποιείται ως προς το σχέδιο από λουράκια που θα αγκαλιάσει το πέλμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρία διαθέτει φανατικό κοινό πολλές δεκαετίες τώρα. Φέτος το καλοκαίρι επιλέγει έντονα χρώματα, όπως τα mules της φωτογραφίας.
Θα τα βρείτε: Υποδήματα Birkenstock θα βρείτε στο κατάστημα Ανατομικά Σακελλάρης στην Ερμού 2, Αθήνα.
Τιμή: 60 ευρώ. 

Ted Baker– Σχέδιο: Marette
Αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της καλοκαιρινής τάσης, τα δερμάτινα σανδάλια της φωτογραφίας συνδυάζουν χρώμα, λάμψη και άνεση, με τέτοια επιτυχία ώστε να ταιριάζουν πανεύκολα σχεδόν με κάθε σας look, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Λεπτομερέστερες φωτογραφίες από τα πέδιλα θα δείτε στην ιστοσελίδα του Ted Baker.
Θα τα βρείτε: Στην μπουτίκ του Ted Baker, στο Golden Hall και online εδώ.
Τιμή: 69,70 ευρώ (για αγορά online - χωρίς τα έξοδα μεταφοράς). 

Nine West- Σχέδιο: Alojzy
Η φετινή συλλογή της Nine West δείχνει να ανταποκρίνεται σε κάθε στιλ και γούστο. Θέλετε έθνικ πέδιλα με χρωματιστές λεπτομέρειες; Θέλετε δερμάτινες πλατφόρμες με λουριά που αγκαλιάζουν το πέλμα; Θέλετε funky σαγιονάρες σε φλουό χρώματα; Ή μήπως θέλετε τα φλατ, χρυσαφί πέδιλα της φωτογραφίας με τις σοκολατί λαμπερές πέτρες; Συνδυάζονται με αμέτρητα looks, είναι αναπαυτικά και ιδανικά για τις απογευματινές βόλτες στην πόλη ή το νησί.
Θα τα βρείτε: Στις μπουτίκ Nine West: Αιόλου 79 και Λυκούργου 2, Αθήνα. Ερμού και Ευαγγελιστρίας 8, Αθήνα. Πατησίων 137 Αθήνα, αλλά και στο Κολωνάκι (Πλατεία Φιλικής Εταιρίας και Τσακάλωφ 1), στη Γλυφάδα (Αγγέλου Μεταξά 18) στο Mall και στο Golden Hall.
Τιμή: 80,50 ευρώ 

Clarks– Σχέδιο: Swiss Guard
Ενδιαφέροντα, αλλά με την άνεση πάντα στο επίκεντρο, τα σχέδια της Clarks για φέτος το καλοκαίρι. Από την συλλογή της ξεχωρίζουν ξύλινα τσόκαρα και πέδιλα με μεσαίου ύψους τακούνι, όπως αυτά της φωτογραφίας. Έθνικ ύφος, κομψές γραμμές και χρώματα γήινα που υπόσχονται να ταιριάξουν με το μεγαλύτερο μέρος της γκαρνταρόμπας σας.
Θα τα βρείτε: Στο κατάστημα Clarks στο εμπορικό κέντρο The Mall (Επίπεδο 1), Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι, τηλ. 210 6196601, στο Notos Galleries, στα καταστήματα Πετράκης και Sider και σε διάφορα άλλο καταστήματα υποδημάτων σε όλη την χώρα.
Τιμή: 89 ευρώ 

Camper– Σχέδιο: Petra
Παστέλ αποχρώσεις, όπως ακριβώς προστάζει η μόδα, και χαρούμενη, παιδική διάθεση στα σχέδια. Η Camper, με το δικό της, ξεχωριστό ύφος, κερδίζει και φέτος το καλοκαίρι το ενδιαφέρον όσων δεν διστάζουν να δουν με χιούμορ την εμφάνισή τους. Τα πέδιλα της φωτογραφίας διατίθενται ακόμα σε κοραλλί, κρεμ και μαύρο.
Θα τα βρείτε: Καταστήματα Camper υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα (κάντε κλικ εδώ για να τα δείτε). Μπορείτε ωστόσο να τα αγοράσετε από το on-line κατάστημα της Camper.
Τιμή: 90 ευρώ 

Uterqüe- Ροζ σουέντ γόβες με μεταλλικές λεπτομέρειες
Τα Uterqüe έχουν κερδίσει το δικό τους φανατικό κοινό στην Ελλάδα, καθώς καταφέρνουν να συνδυάζουν τον ισπανικό «αέρα» της εταιρίας Inditex (η μητρική των Zara, Massimo Dutti, Pull and Bear), στην πολυτελέστερη, όμως, εκδοχή του. Οι τιμές τους είναι αρκετά τσιμπημένες, όμως η ποιότητα στα δέρματα είναι εμφανής. Οι γόβες της φωτογραφίας θα συνδυαστούν άψογα με τα αέρινα, καλοκαιρινά σας φορέματα.
Θα τα βρείτε: Στην Γλυφάδα (Μεταξά 4), στο Golden Hall και στην Κηφισιά (Κυριαζή 32). Κατάστημα της αλυσίδας υπάρχει και στο Ηράκλειο Κρήτης (Δαιδάλου 37).
Τιμή: 99,95 ευρώ 

DKNY- Σχέδια Niki, δερμάτινες πλατφόρμες
Αν συνηθίζετε να φοράτε ψηλοτάκουνα έχετε μόλις βρει αυτά που θα σας συνοδεύσουν καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είναι αναπαυτικά, αποτελούν ένα από τα εντυπωσιακότερα trends της σεζόν στην υπόδηση και τα γήινα χρώματά τους σε συνδυασμό με το hip casual σχέδιό τους τα χρίζουν παπούτσι-πασπαρτού. Τα λατρέψαμε.
Θα τα βρείτε: Είτε στα καταστήματα DKNY (δείτε τις ακριβείς διευθύνσεις εδώ) είτε online από εδώ.
Τιμή: 173,82 ευρώ (για online αγορά – χωρίς έξοδα μεταφοράς)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v