Stock centers: Όταν οι ”μάρκες” κάνουν εκπτώσεις

Συνήθως η ”ενημέρωση” της ντουλάπας μας με αγορές από γνωστούς οίκους, μας κοστίζει ”ο κούκος αηδόνι”. Όχι πάντα, λέει το In2life. Για να υποστηρίξει την άποψή του, βγαίνει βόλτα, λιώνει τις σόλες του και εντοπίζει τα καλύτερα στοκατζίδικα της Αθήνας. Γιατί, όποιος ψάχνει, βρίσκει.
Stock centers: Όταν οι ”μάρκες” κάνουν εκπτώσεις

Η ώρα είναι 10.30 το βράδυ και γυρίζω στο σπίτι μετά από ατέλειωτες ώρες δουλειάς στο γραφείο.

Αισθάνομαι κυριολεκτικά πτώμα. Το πνεύμα μου έχει παραδόσει... Σταματημένη σε κάποιο φανάρι και περιμένοντας να ανάψει πράσινο χαζεύω ασυναίσθητα τις βιτρίνες των καταστημάτων.

Τι ωραία ρούχα, σκέφτομαι και συνειδητοποιώ ότι τον τελευταίο καιρό αρκούμαι σε... βιτρίνα- shopping. Αρχικά γιατί λόγω δουλειάς δεν έχω χρόνο να βγω βόλτα στα μαγαζιά και έπειτα γιατί ό,τι μου αρέσει είναι πανάκριβο!

Κάποτε με ρώτησαν πόσα περίπου χρήματα πρέπει να ξοδεύει κάποιος προκειμένου να έχει μια πλήρη γκαρνταρόμπα, η οποία θα τον βγάζει ασπροπρόσωπο τόσο στα επαγγελματικά ραντεβού όσο και στις καθημερινές, κοινωνικές του υποχρεώσεις. Η πρώτη μου σκέψη -σαν γυναίκα- ήταν ότι για μια γυναίκα δεν υπάρχει ποτέ όριο. Ωστόσο αρκέστηκα να απαντήσω ότι αυτό που είναι σημαντικό, είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα είναι να κάνεις ”έξυπνες αγορές” και το αποτέλεσμα θα είναι πάντα θετικό.

Τι εννούμε λέγοντας ”έξυπνες αγορές”; Είναι ευρέως αποδεκτό ότι τα πολύ στυλάτα και ωραία ρούχα είναι συνήθως επώνυμα και κατ’ επέκταση... ”απαγορευμένα” για τους περισσότερους.

Ωστόσο, όλοι ξέρουμε κάποια ”τρύπα” ή κάποιο discount store, αν και κανείς δεν είναι δυνατόν να τα έχει όλα υπόψιν του- τουλάχιστον όταν έρχεται η ώρα της... εξόρμησης. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια μεγάλη ερευνητική βόλτα αποφασισμένη να μην ψωνίσω, αλλά μόνο να τσεκάρω τα λεγόμενα ”στοκατζίδικα”.

Συνήθως αυτά τα καταστήματα διαθέτουν στοκ ρούχα και αξεσουάρ. Πρόκειται για τα λεγόμενα outlet αλλά και καταστήματα που έχουν υιοθετήσει αυτό που αποκαλείται ”shop in a shop”.

Αν και λέγοντας στοκ εννούμε συνήθως ρούχα της περασμένης σεζόν, αυτό είναι κάτι που δεν έχει μεγάλη σημασία όταν μιλάμε για ρούχα κλασικά, όπως τα τζιν, που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα.

Ένα από τα πιο γνωστά και μεγάλα καταστήματα αυτού του είδους είναι το Factory Outlet, στην οδό Πειραιώς. Εκεί εντοπίσαμε ρούχα από τη συλλογή της Diesel, Donna Karan, Gant, Harley Davidson, Levis, Oxford Company, Nike, Everlast, O’Neil και πολλές ακόμα εταιρίες. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο όπου κυριολεκτικά χάνεσαι και δεν ξέρεις τί να πρωτοδιαλέξεις.

Στα τέλη Οκτωβρίου μάλιστα αναμένεται να εγκαινιαστεί και το νέο Factory Outlet στο Εμπορικό Πάρκο του Ελ.Βενιζέλος, πλησίον του ΙΚΕΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα εντάξει στο κέλυφος του περίπου 150 καταστήματα εταιριών που θα διοχετεύουν εκεί τα στοκ εμπορεύματα τους, ενώ θα φιλοξενήσει και μια σειρά καταστημάτων παροχής υπηρεσιών (από κομμωτήριο έως καθαριστήριο).

Επί της Ελ.Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη αλλά και επί της Φειδιπίδου στους Αμπελοκήπους λειτουργούν επίσης τα καταστήματα στοκ της αλυσίδας Shop, όπου κανείς βρίσκει ρούχα των εταιριών Energie, Killah, Buddist Punk κ.α.

Και σε ολόκληρη όμως την Ελευθερίου Βενιζέλου υπάρχουν καταστήματα επώνυμων εταιριών με στοκ ρούχα και παππούτσια. Εκεί ανακαλύψαμε καταστήματα Nike και Puma, για σπορ ντύσιμο, αλλά και το Smart Outlet που φιλοξενεί ορισμένες από τις πλέον ενδιαφέρουσες προσφορές της πόλης.

Αν είστε λάτρης των παπουτσιών, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τα καταστήματα Σπηλιόπουλος στην οδό Ανδριανού στην Πλάκα, το μικρότερο ομώνυμο κατάστημα επί της Ερμού, μετά την Καπνικαρέα, αλλά και το κατάστημα στοκ της Καλογήρου επίσης στην Πλάκα επί της οδού Πανδρόσου.

Αν πάλι τα ρούχα είναι το φετίχ σας τότε προτείνουμε να επισκεφθείτε το στοκ κατάστημα της Prince Oliver στην Καλλιθέα, επί της οδού Κύπρου.

Ο Θεός έχει προνοήσει και για όσους μένουν πιο βόρεια με το Empoli στη Νέα Ιωνία να χαρίζει χαρά σε κάθε επισκέπτη. Εκεί θα βρείτε επώνυμα ρούχα, στυλάτα και τα οποία ανταποκρίνονται σχεδόν σε κάθε budget.

Στον αριθμό 1 της οδού Σαρανταπόρου στο Περιστέρι, στον ”Τσάτσο” θα βρείτε γυαλιά ηλίου σε τιμές που θα σας εκπλήξουν, καθώς φτάνουν μέχρι και στο 1/3 της κανονικής τους τιμής.

Από το... επιχειρηματικό ρεπορτάζ ”ψαρέψαμε” ακόμη το ότι στην Κάντζα αναμένεται να κατασκευαστεί νέο υπερσύχρονο πολυκατάστημα με πολλές επώνυμες εταιρίες, που θα αλλάξει άρδην το σκηνικό στην ”stock αγορά της πόλης” και θα απειλήσει σοβαρά τον... 13ο μισθό.

Εφη Ρουτζάκη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v