ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H Citroen Karellis στο Ράλι Ακρόπολις

Οι Χρυσόστομος Καρέλλης - Ηλίας Παναγιωτούνης, θα συμμετάσχουν στον αγώνα με ένα DS 3 R3 MAX, της Citroen Racing.

H Citroen Karellis στο Ράλι Ακρόπολις

H Citroen Karellis συμμετέχει στο Ράλι Ακρόπολις 2018, με την  υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας Citroen Ελλάς και των λιπαντικών Total.

Οι Χρυσόστομος Καρέλλης - Ηλίας Παναγιωτούνης, θα συμμετάσχουν στον αγώνα με ένα DS 3 R3 MAX, της Citroen Racing. Στη φετινή διοργάνωση, αυτή η συμμετοχή έχει αυξημένες ελπίδες διάκρισης, καθώς χρησιμοποιεί ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Το DS 3 R3 MAX από τότε που παρουσιάστηκε η ομολογκαρισμένη έκδοσή του, έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 300 αγώνες ράλι στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, κατακτώντας 250 νίκες σε Πρωταθλήματα Εθνικού και Διεθνούς επιπέδου (WRC, ERC, MERC, κλπ.).

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίασής του, το DS 3 R3 MAX έδειξε πως μπορεί να αλλάξει επίπεδο σε όποιο πρωτάθλημα και αν χρησιμοποιηθεί. Ο κινητήρας THP (Turbo High Pressure) 1,6 με 234 ίππους και 43,8 χλγμ. ροπής, δίνει όλα όσα χρειάζεται ο οδηγός για να διακριθεί σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το γαλλικό αγωνιστικό, ήταν το πρώτο με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ειδικά εξελιγμένο πάνω στο DS 3 R3 MAX, χάρη στο οποίο οι επιδόσεις του είναι κορυφαίες, ενώ και η αξιοπιστία του ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όρια των αυτοκινήτων αγωνιστικής χρήσης. Οι ενισχύσεις του πλαισίου και το roll cage, προσδίδουν την ακαμψία που χρειάζεται ο οδηγός για να αισθάνεται ασφαλείς κάτω από όλες τις συνθήκες που θα έχει να αντιμετωπίσει, ενώ με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση το αυτοκίνητο προσαρμόζεται σε κάθε απαίτηση.

Η εκκίνηση του φετινού αγώνα θα πραγματοποιηθεί αύριο, κάτω από τον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης. Όλα τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν για την πρώτη ειδική, στον Ιππόδρομο του Μαρκόπουλου. Επίκεντρο του αγώνα θα είναι για άλλη μια φορά η φιλόξενη πόλη της Λαμίας, εδώ που είναι και η έδρα της εταιρείας CitroenKarellis. Η δεύτερη ημέρα περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες- Νέα Άμφισσα, Δροσοχώρι και Παλαιοχώρι - Μενδενίτσα). Την τρίτη ημέρα του αγώνα οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν άλλες τέσσερις ειδικές, συμπληρώνοντας ένα σύνολο 12 ειδικών διαδρομών, για να τερματίσουν στη Λαμία μετά τα δύο περάσματα από Γραμμένη και Δίβρη.

Εκτός του ERC (Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι), το Ράλι Ακρόπολις 2018, προσμετρά βαθμολογικά και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων.

SPONSORED LINKS

"Πατριώτης είναι κάποιος που αγαπάει τη χώρα του, αλλά δεν χωνεύει τους πολίτες της."

Εβάν Εσάρ

  • 1936 - Γεννιέται ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.
    1952 - Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη, μέχρι τότε, αεροπορική επίθεση κατά της Βόρειας Κορέας.
    1985 - Ένα Μπόινγκ 747 των Ινδικών Αερογραμμών συντρίβεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα 329 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
    1993 - Μεγάλος μακεδονικός τάφος ανακαλύπτεται στην περιοχή μεταξύ Μεσιανής και Γιαννιτσών, 2,5 χλμ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.
    1996 - Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

© 2002-2018 MEDIA2DAY