Η σχεδιαστική αναγέννηση της Mitsubishi

Τα Mitsubishi Eclipse Cross και το GT - PHEV Concept απέσπασαν βραβεία Good Design από τα μέλη του The Chicago Athenaeum.
Η σχεδιαστική αναγέννηση της Mitsubishi

Η Mitsubishi δεν φημίζεται για την σχεδίαση των μοντέλων της. Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα σχεδιάζονται με τα ιαπωνικά κριτήρια και συνήθως δεν ικανοποιούν τους Ευρωπαίους οδηγούς.

Όμως η νέα εποχή της ιαπωνικής φίρμας που έχει κατακτήσει τους πιο δύσκολους αγώνες του κόσμου, περιλαμβάνει την υιοθέτηση μιας νέας σχεδιαστικής γλώσσας.

Τα βραβεία ήρθαν και επιβεβαιώνουν την επιτυχία της ιαπωνικής φίρμας. Τα Mitsubishi Eclipse Cross και το GT - PHEV Concept απέσπασαν βραβεία Good Design από τα μέλη του The Chicago Athenaeum. Τα βραβεία αποτελούν καταξίωση για τη σχεδιαστική αναγέννηση της Mitsubishi.

Τα βραβεία Good Design είναι το μακροβιότερο και πιο αναγνωρισμένο πρόγραμμα παγκόσμιων βραβείων που τιμά τη σχεδιαστική αρίστευση & σχεδιαστική καινοτομία (Design Excellence & Design Innovation). Διοργανώνονται από το Chicago Athenaeum Museum of Architecture & Design και στόχο έχουν να τιμήσουν τα προϊόντα.



Ο θεσμός Good Design ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1950 από τα θρυλικά ονόματα των χώρων αρχιτεκτονικής και σχεδίασης Edgar Kaufmann, Jr., Eero Saarinen, και Charles & Ray Eames.

Το Eclipse Cross είναι ένα μίγμα τολμηρής coupe εμφάνισης και δυναμικού SUV με τη στιλιστική και τεχνολογική υπογραφή της Mitsubishi. Περιλαμβάνει τη χαρακτηριστική σχεδιαστική φιλοσοφία εμπρός τμήματος Dynamic Shield της Mitsubishi, με ένα προστατευτικό κάλυμμα που οπτικά διαμορφώνεται από τη μαύρη κεντρική περιοχή και χρωμιωμένα ένθετα. Στη σχεδίαση του πίσω τμήματος ξεχωρίζουν το σχεδόν ‘κυβικό’ στυλ που δημιουργείται από τα ψηλά τοποθετημένα πίσω φώτα και ένα οριζόντιο πίσω διαιρούμενο παρμπρίζ.

Το Mitsubishi GT - PHEV Concept, που πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016, υιοθετεί επίσης την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Mitsubishi μαζί με προηγμένες τεχνολογίες ελέγχου ηλεκτροκίνησης και τετρακίνησης που έχει εξελίξει η ίδια η MMC.  Στη συνολική του σχεδίαση, το MITSUBISHI GT - PHEV Concept αποπνέει την εικόνα ενός ground tourer, εκφράζοντας στιβαρότητα και ευφυΐα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v