Το ισχυρό όπλο της Nissan

Το ηλεκτρικό μοντέλο Nissan Leaf παρουσίασε ισχυρή άνοδο στις πωλήσεις, σε όλες τις μεγάλες αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Το ισχυρό όπλο της Nissan

Η Nissan κατέχει ένα ισχυρό όπλο που θα την βοηθήσει να κατακτήσει υψηλότερο μερίδιο στη διεθνή αγορά. Ο λόγος για το ηλεκτρικό μοντέλο Nissan Leaf, το οποίο παρουσίασε ισχυρή άνοδο στις πωλήσεις, σε όλες τις μεγάλες αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ, κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της ιαπωνικής μάρκας σημείωσαν άνοδο 10% την τελευταία οικονομική χρήση, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για το μηδενικών εκπομπών Leaf, το EV με τις καλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Η ζήτηση αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές “αγκαλιάζουν”  τη νέα, δεύτερη γενιά του αυτοκινητου που προσφέρει αυξημένη εμβέλεια και νέες, προηγμένες τεχνολογίες. Οι πωλήσεις του επανασχεδιασμένου μοντέλου, που λανσαρίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ελκύει όλο και περισσότερους αγοραστές στην Ιαπωνία και στις Η.Π.Α.



Κατά το οικονομικό έτος του 2017, πουληθηκαν 54.451 Leaf,  σημειώνοντας αύξηση 15% σε σχέση με τα 47.423 του προηγούμενου έτους. Η μάρκα έχει πουλήσει περισσότερα από 320.000 Leaf από το 2010, χρονιά  που το μοντέλο διατέθηκε προς πώληση για πρώτη φορά. Τώρα είναι  διαθέσιμο σε 51 αγορές παγκοσμίως.

Η νέα γενιά διαθέτει πλήθος προηγμένων τεχνολογιών και χαρακτηριστικών, όπως την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης ProPILOT (ProPILOT Assist στις Η.Π.Α.), το ProPILOT Park και το e-Pedal, καθώς και αυξημένη ισχύ όπως και εμβέλεια.

Θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κίνα, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ουρουγουάη. Στην Ελλάδα, αναμένεται τον ερχόμενο Μάιο.

Έλαβε βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων, από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης ProPILOT του μοντέλου, βοήθησε στο να βαθμολογηθεί με  94,8 μονάδες, από το μέγιστο των 100, σε ότι αφορά την  ασφάλεια των επιβατών σε σύγκρουση. Άλλα χαρακτηριστικά που συνέβαλαν στην κορυφαία βαθμολογία του μοντέλου περιλαμβάνουν την εξαιρετικά άκαμπτη δομή του αμαξώματος, τους έξι αερόσακους, τα καθίσματα με ενισχυμένα προσκέφαλα και πλάτη, καθώς  και τις ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστές φορτίου, για τις εμπρός και πίσω θέσεις καθισμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακηρύχτηκε "Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο του 2018" τον περασμένο Μάρτιο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v