Nέο Ford GT: το πιο πολύτιμο μοντέλο στο The Mall Athens

Το ταχύτερο και ακριβότερο μοντέλο παραγωγής της Ford έρχεται στην Ελλάδα και στο The Mall Athens.
Nέο Ford GT: το πιο πολύτιμο μοντέλο στο The Mall Athens

Το ταχύτερο και ακριβότερο μοντέλο παραγωγής της Ford, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από τη Παρασκευή 20 Απριλίου μέχρι την Τρίτη 24 Απριλίου, στο επίπεδο 1 του The Mall Athens, θα μπορείτε να δείτε από κοντά αυτό το εντυπωσιακό, σπορ αυτοκίνητο.

Δίπλα του, θα βρίσκεται η αγωνιστική έκδοση του νέου Ford GT, η οποία 50 χρόνια μετά το θρυλικό 1-2-3 στον αγώνα του Le Mans το 1966, κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση της κατηγορίας.

Για άλλη μία φορά η συναρπαστική εμπειρία Ford απογειώνεται στο μοναδικό χώρο του The Mall Athens. Μετά το ‘πολεμικό’ Ford Focus RS και την εμβληματική Ford Mustang, ένα ακόμη καυτό μοντέλο έρχεται να παρκάρει στο πιο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Tο νέο Ford GT, είναι ένα υπεραυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής της Ford. Συνδυάζει κορυφαία ιπποδύναμη με εντυπωσιακή αεροδυναμική απόδοση, προηγμένη δυναμική συμπεριφορά και πετυχαίνει τελική ταχύτητα 347 χλμ./ώρα, με επιτάχυνση από στάση σε λιγότερο από 3΄΄.



Παράλληλα, στο περίπτερο που η Ford έχει δημιουργήσει στο επίπεδο 3, μπορείτε να δείτε όλες τις νέες σπορ εκδόσεις των πιο δημοφιλών μοντέλων της Αμερικανικής φίρμας, όπως το νέο  Fiesta, το Focus, το μεσαίο SUV Kuga και το νέο μικρό SUV Ecosport που πρόσφατα λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά.

Η καινοτομία και η τεχνολογία που αποτυπώνονται στη σχεδίαση του Ford GT αναδεικνύονται με τις κατάλληλες επιλογές χρωμάτων και υλικών για το νέο υπεραυτοκίνητο. Οι σχεδιαστές έκαναν στρατηγική χρήση χρωμάτων για να αναδείξουν τις καινοτομίες και να προβάλλουν οπτικά την απόδοση και τις επιδόσεις.

Η χρήση ανθρακονήματος – που κατά παράδοση χρησιμοποιείται σαν διακοσμητικό στοιχείο σε οχήματα υψηλών επιδόσεων – γίνεται δομικό στοιχείο και προδίδει την ελαφριά δομή του υπεραυτοκινήτου. Στην καμπίνα, η χρήση ανθρακονήματος είναι ορατή στο ταμπλό οργάνων, ενώ διατίθεται γυαλιστερή, ματ ή Shadow Blackεπίστρωση για τα ανθρακονημάτινα εξαρτήματα. Με τις επιλογές του ο πελάτης μπορεί να χαρίσει επίσης μία πιο εξατομικευμένη εμφάνιση και αίσθηση στο αυτοκίνητο – είτε επιθυμεί να δηλώσει την αγάπη του για τους αγώνες, είτε να δημιουργήσει μία αισθητική στιβαρών επιδόσεων ή τονίσει μία πιο δυναμική νοοτροπία γενικότερα.



Για πρώτη φορά στη Ford, οι χρωματικοί συνδυασμοί περιλαμβάνουν προσαρμοζόμενες δαγκάνες φρένων Brembo. Εκτός από τις στάνταρ εξαπίστονες, μονοκόμματες, ανοδιωμένες μαύρες δαγκάνες με κεραμικούς δίσκους από ανθρακονήματα, προσφέρονται οι αποχρώσεις Silver, Blue, Orange και Red.

Οι κεραμικοί δίσκοι από ανθρακονήματα είναι εξαιρετικά ελαφριοί – πάνω από 50% ελαφρύτεροι από παρόμοιους δίσκους από χυτοσίδηρο. Το σύστημα φρένων – με τεχνολογία βασισμένη στη χρήση carbon στα δισκόφρενα της Formula 1 – είναι σχεδιασμένο για περιορισμένη ροϊκή διαστολή, που βελτιώνει την αίσθηση και ακαμψία του πεντάλ. Το ενσωματωμένο σύστημα ψύξης έχει βελτιστοποιηθεί από τη Ford και τη Brembo για εξαιρετική επίδοση σε ποικίλες συνθήκες.

Σε όλο το εσωτερικό, η χρήση χρώματος είναι διακριτική και περιορίζεται στις πλάτες των καθισμάτων – ένα στοιχείο ορατό από το εξωτερικό. Στην πλευρά του συνοδηγού, η αρμονική απόχρωση του διεπίπεδου ταμπλό δημιουργεί μία οπτική ισορροπία στη άριστα δεμένη καμπίνα με το άνοιγμα της πόρτας.

Το σατινέ φινίρισμα και τα χρώματα της καμπίνας γίνονται σταδιακά πιο έντονα προς την πλευρά του συνοδηγού – ώστε να μην διασπάται η προσοχή του οδηγού. 

Η ‘μορφή ακολουθεί τη λειτουργία’ στο νέο supercar, ενώ οι σχεδιαστές έδωσαν τη δέουσα προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα οριζόντια ‘νεύρα’ στα καθίσματα, για παράδειγμα προσδίδουν οπτικό πλάτος σε ένα στενό χώρο ενώ το ύφασμα Alcantara επιλέχθηκε λόγω ανώτερης αίσθησης και μικρότερου βάρους.

Προτεινόμενοι χρωματικοί συνδυασμοί και  θέματα διατίθενται ώστε να εναρμονίζονται οι αποχρώσεις εσωτερικού και εξωτερικού, οι δαγκάνες των φρένων και οι αγωνιστικές λωρίδες. Διατίθενται οκτώ λαμπερές εξωτερικές αποχρώσεις – που παραπέμπουν στην αγωνιστική κληρονομιά της Ford.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v