Νέο Hyundai i30 Fastback: με την αισθητική των κουπέ

Η Hyundai, προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης λανσάροντας μοντέλα όπως το νέο i30 Fastback.
Νέο Hyundai i30 Fastback: με την αισθητική των κουπέ

Η νέα τάση που θέλει την επικράτηση των SUV και Crossover έχει βάλει σε δεύτερο πλάνο τις υπόλοιπες διαμορφώσεις των αμαξωμάτων. Μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των κάμπριο και των κουπέ.

Η Hyundai, προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης και εμπλουτίζει την γκάμα της με νέα μοντέλα που εκφράζουν όλες τις απόψεις για την σχέση μας με το αυτοκίνητο.

Πρώτο δείγμα των προσπαθειών της είναι το νέο Hyundai i30 Fastback. Ένα μικρομεσαίο μοντέλο με στοιχεία από τα πανέμορφα κουπέ. Δυο στοιχεία ξεχωρίζουν, η κλίση της οροφής και η σχεδίαση της μάσκας. Το νέο Hyundai i30 Fastback αποπνέει φρεσκάδα, δυναμισμό και έχει μοντέρνα γραμμή.



Είναι η πρώτη μάρκα μαζικής παραγωγής που εισέρχεται στην κατηγορία C με ένα κομψό και εξελιγμένο 5-θυρο κουπέ. Χάρη στην χαμηλωμένη οροφή το ύψος περιορίσθηκε στα 1.42 μ. είναι 30 χιλ. χαμηλότερο από το 5-θυρο αμάξωμα. Έχει μήκος 4.45 μ. είναι 115 χιλ. μεγαλύτερο από το 5-θυρο).

Προσφέρει τις τελευταίας τεχνολογίες. Το Αυτόματο Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης λειτουργεί σε τρία στάδια χρησιμοποιώντας αισθητήρες κάμερας. Αρχικά, προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ηχητικά. Μετά, ελέγχει το σύστημα των φρένων και στο τρίτο στάδιο εφαρμόζει μέγιστη δύναμη πέδησης για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά σε περίπτωση που η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Για την προαιρετική αναγνώριση πεζών χρησιμοποιεί εμπρόσθιο ραντάρ και αποφεύγει ή μετριάζει τις συνέπειες της πρόσκρουσης με έναν πεζό.

Το Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού, παρακολουθεί το συνολικό προφίλ οδήγησης αναλύοντας μία πλειάδα πληροφοριών συμπεριφοράς, όπως τον χειρισμό του τιμονιού, των πεντάλ και των πλευρικών φλας, τους αισθητήρες G, τη θέση του αυτοκινήτου μεταξύ των λωρίδων κυκλοφορίας, το συνολικό χρόνο συνεχόμενης οδήγησης κ.ά. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει τυχόν ενδείξεις απροσεξίας ή κόπωσης, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητική και οπτική ένδειξη στον πίνακα οργάνων.

Ο Προσαρμοζόμενος Ρυθμιστής Ταχύτητας, ρυθμίζει σταθερή ταχύτητα στο ταξίδι, ωστόσο προσαρμόζεται διαρκώς εφόσον υπάρχει προπορευόμενο αυτοκίνητο με χαμηλότερη ταχύτητα.

Το i30 Fastback διαθέτει οθόνη αφής 8-ιντσών, νέας γενιάς σύστημα πλοήγησης, Apple CarPlay και Android Auto.

Κινητήρες βενζίνης, 1.0 120 ίππων και 1.4 με 140 ίππους.

Από 17.650 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v