Toyota Safety Sense: Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

Το νέο τεχνολογικό σύστημα ασφαλείας της Toyota έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτρέπει τις συγκρούσεις ή να περιορίζει τον αντίκτυπό τους στον οδηγό.
Toyota Safety Sense: Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο
Το Toyota Safety Sense συγκεντρώνει τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας σχεδιασμένες να αποτρέπουν τις συγκρούσεις ή  να περιορίζουν τις επιπτώσεις τους σε ποικίλα κυκλοφοριακά σενάρια.

Σε ταχύτητες μεταξύ 10 και 80 χλμ./ώρα περίπου, ένα Pre-Collision System (PCS)  ανιχνεύει άλλα προπορευόμενα οχήματα και μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης. Σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης, προειδοποιεί τον οδηγό να φρενάρει με ένα ηχητικό και οπτικό σήμα.

Το PCS προετοιμάζει επίσης το σύστημα φρένων για ενισχύσει την πίεση πέδησης όταν ο οδηγός πατήσει το πεντάλ φρένου. Εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα, το σύστημα αυτόματα ενεργοποιεί τα φρένα, μειώνοντας την ταχύτητα κατά περίπου 30 χλμ./ώρα, ή ακόμα και ακινητοποιώντας πλήρως  το όχημα, για να αποτρέψει την σύγκρουση ή να μετριάσει την ταχύτητα πρόσκρουσης.

Το σύστημα Lane Departure Alert (LDA) παρακολουθεί τις σημάνσεις των λωρίδων και συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων και μετωπικών συγκρούσεων που προκαλούνται εξ αιτίας τυχαίας απομάκρυνσης από τη λωρίδα. Εάν το όχημα αρχίσει να βγαίνει εκτός λωρίδας χωρίς ενεργοποίηση των φλας, το LDA προειδοποιεί τον οδηγό με ένα ηχητικό και οπτικό σήμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v