Audi A8 «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2018»

Το νέο Audi A8 ανακηρύχθηκε «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητου του 2018» στην Νέα Υόρκη.
Audi A8 «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2018»

Το νέο Audi A8 ανακηρύχθηκε «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητου του 2018» (“World Luxury Car 2018”). Η πολύ σημαντική αυτή διάκριση υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο το status της ναυαρχίδας της Audi, ως η απόλυτη έκφραση του “Vorsprung durch Technik” (Πρωτοπορία μέσω της Τεχνολογίας), του μότο της γερμανικής premium μάρκας.

Η απονομή του βραβείου έγινε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό είναι το ένατο συνολικά βραβείο για την Audi, στο θεσμό, από το 2005. 

Η κριτική επιτροπή που απονέμει το βραβείο απαρτίζεται από 82 δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου από 24 χώρες απ΄ όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την επιτροπή, αρχικά το Α8 εντυπωσιάζει με τη συνολική του παρουσία όσους το αντικρίζουν. Σε αυτήν, έρχεται να προστεθεί το υποδειγματικό περιβάλλον άνεσης και πολυτέλειας που απολαμβάνουν οδηγός και επιβάτες, παράλληλα με κυριολεκτικά ότι πιο σύγχρονο και hi-tech έχει να επιδείξει σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία σε επίπεδο τεχνολογίας και ασφάλειας.



Συνεχίζοντας την αιτιολόγησή τους, τα μέλη της επιτροπής εκθειάζουν την οδική συμπεριφορά του μοντέλου και τη συνολική αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός, παράλληλα με την ηγετική θέση που έχει ήδη κατακτήσει το νέο Α8 στην κατηγορία του, τόσο ως συνολικά κορυφαίο πακέτο όσο και λαμβάνοντας υπ’ όψη το τρίπτυχο πολυτέλεια/επιδόσεις/τιμή, κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο σε αυτή την κατηγορία μοντέλων, όπου προκειμένου να αποκτηθεί το «απόλυτο» αυτοκίνητο, ο υποψήφιος αγοραστής δεν φείδεται χρημάτων!

«Το βραβείο αυτό αποτελεί ύψιστη τιμή τόσο για την Audi όσο και για το κορυφαίο μας μοντέλο», δήλωσε ο Πίτερ Μέρτενς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AudiAG, με ευθύνη για την Τεχνική Ανάπτυξη της μάρκας. «Το νέο Audi A8 είναι ένα μοντέλο που οδηγεί την καινοτομία σε πρωτόγνωρα επίπεδα, ένα αυτοκίνητο που διαθέτει – χωρίς υπερβολή – στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης. Θέτει νέα στάνταρ στην αυτοκινητοβιομηχανία με το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου μέσω αφής, την ευρεία χρήση ηλεκτροκίνησης και το τεχνολογικό υπόβαθρο αυτόνομης οδήγησης, είναι ένα μοντέλο κυριολεκτικά από το μέλλον».

Το νέο A8 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στο Neckarsulm της Γερμανίας. Επιπλέον των κορυφαίων υλικών και του ασύγκριτου επιπέδου κατασκευής που αγγίζει τα όρια του χειροποίητου, διαθέτει  μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού όπως ηλεκτρομηχανική ανάρτηση που «διαβάζει» το δρόμο και προετοιμάζει το αυτοκίνητο ανάλογα, δυναμική τετραδιεύθυνση και HD Matrix LED φωτιστικά σώματα με τεχνολογία laser. Όσον αφορά στην άνεση, και μόνο η αναφορά του συστήματος μασάζ ποδιών για τους πίσω επιβάτες, δείχνει πόσο ψηλά έχει θέσει η Audi τον πήχυ και στο συγκεκριμένο τομέα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v