Σιγά που δεν θα το έπαιρνε!

Το Nissan Leaf ανακηρύχτηκε "Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2018.
Σιγά που δεν θα το έπαιρνε!
Το νέο Nissan Leaf, είναι ένα από τα πλέον εξελιγμένα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής. Τα τεχνικά του στοιχεία έχουν αναγνωρισθεί από τους καταναλωτές και γι αυτό πρωταγωνιστεί στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η τελευταία βράβευση που δικαιώνει τους δημιουργούς του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου ήρθε απλό το Σαλονι της Νέας Υόρκης. Το Nissan Leaf ανακηρύχτηκε "Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2018.

Ενσαρκώνει την στρατηγική Intelligent Mobility της μάρκας, ενός οράματος που έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Κατέκτησε την κορυφή του συγκεκριμένου θεσμού, κερδίζοντας υποψήφια αυτοκίνητα από μια λίστα με πέντε αρχικές κατηγορίες  και αποτελώντας το μοναδικό, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα (EV) στη συνολική διαδικασία. Οι κριτές συνεκτίμησαν το συνολικό περιβαλλοντικό “αποτύπωμα” του κάθε υποψήφιου οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη γενιά του Nissan Leaf ανακηρύχτηκε "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς" το 2011, παραμένοντας το μόνο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα,  που έχει κερδίσει αυτό το βραβείο στην 14χρονη ιστορία του θεσμού.

Το νέο Leaf έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο με νέο, δυναμικό στυλ, προηγμένες τεχνολογίες και σύστημα μετάδοσης κίνησης υψηλότερης απόδοσης, το οποίο έχει αυξήσει σημαντικά, τόσο την εμβέλεια όσο και την ισχύ.

Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη που διαθέτει την αυτόνομη τεχνολογία ProPILOT, καθώς και το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινούν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματούν,  απλά αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο πεντάλ του γκαζιού. Το νέο Nissan Leaf, θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v