Νέο VW Touareg: επίδειξη τεχνολογικής υπέροχης

Την Κίνα επέλεξε η Volkswagen για την αποκάλυψη του νέου Touareg, του μεγάλου και εντυπωσιακού SUV της.
Νέο VW Touareg: επίδειξη τεχνολογικής υπέροχης

Σήμερα αποκαλύπτεται η νέα γενιά του VW Touareg στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία για να δώσει εορταστικό χαρακτήρα στην αποκάλυψη του νέου μοντέλου της αλλά και να επικοινωνήσει τις απεριόριστες δυνατότητές του πριν ακόμα κυκλοφορήσει επίσημα στο δρόμο, οργάνωσε ένα  σκληροτράχηλο road-trip του νέου Touareg. Διέσχισε 11 χώρες, σε ένα ταξίδι που θύμισε στους λάτρεις της περιπέτειας τους τρεις συνολικά τίτλους του Touareg, στο Ράλυ Παρίσι-Ντακάρ, την περίοδο 2009-2011.

Στις αρχές Μαρτίου, ένα μερικά καμουφλαρισμένο νέο Touareg ξεκίνησε ένα οδικό ταξίδι 16.000 χλμ. με στόχο να αφιχθεί στο Πεκίνο λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης. Αφετηρία ήταν η Σλοβακία όπου το Touareg, με οδηγό το Rainer Zietlow, κάτοχο παγκόσμιων ρεκόρ σε οδήγηση μεγάλων αποστάσεων, πέρασε διαδοχικά από την Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ρωσία, το Καζακστάν, την Μογγολία πριν τελικά αφιχθεί στην Κίνα. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο οδηγός κρατούσε ένα ημερολόγιο το οποίο μοιραζόταν με την online παγκόσμια κοινότητα.



Το νέο Touareg δεν είναι απλά το επόμενο νέο μοντέλο που παρουσιάζει η Volkswagen. Αποδίδει ξεκάθαρα τη νέα ταυτότητα του προϊόντος ενώ αποτελεί μία επίδειξη τεχνολογικών, σχεδιαστικών και κατασκευαστικών δυνατοτήτων της μάρκας από το Wolfsburg.

O Κλάους Μπίσοφ, επικεφαλής του design και η ομάδα του, σχεδίασαν ένα μεγάλο SUV με έντονα χαρακτηριστικά, ισχυρή προσωπικότητα και πολύ δυναμική παρουσία, απ΄ όποια πλευρά και αν το αντικρίσεις.



Τεχνολογικά, το μοντέλο διαθέτει ότι πιο σύγχρονο σε συστήματα ασφαλείας και άνεσης ενώ οδηγός – κυρίως – και επιβάτες απολαμβάνουν έναν από τους μεγαλύτερους ψηφιακούς πίνακες οργάνων (Innovision Cockpit) στην αυτοκινητοβιομηχανία, που αποτελεί ενιαίο τμήμα με την επίσης ψηφιακή και τεραστίων διαστάσεων οθόνη ενημέρωσης/ψυχαγωγίας στο άνω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Αν στα παραπάνω προστεθούν τα προηγμένα κινητήρια συστήματα, η αερανάρτηση και το σύστημα τετραδιεύθυνσης, το νέο Touareg εγγυάται μία κορυφαία οδηγική εμπειρία που συνδυάζεται με απολαυστική, δυναμική οδήγηση!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v