Toyota Concept-i Walk: Ιδανικό για πεζοδρόμους

Το μικρότερο όχημα της σειράς Concept-i αγαπά τους... πεζοδρόμους και θα διευκολύνει τις μετακίνησεις σε αυτούς.
Toyota Concept-i Walk: Ιδανικό για πεζοδρόμους

αποστολή στη Γενεύη

Η Toyota αναζητά τα κατάλληλα οχήματα για να κινούμαστε εύκολα με ασφάλεια ακόμη και στους πεζοδρόμους.

Στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα υποδέχεται το κοινό έως την Κυριακή 18 Μαρτίου, ο ιαπωνικός κολοσσός εκθέτει το Toyota Concept-i Walk, ένα μικρό όχημα κατάλληλο για καθημερινή χρήση.

Τα βασικά στοιχεία του λιλιπούτειου οχήματος: Συμπαγές όχημα για χρήση σε πεζόδρομους. Εξοπλισμένο με λειτουργία αυτοματοποιημένης οδήγησης, αυξάνει την αυτονομία κινήσεων με ασφάλεια και προστασία. Τρεις τροχοί και ένα μεταβλητό μεταξόνιο, λειτουργία διεύθυνσης και χαμηλό πάτωμα για εύκολη χρήση χωρίς να απαιτούνται ειδικά ρούχα ή υποδήματα. Κατάλληλο για υπηρεσίες κοινοχρησίας, για παράδειγμα σε χώρους σπορ δραστηριοτήτων ή στην ύπαιθρο.

Το Toyota Concept-i Walk μπορεί να περιστρέφεται επί τόπου, είναι μικρότερο από ένα μέσο διασκελισμό και στενότερο από τις πλάτες ενός ανθρώπου. Στο δρόμο, καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με έναν πεζό. Επίσης καταλαβαίνει τον οδηγό του, βάσει συζητήσεων με τον AI Agent και τα δεδομένα που λαμβάνει από αισθητήρες στις λαβές του, και μπορεί να καθοδηγήσει τον χρήστη με ασφάλεια εάν χρειαστεί.

Εάν το όχημα ανιχνεύσει κίνδυνο, ενώ κινείται, θα προειδοποιήσει τον οδηγό και αυτόματα θα λάβει μέτρα αποφυγής. Οι τρεις τροχοί και η μεταβολή του μεταξονίου ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος εξασφαλίζουν σταθερότητα στην οδήγηση και στο φρενάρισμα.

Η λειτουργία διεύθυνσης σημαίνει ότι ο αναβάτης του Concept-i Walk δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί την μετατόπιση βάρους για το έλεγχο των στροφών. Το χαμηλό πάτωμα διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο, χωρίς περιορισμό ηλικίας, φύλου ή ακόμα και ρουχισμού.

Η Toyota προορίζει αυτό το όχημα για υπηρεσίες κοινοχρησίας (shared services). Στόχος είναι η δημιουργία ενός οχήματος μικρών αποστάσεων που θα λειτουργεί σε συντονισμό με άλλα μέσα μεταφοράς σε χώρους σπορ εγκαταστάσεων και υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v