Opel Grandland X Ultimate: Η καλύτερη πρόταση της γερμανικής μάρκας

Το ολοκαίνουργιο Grandland X Ultimate είναι μακράν το κορυφαίο SUV της Opel, αλλά και μια premium πρόταση που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.
Opel Grandland X Ultimate: Η καλύτερη πρόταση της γερμανικής μάρκας

αποστολή στην Ισπανία

Το 2018 είναι μια δύσκολη χρονιά για την Opel γιατί η γερμανική φίρμα αναζητά τον βηματισμό της μέσα σε ένα καινούργιο περιβάλλον. Η απόκτηση της μάρκας από τον γαλλικό όμιλο PSA στο τέλος του 2017, φέρνει αλλαγές και ανακατατάξεις που επηρεάζουν την λειτουργία και τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Η Opel όμως έχει ένα ισχυρό στοιχείο το οποίο θα την βοηθήσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να αποκτήσει την θέση που της αξίζει στη διεθνή αγορά. Ο λόγος για την μηχανολογία της που πηγάζει μέσα από την γερμανική κουλτούρα για την αυτοκίνηση. Η γερμανική μηχανολογία και τεχνολογία είναι συνυφασμένες με την φίρμα που τόσο αγάπησαν και οι Έλληνες οδηγοί.

Η Opel στη προσπάθεια της να ενισχύσει την εικόνα της και να τονίσει την τεχνολογική της υπεροχή, δημιούργησε την πιο εξελιγμένη και πλούσια σε εξοπλισμό έκδοση του νέου μοντέλου της Grandland X. Την ονόμασε Ultimate και την προίκισε με το καλύτερες διατάξεις που διαθέτει. Η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της νέας πρότασης έγινε στη Βόρεια Ισπανία. Η μάρκα επέλεξε το Σαν Σεμπαστιάν, μια περιοχή με μοναδικό φυσικό κάλος.



Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο νέος, κινητήρας ντίζελ 2.000 κ.εκ. απόδοσης 177 ίππων. Η μέγιστη ισχύς εμφανίζεται στις 2.000 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή φθάνει τα 40,4 χλγμ. και είναι διαθέσιμη από τις 2.000 σ.α.λ. Μέση κατανάλωση 4,9 λίτρα/100χλμ. Εκπομπές CO2  128 γραμ./χλμ. Συνδυάζεται με νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η πρώτη δοκιμή στο Σαν Σεμπαστιάν έδειξε τις ικανότητες του αυτοκινήτου που σχεδιάσθηκε για τις πιο όμορφες στιγμές της οικογένειας, τις διακοπές. Το μεσαίο SUV χάρη στην απόδοση του κινητήρα κινείται με χαρακτηριστική ευκολία σε κάθε είδους ασφάλτινο τερέν. Το μοτέρ παρέχει μεγάλη ποσότητα ισχύος και ροπής από χαμηλά και οι επιδόσεις είναι πολύ καλές. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,1’’ και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα  214 χλμ./ώρα.

Αξιοσημείωτο καλούδι είναι και το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο διαθέτει οκτώ σχέσεις και αναβαθμισμένο λειτουργικό. Η σωστή κλιμάκωση των σχέσεων και τα άλλα χαρακτηριστικά της μονάδας συμβάλουν στην ομαλή κίνηση του αυτοκίνητου.

Το νέο Opel Grandland X Ultimate, διακρίνεται για την καλή ποιότητα κύλισης και το χαμηλό επίπεδο θορύβου στη καμπίνα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του και τις τελευταίες διατάξεις ασφάλειας: Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) μαζί με υπερσύγχρονες τεχνολογίες όπως προβολείς AFL LED και Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360°.

Τα πιστοποιημένα από το AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) premium εργονομικά εμπρός καθίσματα, η δερμάτινη ταπετσαρία και τα θερμαινόμενα καθίσματα για οδηγό/συνοδηγό και τα δύο πλαϊνά πίσω καθίσματα αυξάνουν το επίπεδο άνεσης.

Ενημέρωση, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα εξασφαλίζει το Navi 5.0 IntelliLink με έγχρωμη οθόνη αφής που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Ορισμένα smartphones φορτίζονται ακόμα και ασύρματα. Στάνταρ premium ηχοσύστημα Denon, ενώ το DAB+ αναβαθμίζει τις επιλογές και την ποιότητα ήχου των ραδιοφωνικών σταθμών.

Η τιμή του θα είναι κάτω από τις 40.000 ευρώ. Οι πωλήσεις ξεκινούν τον Απρίλιο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v