ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Toyota Concept-i RIDE: Η νέα άποψη για την αστική μετακίνηση

Το Concept-i RIDE αποτελεί τη νέα πρόταση της ιαπωνικής φίρμας για την μετακίνηση μέσα στις πόλεις.

Toyota Concept-i RIDE: Η νέα άποψη για την αστική μετακίνηση

αποστολή στη Γενεύη

Όλα αλλάζουν γύρω μας και όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να μην αλλάξουν και τα αυτοκίνητα που οδηγούμε κάθε ημέρα. Η Toyota έχει το δικό της όραμα για την αστική μετακίνηση και τη μορφή των μελλοντικών αυτοκινήτων.

Στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης (8-18 Μάρτιου), η ιαπωνική φίρμα εκθέτει το Concept-i RIDE, ένα μικρό όχημα γενικής χρήσης βασισμένο στη φιλοσοφία μιας φιλικής προς το χρήστη αστικής μετακίνησης.

Το Concept-i RIDE έχει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, για εύκολη πρόσβαση και ένα ηλεκτρικό κάθισμα που σύρεται προς το άνοιγμα της πόρτας, ώστε να διευκολύνονται όσοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν μεταξύ αναπηρικού καροτσιού και αυτοκινήτου.

Το άνοιγμα/κλείσιμο των θυρών εξυπηρετεί τη φόρτωση / εκφόρτωση του αναπηρικού καροτσιού, που μπορεί να αποθηκεύεται εύκολα στο πίσω τμήμα χάρη στο σχέδιο καθισμάτων του οχήματος.

Το αυτοκίνητο ελέγχεται μέσω ενός joystick αντί τιμονιού και πεντάλ γκαζιού και συμπλέκτη, και οι συμπαγείς διαστάσεις του επιτρέπουν να σταθμεύει σε χώρους που προορίζονται για ένα αυτοκίνητο. Η έμφαση έχει δοθεί στην ευκολία οδήγησης, φρεναρίσματος και παρκαρίσματος.

Ο AI Agent, ένα στοιχείο όλων των μοντέλων Concept-i, τοποθετείται σε μία μεγάλη οθόνη στον πίνακα οργάνων. Εκεί προβάλλονται ενεργά πληροφορίες για την υποστήριξη και την αναβάθμιση της εμπειρίας του ταξιδιού, όπως λεπτομέρειες εγκαταστάσεων με δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με ειδικές ανάγκες.Όταν οδηγεί, ο οδηγός βρίσκεται στο κέντρο. Λειτουργίες υποστήριξης όπως αυτοματοποιημένο παρκάρισμα παρέχονται για να μπορούν όλοι και όχι μόνον οι χρήστες αναπηρικών καροτσιών (ηλικιωμένοι για παράδειγμα) να οδηγούν με ασφάλεια και ξεγνοιασιά.

Το όραμα της Toyota για το Concept-i RIDE είναι να χρησιμοποιείται σε προγράμματα κοινοχρησίας οχημάτων, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να απολαύσουν την ελευθερία της μετακίνησης – χωρίς απαραίτητα να είναι ιδιοκτήτες.

SPONSORED LINKS

"Κανένας ποτέ δεν έγραψε, ζωγράφισε, έπλασε, έκτισε ή εφηύρε οτιδήποτε, παρά μόνο για να ξεφύγει -κυριολεκτικά- από την κόλαση."

Αντονίν Αρτό

  • 1934 - Εγκαινιάζεται η Πάντειος Σχολή στη λεωφόρο Συγγρού
    1963 - Έκρηξη ηφαιστείου στο Μπαλί προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 11.000 ατόμων
    1991 - Συλλαμβάνεται στη Νάπολι ο Ντιέγκο Μαραντόνα για χρήση κοκαΐνης ύστερα από τον αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος Νάπολι- Μπάρι 1-0, όπου το γκολ σημειώνει ο ίδιος με πέναλτι και τιμωρείται από τη FIFA με αποκλεισμό 15 μηνών

© 2002-2018 MEDIA2DAY