Το νέο Peugeot 508 μαγεύει τους επισκέπτες στη Γενεύη

Η γαλλική φίρμα παρουσίασε νέο 508, ένα μοντέλο που ξεχειλίζει από έντονο χαρακτήρα και δυναμισμό.
Το νέο Peugeot 508 μαγεύει τους επισκέπτες στη Γενεύη

αποστολή στη Γενεύη

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου Peugeot 508 είναι μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η αποκάλυψη του πολυτελούς γαλλικού σεντάν έγινε σήμερα το πρωί στην ελβετική έκθεση.

Το νέο Peugeot 508 έχει πιο συμπαγείς διαστάσεις και περιορισμένο ύψος. Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός δείχνει ένα πιο επιθετικό και πιο στιβαρό αμάξωμα, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το Peugeot i-Cockpit, που δημιουργεί μια διαφορετική αισθητική. Οι Γάλλοι ανακοίνωσαν ότι έχει υποδειγματική οδική συμπεριφορά, νέους κινητήρες, πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών και αλματώδης εξέλιξη στην ποιότητα. Το νέο μοντέλο φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τη κατηγόρια των μεσαίων σεντάν και να αυξήσει την ζήτηση για τα αυτοκίνητα που έχουν στόχο την ασφαλή και άνετη μεταφορά της οικογένειας.

“Το νέο Peugeot 508 είναι γεγονός! Συνεχίζοντας την επιτυχία της επιθετικής πολιτικής με τις παρουσιάσεις των SUV Peugeot 2008, 3008 και 5008, χρειαζόμασταν ένα όραμα για ένα μεγάλο σενταν της Peugeot που θα συνέχιζε να προκαλεί με ένα όχημα που θα προκαλούσε αίσθηση. Και στα μοντέλα του segment D, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Περισσότερο από ποτέ, το νέο Peugeot 508 ενσαρκώνει τις φιλοδοξίες που έχουμε καθορίσει σαν μάρκα εδώ και πολύ καιρό: να φτάσουμε την Peugeot στην κορυφή των premium κατασκευαστών” δήλωσε ο Ζαν Φιλιπ Ιμπαρατό CEO της Peugeot.



Σε ό,τι αφορά την οδηγική απόλαυση, διατηρεί στο ακέραιο το DNA της μάρκας. Μερικά από τα στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό είναι:

- Η πλατφόρμα EMP2, που είναι αναμφίβολα μία από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες της αγοράς, εξασφαλίζοντας εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και σημαντικό περιορισμό του συνολικού βάρους (70  κιλά μικρότερο από το προηγούμενο μοντέλο), με αποτέλεσμα σημαντική οικονομία, βελτιωμένη ασφάλεια, και επιδόσεις.

- Εισαγωγή μίας εντελώς καινούργιας τεχνικής συγκόλλησης, η οποία, συνεπικουρούμενη από την εφαρμογή 24 μέτρων ειδικού συγκολλητικού υλικού, εγγυάται ακόμη μεγαλύτερη ακαμψία και αντοχή.

- Τοποθέτηση υποπλαισίου έδρασης της εμπρός ανάρτησης για καλύτερη απόσβεση.

- Υιοθέτηση πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων συνδεδεμένη με σύστημα ελεγχόμενης ανάρτησης μεταβλητού βαθμού απόσβεσης.

- Ενεργή ανάρτηση (στάνταρ στην έκδοση GT και σε όλες τις εκδόσεις με βενζινοκινητήρα, προαιρετικά στις εκδόσεις με κινητήρα ντιζελ 2.0).

- Ειδικό set-up ανάρτησης, ανάλογα με τον τύπο κινητήρα, που διασφαλίζει τον ιδανικό βαθμό άνεσης και απόσβεσης σε ανώμαλο οδόστρωμα.

- Ειδικό set-up του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης που εξασφαλίζει τον ιδανικό συνδυασμό άνεσης-κρατήματος σε κάθε κατάσταση, παρέχοντας ταυτόχρονα μοναδική ευελιξία.

- Υιοθέτηση του νέου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων EAT8 που διαθέτει ηλεκτροκίνητο μοχλό με αλλαγές ‘με απλό άγγιγμα’.

Το νέο Peugeot 508 είναι μία πρόκληση για υψηλού επιπέδου ταξίδια. Η επιλογή ποιοτικών υλικών στο εσωτερικό και η σημασία στις λεπτομέρειες του φινιρίσματος, δίνουν στους επιβάτες μία αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας σε ένα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και μοντέρνο περιβάλλον.

Το κάθισμα του οδηγού (και του συνοδηγού από το επίπεδο εξοπλισμού Allure) διαθέτει πληθώρα ρυθμίσεων απόστασης και κλίσης, αλλά και στήριξης της οσφυϊκής χώρας (ηλεκτροπνευματική κίνηση 4 ρυθμίσεων - διαθέσιμη προαιρετικά από το επίπεδο εξοπλισμού Active).

Στα καθίσματα υπάρχει επίσης και η δυνατότητα 8 ηλεκτρικών ρυθμίσεων με δύο μνήμες, καθώς και η δυνατότητα λειτουργίας μασάζ με 5 διαφορετικά προγράμματα. 

Το εσωτερικό διαθέτει επίσης πληθώρα αποθηκευτικών χώρων συνολικής χωρητικότητας που φτάνει τα 32 λίτρα (!), τέσσερεις θύρες USB, μία υποδοχή τύπου jack στο κεντρικό υποβραχιόνιο και δύο ρευματολήπτες 12V (ένας βρίσκεται στο χώρο αποσκευών), τεράστια πανοραμική ηλιοροφή και κορυφαίο ηχοσύστημα της φημισμένης εταιρείας ηχοσυστημάτων Focal.

Διαθέτει ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης τελευταίας γενιάς που πληρούν τις πρόσφατες αυστηρότατες προδιαγραφές του οργανισμού EuroNCAP. 

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται :

- Σύστημα νυχτερινής όρασης (Night Vision), για πρώτη φορά σε μοντέλο της κατηγορίας

- Τελευταίας γενιάς σύστημα Active Safety Brake (αναγνωρίζει την ύπαρξη πεζών και ποδηλατών μέρα και νύχτα) με ειδοποίηση απόστασης/Distance Alert

- Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (περιλαμβάνει και τις άκρες του δρόμου)

- Ειδοποίηση απόσπασης προσοχής του οδηγού/Driver Attention Alert

- Αυτόματη εναλλαγή μεγάλης-μεσαίας σκάλας φώτων/High Beam Assist

- Αναγνώριση ορίων ταχύτητας

- Αναγνώριση οδικής σήμανσης (Stop, απαγορευτικά κλπ.)

- Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop & Go (με το αυτόματο κιβώτιο EAT8)

- Αποτροπή ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (με το Stop & Go ενεργό cruise control)

- Σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων/Active Blind Spot Monitoring system

Το σύστημα νυχτερινής όρασης (Night Vision), χρησιμοποιεί μία κάμερα υπερύθρων που αναγνωρίζει πεζούς ή οτιδήποτε κινείται μπροστά από το αυτοκίνητο, τη νύχτα ή σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας, με μέγιστη απόσταση εντοπισμού τα 200 – 250 μέτρα, και στέλνει εικόνα στην οθόνη του head-up display, στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Για μεγαλύτερη διευκόλυνση του οδηγού μέσα στην πόλη το αυτοκίνητο εφοδιάζεται προαιρετικά με το σύστημα Visiopark 2 (εικόνα 360°) και το τελευταίας γενιάς Full Park Assist, με δυνατότητα αυτόματου παρκαρίσματος (διαθέσιμο μόνο με το αυτόματο κιβώτιο EAT8). Το σύστημα αναλαμβάνει τον έλεγχο του τιμονιού, του γκαζιού και των φρένων και παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο.

Στον εξοπλισμό συνδεσιμότητας περιλαμβάνονται:

- Εφαρμογή Mirror Screen συμβατή με Android Auto, Apple CarplayTM και MirrorLink, με φωνητικές εντολές μέσω smartphone.

- Ασύρματη φόρτιση smartphone ( για συσκευές συμβατές με πρωτόκολλα Qi). 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v