Η δύναμη της Peugeot

Η γαλλική φίρμα παρουσιάζει τρία καινούργια μοντέλα στο περίπτερο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.
Η δύναμη της Peugeot

H Peugeot θεωρεί μεγάλη ευκαιρία για προβολή των μοντέλων της και των τεχνολογιών της, την 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης (8-18 Μάρτιου). Η γαλλική φίρμα που απολαμβάνει τους καρπούς από την αυξητική τάση των πωλήσεων δημιούργησε όλες στις προϋποθέσεις για να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες της πιο φημισμένης έκθεσης για το αυτοκίνητο.

Όλη η φιλοσοφία κατασκευής του περιπτέρου της γαλλικής μάρκας εστιάζεται στο νέο και καθαρό σχεδιαστικό στυλ της φίρμας, που παρουσιάζεται μέσα από . Οι απαλά χρωματισμένοι τοίχοι στολίζονται από έντονα οπτικά εφέ και φωτεινές πινελιές. Ο μπλε φωτισμός των LED και το background στην οροφή, κάνουν το περίπτερο της να ξεχωρίζει από μακριά. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε πέντε διαφορετικούς τομείς, και ένα καθιστικό, σε ένα χώρο συνολικής έκτασης 1.320 τ.μ.



- Τομέας αφιερωμένος στις τρείς παγκόσμιες πρεμιέρες με το νέο 508, το νέο Rifter, και το εκθεσιακό πρωτότυπο Rifter 4X4 Concept, να πλαισιώνουν το γλυπτό του λέοντα.

- Τομέας Design Lab, όπου θα παρουσιαστεί το Sea Drive Concept, ένα σχέδιο που εξελίχθηκε για την Beneteau, προϊόντα που αφορούν στην εικόνα της Peugeot, το ηλεκτρικό scooter, και το αναδιπλούμενο ποδήλατο.

- Τομέας technology, όπου θα εκτίθεται το νέο αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο με τον κωδικό EAT8, ο βενζινοκινητήρας PureTech των 225 ίππων, ο πετρελαιοκινητήρας BlueHDi των 130 ίππων, καθώς και οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

- Τομέας Sport όπου παρουσιάζονται το 208 WRX του 2018, το 308 TCR, καθώς και τα 208 και 308 GTi by Peugeot Sport, σε εντυπωσιακές αποχρώσεις του μαύρου και του μπλε.

- Τομέας Metropolis, που παρουσιάζεται ένα 3κυκλο scooter σε μπλε σμαραγδί απόχρωση.

Peugeot 508

Το νέο 508 διακρίνεται για τη μυώδη του σιλουέτα και την εντυπωσιακή του σχεδίαση. Είναι ξεχωριστό εμφανισιακά χάρη στο καινοτόμο σχήμα του ‘σεντάν/κουπέ’ του 5θυρου αμαξώματός του. Στο εμπρός μέρος, εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Instinct, κυριαρχούν τα κάθετα φώτα ημέρας LED που προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία ιδιαίτερη και μοναδική φωτεινή υπογραφή. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα τρισδιάστατης αισθητικής Full LED πίσω φωτιστικά σώματα, που ενώνονται νοητά με το γυαλιστερό μαύρο οριζόντιο τμήμα. Η απουσία πλαισίου στα πλευρικά παράθυρα τονίζει ακόμα περισσότερο την κουπέ εμφάνιση του αμαξώματος, ενώ το πορτμπαγκάζ εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στο χώρο των αποσκευών.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του που προέρχεται κατευθείαν από το πρωτότυπο Exalt. Στο i-Cockpit περιλαμβάνεται το μικρής διαμέτρου, flat bottom & top τιμόνι, η HD οθόνη αφής των 10’’ με τους αεροπορικού τύπου διακόπτες στη βάση της, και το head-up display των 12,3 ιντσών. Στη διάθεση του οδηγού υπάρχουν και 4 επιλογές τρόπου οδήγησης (Eco, Sport, Comfort, Normal).

Εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες. Στις περισσότερες εκδόσεις με τους κινητήρες PureTech βενζίνης 180 και 225 και BlueHDi diesel 130, 160 και 180 ίππων, διατίθεται και το νέο αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο EAT8. Σε ορισμένες εκδόσεις διατίθεται και η ανάρτηση μεταβαλλόμενης απόσβεσης, καθώς και ο πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων, που συνδυάζουν ιδανικά τη δυναμική συμπεριφορά, την άνεση και την ασφάλεια. Ένα εντελώς νέο σύστημα νυχτερινής όρασης, που έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει ζωντανούς οργανισμούς, που κινούνται μπροστά από το αυτοκίνητο, σε αποστάσεις μέχρι και 200 μέτρα. Το 508 είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της στρατηγικής αναβάθμισης της μάρκας, γεγονός που πιστοποιείται από την επιλογή των επιμέρους υλικών, (δέρμα Nappa, και Alcantara), έως και το κορυφαίο ηχοσύστημα της Focal.

Peugeot Rifter

Εξοπλισμένο με το i-Cockpit, το νέο Rifter υπόσχεται μοναδικές οδηγικές εμπειρίες, όσο κανένα άλλο μοντέλο στην κατηγορία του. Διαθέσιμο σε δύο μήκη αμαξώματος, με 5 ή 7 θέσεις, συνδυάζει άριστα την πρακτικότητα με την ευελιξία εσωτερικής διαμόρφωσης. Μπορεί να εφοδιαστεί είτε με τον βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech 110 ή 130 ίππων, ή με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi 75, 100 και 130 ίππων. Βασισμένο στην εξελιγμένη πλατφόρμα EMP2, μπορεί να ανταποκριθεί και στις πλέον απαιτητικές συνθήκες χρήσης.

Με σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς εξελιγμένο από την Dangel, ειδικά ελαστικά, ψηλωμένο αμάξωμα, και στυλ που δεν περνά απαρατήρητο, το πρωτότυπο Rifter είναι το πλέον κατάλληλο αυτοκίνητο για περιπέτειες στην ύπαιθρο. Στις εξερευνήσεις χρειάζεται πολλές φορές να διανυκτερεύσεις. Κανένα πρόβλημα. Για αυτό φροντίζει η σκηνή της Overland, που τοποθετείται στην οροφή.

Μountain bike Peugeot eM02 FS PowerTube

Mε ηλεκτροκίνηση και μπαταρία ενσωματωμένη στο σκελετό του, πηγαίνει παρέα με το Rifter 4X4, δίνοντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξερεύνησης της υπαίθρου. Το συγκεκριμένο ποδήλατο ήταν ιδέα του Design Lab και αποτελεί τον πρόδρομο της νέας γενιάς ηλεκτρικών ποδηλάτων (eBikes) της μάρκας.

Ο λέων

Ένα γλυπτό που απεικονίζει τον λέοντα της Peugeot μήκους 12,5 και πλάτους 4,8 μέτρων, σκαλισμένο από τους σχεδιαστές του Design Lab, κυριαρχεί στον χώρο του περιπτέρου της μάρκας. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης που αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορία των 160χρόνων του σήματος της φίρμας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v