Νέα BMW X2: Ύμνος στα κουπέ

Το νέο γερμανικό μοντέλο δείχνει ξεκάθαρα τις σπορ φιλοδοξίες του με την πρώτη ματιά και "πατάει" πόδι στην Ελλάδα.
Νέα BMW X2: Ύμνος στα κουπέ

Η νέα τάση που θέλει την ανάπτυξη των SUV και Crossover έχει φέρει σε δεύτερο πλάνο τα πανέμορφα κουπέ. Τα αυτοκίνητα που εκφράζουν την επιθυμία του οδηγού για ταχύτητα και απολαυστική οδήγηση τώρα βρήκαν ένα ισχυρό υποστηρικτή, τη νέα BMW X2.  

Η εξωτερική σχεδίαση συνδυάζει την αεροδυναμική γραμμή και τις χαμηλωμένες αναλογίες ενός κουπε, με τη στιβαρή δομή μιας BMW X. Είναι μικρότερη σε μήκος και πάνω από επτά εκατοστά χαμηλότερη από την X1 έχοντας το ίδιο μεταξόνιο. Εκτός από τους κοντούς προβόλους, διαθέτει επίσης αεροδυναμική γραμμή οροφής τύπου κουπέ και λεπτή δομή παραθύρων.

Η διαχρονική μάσκα της μάρκας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού στο νέο μοντέλο έχει γίνει αναστροφή του κλασικού, τραπεζοειδούς σχήματος. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η σχεδιαστική λεπτομέρεια εφαρμόζεται σε μία σύγχρονη BMW. Μία ακόμα λεπτομέρεια, που αποτελεί περισσότερο τυπικό στοιχείο κουπέ μοντέλου είναι η τοποθέτηση του λογοτύπου της μάρκας στις κολόνες C, παραπέμποντας σε θρυλικές BMW, όπως οι 2000 CS και 3.0 CSL.



Η καμπίνα είναι επικεντρωμένη στον οδηγό, με τη σχεδίαση στοιχείων όπως το ταμπλό οργάνων να εστιάζει καθαρά στο δρόμο. Όλα τα χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα για άμεση λήψη πληροφοριών με μια ματιά και άνετο έλεγχο. Έτσι, ο οδηγός βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου μπορεί να βιώνει τον πληθωρικά σπορ χαρακτήρα της BMW. Οδηγός και επιβάτες κάθονται σε υπερυψωμένα καθίσματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μία καλή ορατότητα και προσφέρει στον οδηγό τον έλεγχο της εκάστοτε οδηγικής κατάστασης. Το ταμπλό είναι φτιαγμένο από μαλακό υλικό ευχάριστο στην αφή. Όλα τα λειτουργικά χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα φέρουν γυαλιστερή μαύρη πρόσοψη στάνταρ, χαρίζοντας στην καμπίνα μία ξεχωριστή νότα διαχρονικής κομψότητας.

Με το προαιρετικό πακέτο φωτισμού, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει μία μοντέρνα ατμόσφαιρα στο εσωτερικό επιλέγοντας από τα χρώματα Orange, Lilac, Mint, Bronze,Blue και White. Τα φώτα LED στις διακοσμητικές επιφάνειες του ταμπλό και στα πάνελ των θυρών διαμορφώνουν μία συνεχή λωρίδα που εκτείνεται σε όλη την καμπίνα, μέχρι πίσω. Καθώς το μόνιτορ και οι κονσόλες ελέγχου φαίνονται να αιωρούνται πάνω και μπροστά από το ταμπλό δημιουργείται μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή εικόνα, κυρίως τη νύχτα.

Η σύγχρονη τεχνολογία black panel που περιλαμβάνεται στάνταρ σε όλες τις BMW X2 είναι από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν. Χρησιμοποιείται στον πίνακα οργάνων και στην οθόνη πληροφοριών, τονίζοντας το υψηλό επίπεδο τεχνικής εξέλιξης του αυτοκινήτου.

Κατά την διάρκεια της πανελλήνιας παρουσίασης της νέας BMW X2, στην Αθήνα δόθηκε η δυνατότητα και για μια σύντομη δοκιμή. Η δοκιμή έγινε με την έκδοση XDrive2.0d, η οποία εξοπλίζεται με κινητήρα ντίζελ 2.000 κ.εκ. απόδοσης 190 ίππων, αυτόματο κιβώτιο 8 Sτeptronic και σύστημα τετρακίνησης.

Το πολυτελές γερμανικό αυτοκίνητο έχει έντονη οδηγοκεντρική προσέγγιση. Συμπεριφέρεται σαν ένα ενιαίο τμήμα μετάλλου. Ο κινητήρας παρέχει υψηλή ποσότητα ισχύος και ροπής από χαμηλά. Τα πρώτα 100χλμ./ώρα έρχονται σε 7,7΄΄ και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 221 χλμ./ώρα.

Η νέα BMW X2 XDrive 2.0d κοστίζει 51.700 ευρώ. Η γκάμα ξεκινά από τα 33.200 ευρώ (sDrive 1.8i).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v