Skoda Vision X: O ανταγωνιστής του Seat Arona

H Skoda συμπληρώνει τη γκάμα των SUV της με ένα νέο μοντέλο που θα "κοντράρει" τα Arona και T-Roc.
Skoda Vision X: O ανταγωνιστής του Seat Arona
Το γκρουπ VW έχει την ικανότητα να δημιουργεί αρκετά μοντέλα στην ίδια κατηγορία και να βρίσκει το δρόμο που θα τα οδηγήσει στην επιτυχία. Δίπλα στο Seat Aronaτο, το γερμανικό γκρουπ βάζει το νέο μοντέλο της Skoda, το οποίο προς το παρόν έχει την ονομασία Vision X.

Ανήκει στη κατηγορία των compact SUV και ουσιαστικά πρόκειται για ένα υπερυψωμένο supermini. Είναι ο προάγγελος ενός νέου μοντέλου στη πιο δημοφιλή κατηγορία της αγοράς. Συμπληρώνει την γκάμα των SUV, που ήδη διαθέτει τα Karoq και Kodiaq. Είναι το μικρότερο σε μέγεθος μέλος της οικογένειας των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του Vision X. Πρόκειται για ένα υβριδικό πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο. Εκφράζει την προσέγγιση της μάρκας στην κατηγορία των «αστικών crossover», μεταφέροντας όλα τα στοιχεία που παρουσίασε η μάρκα μέσα από τα Kodiaq και Karoq σε μία νέα κατηγορία, πιο μικρών σε διαστάσεις μοντέλων.

Οι ακριβείς γραμμές και τα καθαρά περιγράμματα της επιφάνειας χαρακτηρίζουν το εξωτερικό και τονίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα του πρωτότυπου. Ειδικά για την περίσταση έχει χρησιμοποιηθεί η ειδική βαφή FlexGreen, που έρχεται σε αντίθεση με τη μαύρη οροφή, σε χρώμα Anthracite, με στόχο την έντονη σπορ εντύπωση. Επιπλέον, έντονοι προφυλακτήρες, διογκωμένα πλαϊνά, μία μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή και ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών συντελούν στην ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση.

Το εσωτερικό του πρωτότυπου ορίζει μια νέα γλώσσα σχεδίασης. Ο ευρύς, εργονομικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη, δεσπόζει ως πρώτη οπτική εντύπωση στο εσωτερικό. Τα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας ελέγχονται μέσω της οθόνης. Τα φωτισμένα στοιχεία από κομμένο κρύσταλλο, σε συνδυασμό με την έγχρωμη οθόνη, δημιουργούν ατμοσφαιρικά εφέ φωτισμού.

Είναι το όραμα της μάρκας για ένα σύγχρονο, compact crossover. Προσθέτοντας ένα εντυπωσιακό τρίτο μοντέλο στην επιτυχημένη οικογένεια των SUV της, η Skodaεπιδιώκει να διευρύνει το κοινό της. Η επέκταση της γκάμας με έμφαση στην τάχιστα αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής της μάρκας για την επόμενη δεκαετία. Μέχρι το 2025, η Skoda θα έχει εμπλουτίσει σημαντικά τη γκάμα της με plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Στόχος, της εταιρείας είναι το ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που θα πουλά να διαθέτει κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v