Alfa Romeo Giulia: μιλάει στη καρδιά σου!

Ασφαλής, στιλάτη και πέρα για πέρα... γοητευτική η Alfa Romeo Giulia είναι αυτοκίνητο που μιλάει στην καρδιά του οδηγού.
Alfa Romeo Giulia: μιλάει στη καρδιά σου!
Ελάχιστα αυτοκίνητα μπαίνουν στα όνειρα μας και κρατάνε μια θέση στη καρδιά μας. Ένα από αυτά είναι η Alfa Romeo Giulia, το ιταλικό αυτοκίνητο που εκφράζει την άποψη της ιταλικής σχολής για το οικογενειακό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με τον απόλυτο οδηγοκεντρικό προσανατολισμό.

Παράλληλα με τον ξεχωριστό ιταλικό σχεδιασμό και την απαράμιλλη εξωτερική εμφάνιση της, η ευρεία γκάμα των κινητήρων είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της Giulia.

Κατασκευασμένοι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, περιλαμβάνουν τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων που σπάνε όλα τα ρεκόρ. Η έκδοση 2.2 180 HP AT8 Advanced Efficiency, για παράδειγμα, συνδυάζει τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία της με μέση κατανάλωση 3.8 λίτρα/100χλμ., με εκπομπές CO2 μόλις 99 γραμ./χλμ.

Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, η Quadrifoglio, από την άλλη μεριά, είναι εφοδιασμένη με τον βενζινοκινητήρα των 510 ίππων 2.9 V6 Biturbo. Αυτή η έκδοση υπέρτατη ενσωμάτωση του "Engineering for the Emotions", περηφανεύεται για μία κορυφαία στην κατηγορία της σχέση βάρους/ισχύος - 2.99 κιλά/ίππο - χάρη στην εκτεταμένη χρήση εξαιρετικά ελαφριών υλικών, όπως ανθρακονήματα, για τον ουρανό, το καπό, τον εμπρόσθιο διαχωριστή, τον πίσω διαχύτη και τα ένθετα των πλευρικών μαρσπιέδων.

Το βάρος της έκδοσης Quadrifoglio μπορεί να μειωθεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας δύο εξαρτήματα τα οποία είναι διαθέσιμα στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου: δισκόφρενα carbon ceramic και καθίσματα Sparco με σκελετό από ανθρακονήματα.

Με πέντε αστέρια στο crash test του EuroNCAP, η Giulia είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα αυτής της σειράς συναρπάζουν με τον σπορτίβ χειρισμό τους, την ιδανική κατανομή βάρους εμπρός-πίσω και την εξαιρετική σχέση βάρους/ισχύος. Ανάλογα με το μοντέλο, το σύστημα μετάδοσης κίνησης είτε στους πίσω τροχούς ή το Alfa Q4 all-wheel drive παρέχουν όχι μόνο εκπληκτικές σπορτίβ επιδόσεις αλλά είναι και αντάξιοι κληρονόμοι της παράδοσης της Alfa Romeo, με την πληθώρα ιστορικών αγωνιστικών νικών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v