H Opel δεν συμμετέχει στην Έκθεση της Γενεύης

Η γερμανική φίρμα ακύρωσε την συμμετοχή της στη φημισμένη έκθεση της Γενεύης. Διαβάστε γιατί.
H Opel δεν συμμετέχει στην Έκθεση της Γενεύης
Είναι μεγάλη απώλεια για την αυτοκίνηση και την ενημέρωση των υποψήφιων αγοραστών την απουσία της Opel από την φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα διεξαχθεί από τις 8-18 Μαρτίου. Η γερμανική φίρμα που τόσα έχει προσφέρει στην ανάπτυξη της σχέσης μας με το αυτοκίνητο υποχρεώθηκε να ακυρώσει την συμμετοχή της στη φημισμένη έκθεση.

Δυο είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ο πρώτος έχει σχέση με τα συσσωρευμένα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα της μάρκας. Τα τελευταία χρόνια οι ισολογισμοί της είναι ελλειμματικοί και η προσπάθεια της General Motors να την επαναφέρει στη κερδοφορία, απέτυχαν.

Ο αμερικάνικος κολοσσός αφού έχασε απίστευτα ποσά για την διάσωση της Opel, αποφάσισε να την πουλήσει πέρσι στο γαλλικό όμιλο PSA (Peugeot, Citroen, DS) που έχει αποδείξει ότι γνωρίζει τον δρόμο που οδηγεί στην ανάπτυξη και στα κέρδη. Οι Γάλλοι αναγνωρίζουν την πραγματική αξία της Opel και από την πρώτη στιγμή εφάρμοσαν ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μείωσης των υπέρογκων δαπανών. Με τόσο αρνητικά αποτελέσματα θα ήταν πρόκληση για τους μέτοχους του ομίλου να δουν την Opel στη Γενεύη.

Ο δεύτερος λόγος έχει σχέση με την απόφαση των Γάλλων, να συμμετέχουν οι εταιρείες στις εκθέσεις, μόνο αν έχουν κάποιο καινούργιο μοντέλο. Φέτος η Opel δεν έχει κανένα νέο αυτοκίνητο ενώ πέρσι λάνσαρε τρία καινούργια μοντέλα υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για τα Opel Insignia, Opel Crossland X, και Opel Grandland X. Φέτος θα έπρεπε να ήταν η Opel στη Γενεύη, γιατί είναι μια χρονιά σταθμός για την αυτοκίνηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v