Η Mercedes οδηγεί την κούρσα των premium εταιρειών

H Mercedes-Benz κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων στη χώρα μας.
Η Mercedes οδηγεί την κούρσα των premium εταιρειών
Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Mercedes-Benz κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων στη χώρα μας, σημειώνοντας μερίδιο αγοράς της τάξεως του 4,5% και 3.920 ταξινομήσεις επιβατηγών οχημάτων. Ταυτόχρονα σημειώνει αύξηση 20% και στις ταξινομήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων έναντι του 2016 και κατατάσσεται πρώτη στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών στην κατηγορία των μεσαίων και μεγάλων vans (Vito & Sprinter) για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα ταξινομήθηκαν 3.920 επιβατηγά οχήματα, 259 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, 139 βαρέα επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά) και 16 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ). Τόσο στα φορτηγά όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις. Ειδικά στα λεωφορεία, το μερίδιο αγοράς ξεπερνά το 32% (32,6%). Ικανοποιητική ήταν και η πορεία των smart, με 616 ταξινομήσεις το 2017.

Ο Γιάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε: «Το να καταφέρει μία εταιρεία να τερματίσει πρώτη σε πωλήσεις κάποια στιγμή, μπορεί να θεωρηθεί συγκυριακό γεγονός. Ωστόσο, το να διατηρείται στην πρώτη θέση ανάμεσα στους ανταγωνιστές της για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά εν μέσω ενός γενικότερα δυσχερούς επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος, σημαίνει ότι αποτελεί την αδιαμφισβήτητη επιλογή τόσο στην καρδιά όσο και στο μυαλό του Έλληνα καταναλωτή που αναζητά ασφάλεια, ποιότητα, αξιοπιστία, διαχρονικότητα και σχέση τιμής-αξίας. Έχουμε τη χαρά να ανταμειβόμαστε για ακόμη μία χρονιά με την πρωτιά στις πωλήσεις ανάμεσα στους premium κατασκευαστές, χωρίς αστερίσκους και «δημιουργική» αριθμητική. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και αντανακλούν τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από το «αστέρι. Είμαι περήφανος τόσο για την ομάδα μας και το πάθος που τη διακατέχει, όσο και για το εξαιρετικό Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο της Mercedes-Benz σε όλη την Ελλάδα. Το τρίπτυχο «Κορυφαία Προϊόντα – Κορυφαίο Ανθρώπινο Δυναμικό – Κορυφαίο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο» φέρνει σημαντικές διακρίσεις για τη μάρκα σε όλους τους τομείς. Είμαι σίγουρος ότι και το 2018 η μάρκα μας θα συνεχίσει τη δυναμική της πορεία και θα εξακολουθήσει να κάνει περήφανους όσους την επέλεξαν. »
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v