Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των ΙΧ το 2017

Toyota, Nissan και VW βρέθηκαν στην κορυφή της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτων για το 2017, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου φορέα.
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των ΙΧ το 2017

Η ανοδική τάση στην αγορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις του 2017. Η τοπική αγορά ενισχύθηκε από τρεις παράγοντες. Ο ένας παράγοντας είναι η ραγδαία αύξηση του τουριστικού ρεύματος που δημιούργησε μια πρωτοφανή ζήτηση για χρήση ενοικιαζόμενων αυτοκίνητων. Ο δεύτερος παράγοντας αφορά την ανάγκη για αντικατάσταση των παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων. Ο τρίτος παράγοντας έχει σχέση με την κάλυψη της ζήτησης για καινούργιο αυτοκίνητο από νέους οδηγούς.

Εκτιμάται ότι φέτος, η αγορά του αυτοκινήτου θα σημειώσει νέο ρεκόρ πωλήσεων. Πέρσι το κοντέρ των πωλήσεων για τα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα σταμάτησε στο 88.115, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τον ΣΕΑΑ(Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων). Η αύξηση σε σχέση με το 2016 ήταν 11,7%. Την πρώτη θέση στις πωλήσεις κατέλαβε και το 2017, η Toyota. Πούλησε 10.035 αυτοκίνητα, κατέλαβε το 11,4% της αγοράς και έγραψε αύξηση 5,7% σε σχέση με το 2016. Η ιαπωνική μάρκα απέδειξε ότι και την περίοδο που δεν έχει ένα καινούργιο μοντέλο μπορεί να χτυπήσει την κορυφή χωρίς να λαχανιάσει και να χάσει κέρδη.

Την δεύτερη θέση πήρε η Nissan. Διέθεσε 7.196 αυτοκίνητα, ποσοστό 8,2% και έχοντας οριακές απώλειες σε σχέση με το 2016 (-1,3 %). Την τριάδα κλείνει η VW, 6.833 μονάδες, ποσοστό 7,8%, αύξηση πωλήσεων 6,3%. Η Opel για διάφορους λογούς κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων (- 5,8%) στη πρώτη τετράδα της γενικής λίστας και κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση, με 6.647 πωλήσεις και ποσοστό 7,5%.

Η πέμπτη θέση ανήκει στην Peugeot που έκανε μια δυνατή κούρσα. Πούλησε 6.505 αυτοκίνητα, ποσοστό στην αγορά 7,4%. Σημείωσε την υψηλότερη αύξηση(16,5%) στις πωλήσεις στη πρώτη πεντάδα της γενικής κατάταξης! Το 2017, η Peugeot ήταν η γαλλική μάρκα με την καλύτερη επίδοση στη κατηγορία των Γάλλων κατασκευαστών. Φέτος ετοιμάζει νέα προγράμματα υποστήριξης των οδηγών που την εμπιστεύθηκαν και δημιουργεί νέες τάσεις στα SUV.

Όμως ο πρωταθλητής της περασμένης χρονιάς είναι η Fiat. Έσπασε το κοντέρ που μετρά την αύξηση των πωλήσεων. Πέτυχε αύξηση 30,3%, η καλύτερη επίδοση της χρονιάς! Πολλά χρόνια είχε η Fiat να δει τόσο μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις. Οι πωλήσεις ανήλθαν στις 6.366 μονάδες και το ποσοστό στο 7,2%.

Την σημαία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας σήκωσε πιο ψηλά η Suzuki με μια εντυπωσιακή επίδοση. Από την έκτη θέση στέλνει μνήματα αισιοδοξίας με αύξηση πωλήσεων 29,6%! Πωλήσεις 5.362 αυτοκίνητα και ποσοστό στην αγορά 6.1%. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα είναι η έκπληξη της φετινής χρονιάς.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v