Νέα εποχή για την Hyundai Kia στην Ελλάδα

H Autohellas ανακοίνωσε την απόκτηση ελέγχου Kia και Hyundai στην Ελλάδα, μέσω της συμμετοχής θυγατρικής της εταιρίας στην αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου.
Νέα εποχή για την Hyundai Kia στην Ελλάδα
Η AUTOHELLΑS σε συνέχεια της από 06.09.2017 απόφασης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ανακοινώνει στους επενδυτές ότι στις 22 Δεκεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε η απόκτηση ελέγχου του 70% των εταιρειών «AOYTONTHΛ Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ ΑΒΕΕ» (ΚΙΑ) και «ΧΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΑΣ Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε.» (HYUNDAI) μέσω συμμετοχής της εταιρείας DERASCO στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου αυτών, η οποία είναι 100% θυγατρική της Αutohellas.

Η συνολική επένδυση στις ως άνω αυξήσεις ανέρχεται σε είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Η επένδυση αυτή θα επιτρέψει τη διατήρηση και ενίσχυση της εσωτερικής τους οργάνωσης, την περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών τους, αλλά και την υποστήριξη και ανάπτυξη του δικτύου τους.

Το υπόλοιπο 30% των ως άνω αναφερόμενων εταιρειών παραμένει στην ιδιοκτησία του Π. Δάβαρη ο οποίος διατηρεί τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των δυο εταιρειών για να ενισχύσει την νέα κοινή προσπάθεια. Νέος Διευθύνων Σύμβουλος των δυο εταιρειών αναλαμβάνει ο Γ. Βασιλάκης.

Οι αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου των AUTODEAL και HYUNDAI HELLAS πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των από 28.12.2016 συμφωνιών εξυγίανσης οι οποίες επικυρώθηκαν με τις υπ’ αριθ. 633/2017 και 632/2017 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω συναλλαγής, οι συνολικές τραπεζικές υποχρεώσεις από το παρελθόν μειώθηκαν στα 20 εκ. ευρώ.

Με την επένδυση αυτή εμπλουτίζεται και ενισχύεται σημαντικά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και οι δυνατότητες διείσδυσης του Ομίλου AUTOHELLAS στην αγορά αυτοκίνητου. Μια αγορά που έχει πληγεί και περιοριστεί σημαντικά, περισσότερο από 70%, από την κρίση, αλλά που με τη σταδιακή σταθεροποίηση της οικονομίας μπορεί να έχει σημαντική ανάπτυξη στο μέλλον.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v