Ασφάλεια γερμανικών προδιαγραφών

Ο έγκριτος οργανισμός Euro NCAP επιβράβευσε το Skoda Kodiaq με την μέγιστη δυνατή διάκριση των 5 αστέρων.
Ασφάλεια γερμανικών προδιαγραφών

Το Skoda Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της μάρκας που ανήκει στο γκρουπ VW. Η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας που προέρχεται από το μεγαλύτερο όμιλο στον χώρο του αυτοκινήτου, μειώνει τις συνέπειες μίας επερχόμενης πρόσκρουσης και βοηθά στην πρόληψή της. Ο έγκριτος οργανισμός Euro NCAP επιβράβευσε το μεγάλο SUV με την μέγιστη δυνατή διάκριση των 5 αστέρων.

Ο πλήρης στάνταρντ εξοπλισμός ασφαλείας του Skoda Kodiaq περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έως 9 αερόσακους, όπως είναι του οδηγού και συνοδηγού, οι μπροστινοί πλευρικοί, οι τύπου κουρτίνας, για τα γόνατα του οδηγού και οι πίσω πλευρικοί. Οι ζώνες ασφαλείας τριών σημείων συνδυάζονται με προεντατήρες ενώ στα πίσω καθίσματα υπάρχει σύστημα ασφάλισης ISOFIX για παιδικά καθίσματα.

Επιπλέον, την ασφάλεια συμπληρώνουν στοιχεία εξοπλισμού, όπως η αυτόματη ενεργοποίηση των αλάρμ σε περίπτωση φρεναρίσματος πανικού ή σε περίπτωση σύγκρουσης (σε συνδυασμό με το αυτόματο ξεκλείδωμα των θυρών και το σφράγισμα της παροχής καυσίμου). Στην περίπτωση μίας επικείμενης σύγκρουσης, το σύστημα πρόληψης «Crew Protect Assist» κλείνει τα παράθυρα και την οροφή και προεντείνει τις μπροστινές ζώνες ασφαλείας. Αν το κακό γίνει, τότε το σύστημα «Multi-Collision Brake» αποτρέπει την ανεξέλεγκτη πορεία του αυτοκινήτου επιβραδύνοντας το.



Επιπλέον, εφοδιάζεται με ένα σύνολο από κάμερες και συστήματα που βασίζονται σε ραντάρ και αισθητήρες. Το σύστημα «Front Assist» σε συνδυασμό με το «City Emergency Brake» και το «Pedestrian Monitor» συνδράμουν στην πρόληψη των ατυχημάτων με πεζούς. Οι τέσσερις κάμερες του συστήματος «Area-View» προβάλλουν στην οθόνη του infotainment ότι υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο γύρω από το αυτοκίνητο, ενώ τα συστήματα υποβοήθησης «Manoeuvre Assist» και «Rear Traffic Alert» προειδοποιούν για κρυφούς κινδύνους σε σημεία με περιορισμένη ορατότητα.

Η SKoda προσφέρει στον εξοπλισμό του Skoda Kodiaq σημαντικά συστήματα ασφαλείας, όπως είναι τα: Adaptive Cruise Control, Lane Assist, Blind Spot Detect, Emergency Assist, Traffic Jam Assist και Traffic Sign Recognition. Το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης «Driver Alert» είναι εξίσου σημαντικό, επισημαίνοντας στον οδηγό πως έφτασε η ώρα για ένα μικρό διάλλειμα μετά από συνεχή οδήγηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v