Η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται

To Fiat 500 συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή του MoMA στο θεσμό Corporate Art Awards 2017.
Η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται
Για μεγάλη μερίδα οδηγών το Fiat 500 είναι η πρώτη τους αγάπη, στον τομέα της αυτοκίνησης. Στο ιταλικό αυτοκίνητο με την ζηλευτή ιστορία έμαθαν να οδηγούν. Πήγαν τα πρώτα ταξίδια, απόλαυσαν την αίσθηση της κίνησης και ένοιωσαν την δύναμη των τεσσάρων τροχών.

Επομένως δεν είναι τυχαία η πρόσφατη διάκριση του μοναδικού αυτοκινήτου. To Fiat 500 συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή του MoMA στο θεσμό Corporate Art Awards 2017.

Η προσθήκη του Fiat 500 στη μόνιμη συλλογή έργων τέχνης του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη (MoMA) χάρισε μια ιδιαίτερη διάκριση στην ιταλική μάρκα στα Corporate Art Awards 2017. Ο θεσμός θεσπίστηκε πέρυσι με σκοπό την αύξηση της αναγνωρισιμότητας διαφόρων προγραμμάτων που συνδέουν τον επιχειρηματικό με τον καλλιτεχνικό κόσμο. Τα αναγνωρισμένου κύρους Corporate Art Awards διοργανώνονται σε συνεργασία με το LUISS Business School και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Τουρισμού της Ιταλίας, καθώς και άλλων φορέων στη γειτονική χώρα. Το βραβείο αυτό τιμά το δημοφιλέστερο μοντέλο στην ιστορία της Fiat, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι αποτελεί γνήσιο έργο μοντέρνας τέχνης, σε συνέχεια της τοποθέτησής του στο MoMa.

Στα φετινά βραβεία συμμετείχαν περισσότερες από 70 εταιρείες από 20 και πλέον χώρες από όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια εμβέλεια του θεσμού αντανακλά άλλωστε και την οντότητα του ίδιου του Fiat 500, ενός μοντέλου που είναι παγκοσμίως γνωστό και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό best-seller στην κατηγορία του.

Το μοντέλο που βρίσκεται στο MoMA είναι ένα 500 F series, το δημοφιλέστερο 500 στην αγορά από το 1965 μέχρι το 1972. Στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλες εκδόσεις (Sport, D, L and R), με αποτέλεσμα οι πωλήσεις της πρώτης γενιάς του μοντέλου να αγγίζουν συνολικά τα 4 εκατομμύρια μονάδες από το 1957 μέχρι το 1975. Το 2007 έγινε πραγματικότητα η αναβίωση του μοντέλου, με το σύγχρονο 500 να αποδεικνύεται εξίσου πετυχημένο με τον πρόγονο του. Σε 10 χρόνια παρουσίας στην αγορά απέκτησε 2 εκατομμύρια αγοραστές, καθώς και μια εντυπωσιακή σειρά διακρίσεων(Car of the Year κ.α.).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v