Ανανεωμένο Skoda Citigo με 8.980 ευρώ!

Το μικρότερο μέλος της σειράς των μοντέλων της Skoda αναβαθμίζεται και λανσάρεται πιο ελκυστικό από ποτέ.
Ανανεωμένο Skoda Citigo με 8.980 ευρώ!

Μέχρι να κατασκευασθούν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, που θα μας πηγαίνουν από την Κηφισιά στο κέντρο της Αθήνας σε λίγα λεπτά, η καλύτερη επιλογή για να κινηθούμε στην πόλη είναι τα μικρά αυτοκίνητα.

Η πρόταση της Skoda για την κατηγορία των μίνι (Α) είναι το ανανεωμένο Citigo. Ένα μοντέλο που παράγεται σε τρίπορτο και πεντάπορτο αμάξωμα. Έχει γερμανικές προδιάγραφες αφού η γνωστή μάρκα ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του γκρουπ VW.

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Skoda Citigo: Νέα εμπρός όψη με καινούργια σχεδίαση στο καπό, τους προφυλακτήρες, τα φώτα ομίχλης και τη γρίλια ψυγείου. Φώτα ημέρας LED και πίσω φώτα σε σκούρο πλαίσιο (στάνταρ από το Ambition και πάνω, προαιρετικά για το Active). Φώτα ομίχλης με λειτουργία cornering (προαιρετικά από το Active και πάνω). Σύστημα City Safe Drive με αισθητήρες φωτός και βροχής με λειτουργία Coming Home (προαιρετικά από την έκδοση Active και πάνω). Ζάντες αλουμινίου σε σχέδιο στροβίλου.

Με μήκος 3,59 μ., πλάτος 1,64 μ. και ύψος 1,47 μ. (το 5-θυρο μοντέλο), το ανανεωμένο Skoda Citigo είναι ένα από τα μικρότερα αλλά πλέον ευρύχωρα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε τέσσερις εκδόσεις: Αctive, Ambition και Style. Οι προβολείς διαθέτουν φώτα ημέρας LED (στάνταρ για Ambition, Style προαιρετικό για το Active). Τα φώτα ομίχλης διατίθενται τώρα με λειτουργία cornering – ακολουθούν την κίνηση του τιμονιού - (προαιρετικά από το Active και πάνω). Το σύστημα City Safe Drive με αισθητήρες φωτός και βροχής καθώς και με λειτουργία Coming Home παρέχουν μεγαλύτερη άνεση (προαιρετικά από το Active και πάνω).
Οι ζάντες αλουμινίου διατίθενται στις 14, 15 και 16 ίντσες. Οι νέες ζάντες αλουμινίου 15’’ Conan (προαιρετικές για το Style) διατίθενται σε ασημί ή στιλπνό ανθρακί. Το σχήμα των οκτώ ακτίνων δίνει την εντύπωση στροβίλου.

Στο εσωτερικό του, το αυτοκίνητο της πόλης παρουσιάζει μεγάλες εσωτερικές διαστάσεις, κλασικές για τη Skoda. Προσφέρει χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 251 λίτρων και πλάτος χώρου επιβατών 1,369 μ (στις 5-θυρες εκδόσεις). Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 951 λίτρα στο 3-θυρο και τα 959 στο 5-θυρο. Το μακρύ μεταξόνιο των 2,42 μ δημιουργεί μεγάλο χώρο πίσω – τέσσερις συνολικά επιβάτες μπορούν να απολαύσουν το ταξίδι τους με άνεση.


Η λειτουργία EasyEntry στην 3-θυρη έκδοση (στάνταρ για Ambition και Style, προαιρετική για το Active) καθιστά πιο εύκολη την είσοδο των επιβατών στον πίσω χώρο. Το ταμπλό έχει περιποιημένη και λιτή σχεδιαστική γραμμή. Ο πίνακας οργάνων με ταχύμετρο, στροφόμετρο και δείκτη καυσίμου έρχεται σε νέο σχέδιο και διατίθεται σε δύο παραλλαγές. Το στάνταρ τριάκτινο τιμόνι φέρει το λογότυπο της μάρκας και είναι τώρα διαθέσιμο ως τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με δερμάτινο κάλυμμα προαιρετικά για τα Ambition και Style). Τα κουμπιά του επιτρέπουν τον έλεγχο του ραδιοφώνου και του τηλεφώνου χωρίς να χρειάζεται να αφήσει ο οδηγός το τιμόνι από τα χέρια του. Το σύστημα ηλεκτρονικού κλιματισμού Climatronic (προαιρετικό με την έκδοση Ambition) εξασφαλίζει ευχάριστες θερμοκρασίες.

Η νέα γενιά συστημάτων ραδιοφώνου και ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Blues και Swing προσφέρει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας – από μια σύνδεση aux-in μέχρι υποδοχή κάρτας SD και θύρας USB. Η παραλλαγή Swing διαθέτει επιπλέον έγχρωμη οθόνη, έξι ηχεία και σύνδεση Bluetooth, που σημαίνει ότι το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Swing μπορεί να συνδεθεί με το smartphone. Η εφαρμογή Move&Fun, για τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android, παρέχει πλοήγηση, πληροφορίες ταξιδιού, τηλεφωνήματα hands-free, συμβουλές για αποδοτική οδήγηση και, φυσικά, ραδιόφωνο και μουσική. Μια οθόνη Maxi-DOT είναι επίσης διαθέσιμη ως έξτρα ( στάνταρ για τον κινητήρα CNG, προαιρετική για τις εκδόσεις Ambition και Style).

Η τιμή της βασικής έκδοσης 1.0 60 ίππων είναι 8.980 ευρώ, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το αποκτήσει εύκολα με το νέο πρόγραμμα Skoda Clever Plan που προσφέρει 4 χρόνια εγγύηση, service, ασφάλιση & οδική βοήθεια, με μόλις 106 ευρώ το μήνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v